Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020
12.4 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Δεκεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1835.... Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου, εκδίδει το πρώτο βιβλίο του.

Αυτά είναι τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέγετε παγωμένο γιαούρτι!

Τα παγωμένα γιαούρτια έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και έχουν αγαπηθεί από πολλούς για την ιδιαίτερη δροσιστική, γλυκιά γεύση τους αλλά και για την χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Χαρακτηριστικά, το παγωμένο γιαούρτι μοιάζει με παγωτό και συνδυάζει την όξινη γεύση του γιαουρτιού και την παγωμένη αίσθηση του παγωτού. Η διαφορά τους με το παγωτό προκύπτει από τη μη παρουσία κρέμας, ένα συστατικό πλούσιο σε λιπαρά.

Παρασκευάζετε από γιαούρτι ή από κάποιο άλλο είδος γαλακτοκομικού προϊόντος και συνήθως περιλαμβάνει ζελατίνη, φρουκτόζη ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία και πρόσθετα αρώματα και χρώματα.

Η θερμιδική και θρεπτική αξία διαφοροποιείται ανάλογα με την εταιρεία, παρόλα αυτά οι θερμίδες που αποδίδει δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές. Τα 150 γρ δηλαδή ένα μικρό κυπελάκι αποδίδουν από 110 έως 130 kcal , 0-6 % λιπαρά, χαμηλό σε trans λιπαρά και ταυτόχρονα χαμηλή περιεκτικότατα σε χοληστερόλη και νάτριο. Έχει εδραιωθεί ως μια υγιεινή εναλλακτική επιλογή παγωτού καθότι εμπεριέχονται διάφορες οργανικές ενώσεις ευεργετικές για τον οργανισμό.

Περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη D και μαγνήσιο, στοιχεία που αναβαθμίζουν σημαντικά τη δύναμη και την πυκνότητα των οστών και ενισχύει την καρδιακή λειτουργίας.
Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία προβιοτικών, με τη μορφή του Lactobacillus acidophilus και Bifidobacterium. Η παρουσία των παραπάνω ενισχύουν τη λειτουργία του γαστρεντερολογικού αλλά και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίσης περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, απαραίτητα για την λειτουργία του μεταβολισμού αλλά και του νευρικού συστήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται με τα “toppings” και ο λόγος κρύβεται στο γεγονός ότι ανάλογα με το τι θα επιλέξετε μπορεί να καταλήξει σε μια βόμβα θερμίδων μη ωφέλιμων για το σώμα μας. Η καλύτερή επιλογή που θα μπορούσε να απογειώσει την θρεπτική αξία του επιδορπίου είναι η προσθήκη φρέσκων φρούτων και άψητων, ανάλατων ξηρών καρπών και μαύρης σοκολάτας.

Πρόκειται μια καλή επιλογή για τις ευπαθείς ομάδες, όπως διαβητικούς, καρδιοπαθείς αλλά και για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Το ρητό που θα πρέπει να συμβαδίζει με τη νέα τάση, είναι το “παν μέτρον άριστον”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

μυστικό, κανέλας,

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό είναι το μυστικό της κανέλας

Σε πολλές περιπτώσεις μιλάμε για τις ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας, ωστόσο... Πράγματι η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες. Μειώνει...

Τα μυστικά της μακροζωίας βρίσκονται στη διατροφή

Η διατροφή είναι θέμα επιβίωσης, ναι. Αλλά μπορεί επίσης να μας κάνει να ζήσουμε περισσότερο. Βρήκαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να το...

Κίνδυνος: Αυτές είναι οι 4 τροφές -θάνατος- για το συκώτι

Όλοι μας, αυτή την περίοδο, πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας και ειδικά κάποια όργανα του σώματος, όπως το συκώτι. Φυσικά, για...

5+1 έξυπνοι τρόποι για να προσθέσουμε το λάδι καρύδας στην καθημερινότητά μας

Πολλοί μιλούν για το λάδι καρύδας και τις θαυματουργές ιδιότητές του. Το έχουμε συνηθίσει σε μάσκες ομορφιάς για το δέρμα και κυρίως για τα...

8 υπερτροφές για να μην αρρωστήσετε ποτέ

Υπάρχουν άπειρες τροφές που είναι πλούσιες πηγές βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να τις μάθετε...

Μόλις δείτε σε τι χρησιμεύουν οι αηδιαστικές ίνες στις μπανάνες θα “μείνετε”

Οι μπανάνες είναι εξαιρετική πηγή κάλιου, αλλά αυτές οι ίνες όταν ξεφλουδίζουμε μια μπανάνα μπορεί να αηδιάζουν πολλούς και για αυτό τις...

8+1 τροφές που καταπολεμούν την κατάθλιψη

Βρήκαμε τα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να "διώξετε" την κατάθλιψη, μια φοβερή ψυχική ασθένεια που επηρεάζει τόσο τη σωματική όσο και...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γιαούρτι: Ένα φυσικό αντιβιοτικό για μακροζωία – 29 λόγοι για να τρώτε

Το γιαούρτι είναι ένα σημαντικό γαλακτοκομικό προϊόν της χώρας μας. Εύπεπτη, ελαφριά...

Η κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο παχύ έντερο

Η κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού εβδομαδιαίως συμβάλλει σε μειωμένο κίνδυνο...

Νίκη της Ελλάδας στο γιαούρτι: Τέλος η χρήση του όρου “ελληνικό γιαούρτι” από την Τσεχία

Σπουδαία «νίκη» της Ελλάδας για την προστασία του ελληνικού γιαουρτιού αποτελεί το...

Βρετανική έρευνα: Μόνο τα ελληνικά γιαούρτια πέρασαν το «τεστ»

Σχεδόν όλα τα γιαούρτια στα ράφια των βρετανικών σούπερ-μάρκετ, ακόμη και τα βιολογικά και...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή