Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021
13.8 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1836.... Θεμελιώνεται το κτίριο των Ανακτόρων στο λόφο της Mπουμπουνίστρας, σε σχέδια του βαυαρού αρχιτέκτονα, Φρίντριχ φον Γκέρτνερ. Πρόκειται για το σημερινό κτίριο...

Αυτά είναι τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέγετε παγωμένο γιαούρτι!

Τα παγωμένα γιαούρτια έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και έχουν αγαπηθεί από πολλούς για την ιδιαίτερη δροσιστική, γλυκιά γεύση τους αλλά και για την χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Χαρακτηριστικά, το παγωμένο γιαούρτι μοιάζει με παγωτό και συνδυάζει την όξινη γεύση του γιαουρτιού και την παγωμένη αίσθηση του παγωτού. Η διαφορά τους με το παγωτό προκύπτει από τη μη παρουσία κρέμας, ένα συστατικό πλούσιο σε λιπαρά.

Παρασκευάζετε από γιαούρτι ή από κάποιο άλλο είδος γαλακτοκομικού προϊόντος και συνήθως περιλαμβάνει ζελατίνη, φρουκτόζη ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία και πρόσθετα αρώματα και χρώματα.

Η θερμιδική και θρεπτική αξία διαφοροποιείται ανάλογα με την εταιρεία, παρόλα αυτά οι θερμίδες που αποδίδει δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές. Τα 150 γρ δηλαδή ένα μικρό κυπελάκι αποδίδουν από 110 έως 130 kcal , 0-6 % λιπαρά, χαμηλό σε trans λιπαρά και ταυτόχρονα χαμηλή περιεκτικότατα σε χοληστερόλη και νάτριο. Έχει εδραιωθεί ως μια υγιεινή εναλλακτική επιλογή παγωτού καθότι εμπεριέχονται διάφορες οργανικές ενώσεις ευεργετικές για τον οργανισμό.

Περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη D και μαγνήσιο, στοιχεία που αναβαθμίζουν σημαντικά τη δύναμη και την πυκνότητα των οστών και ενισχύει την καρδιακή λειτουργίας.
Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία προβιοτικών, με τη μορφή του Lactobacillus acidophilus και Bifidobacterium. Η παρουσία των παραπάνω ενισχύουν τη λειτουργία του γαστρεντερολογικού αλλά και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίσης περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, απαραίτητα για την λειτουργία του μεταβολισμού αλλά και του νευρικού συστήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται με τα “toppings” και ο λόγος κρύβεται στο γεγονός ότι ανάλογα με το τι θα επιλέξετε μπορεί να καταλήξει σε μια βόμβα θερμίδων μη ωφέλιμων για το σώμα μας. Η καλύτερή επιλογή που θα μπορούσε να απογειώσει την θρεπτική αξία του επιδορπίου είναι η προσθήκη φρέσκων φρούτων και άψητων, ανάλατων ξηρών καρπών και μαύρης σοκολάτας.

Πρόκειται μια καλή επιλογή για τις ευπαθείς ομάδες, όπως διαβητικούς, καρδιοπαθείς αλλά και για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Το ρητό που θα πρέπει να συμβαδίζει με τη νέα τάση, είναι το “παν μέτρον άριστον”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

αντιβιοτικό, ανοσοποιητικό, σύστημα,

H ΧΡΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗ για το ισχυρότερο αντιβιοτικό – Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα!

Αυτός ο ισχυρός αντιβιοτικός συνδυασμός συνιστάται σε περιπτώσεις βακτηρίων και ιών που συνδέονται με θέματα υγείας. Επιπλέον, αποτρέπει τον καρκίνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Δείτε...
Ο πολύς καφές και η μεσογειακή διατροφή μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

Ο πολύς καφές και η μεσογειακή διατροφή μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

Η καθημερινή κατανάλωση πολλών καφέδων συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Μία άλλη αμερικανική έρευνα...

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα φρούτα και λαχανικά (φωτό)

Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, στην κορυφή της λίστας με τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά βρίσκονται οι φράουλες, καθώς...

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Το μπαχαρικό που προκαλεί υποχώρηση των συμπτωμάτων!

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι αυτοάνοση πάθηση που μπορεί να προσβάλει οποιονδήποτε άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, οι περισσότεροι ασθενείς ωστόσο, είναι μεταξύ 40 και...
θερμίδες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες,

Δείτε τις θερμίδες που έχουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες

Τα Χριστούγεννα αρκετοί τα συνδυάζουν με τις αγαπημένες γλυκές λιχουδιές. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες έχουν την τιμητική τους και βρίσκονται πάντα στο γιορτινό τραπέζι. Αυτό...
λέξη ,μελομακάρονο ,προέρχεται ,

Η λέξη μελομακάρονο προέρχεται από το «μακαρία» και όχι από το μακαρόνι!

Είναι εύκολο να συνδυάσουμε την ετυμολογία του χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού γλυκίσματος, του μελομακάρονου, από τις λέξεις μέλι και μακαρόνι. Μη ψάξετε, όμως, να βρείτε ομοιότητα σχήματος...

Η απόλυτη υπερτροφή για τον εγκέφαλο είναι το ΡΟΔΙ

Τα τελευταία χρόνια, πολλές επιστημονικές έρευνες, ενοχοποιούν τις ελεύθερες ρίζες για πολλά από τα σύγχρονα προβλήματα υγείας. Οι ελεύθερες ρίζες είναι υποπροϊόντα, όπως τα...

Βρείτε μας

7,717ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γιαούρτι: Ένα φυσικό αντιβιοτικό για μακροζωία – 29 λόγοι για να τρώτε

Το γιαούρτι είναι ένα σημαντικό γαλακτοκομικό προϊόν της χώρας μας. Εύπεπτη, ελαφριά και θρεπτική...

Η κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο παχύ έντερο

Η κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού εβδομαδιαίως συμβάλλει σε μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών...

Νίκη της Ελλάδας στο γιαούρτι: Τέλος η χρήση του όρου “ελληνικό γιαούρτι” από την Τσεχία

Σπουδαία «νίκη» της Ελλάδας για την προστασία του ελληνικού γιαουρτιού αποτελεί το σχέδιο αλλαγής...

Βρετανική έρευνα: Μόνο τα ελληνικά γιαούρτια πέρασαν το «τεστ»

Σχεδόν όλα τα γιαούρτια στα ράφια των βρετανικών σούπερ-μάρκετ, ακόμη και τα βιολογικά και...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή