Αυτά τα τρόφιμα θα σας δώσουν εκπληκτικό λαμπερό μαύρισμα

105
τρόφιμα, μαύρισμα, ήλιος,

Ορισμένα τρόφιμα έχουν την δυνατότητα να σας βοηθήσουν να μαυρίσετε από τον ήλιο, αλλά παράλληλα να σας προστατεύσουν από τις επιβλαβείς ακτίνες του.

Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά:

Καρότα

Είναι πλούσια σε β-καροτένιο και δεν είναι ευεργετικά μόνο για την αντιοξειδωτική τους δράση, αλλά συντελούν στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος. Όταν καταναλώνονται ωμά, τα καρότα διατηρούν όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες του δέρματος.

Αυγά

Τρώγοντας ολόκληρα, βιολογικά αυγά, ειδικά τους κρόκους, βοηθάτε το δέρμα σας να μαυρίσει. Οι κρόκοι αυγών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, μια σημαντική βιταμίνη για το δέρμα σας και την ικανότητά του να μαυρίζει, ενώ έχει και αναγεννητικά αποτελέσματα.

Ροδάκινα

Εκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα. Τα ροδάκινα με κίτρινο χρώμα είναι λιγότερο νόστιμα από τα λευκόσαρκα αλλά προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα.

Νερό

Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 60% νερό, έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας του δέρματος να μαυρίζει αντί να καίγεται, αυτό όμως εξαρτάται από την ενυδάτωση του σώματος.

Αν είστε αφυδατωμένοι όταν βγαίνετε στον ήλιο, το δέρμα σας στεγνώνει και καίγεται αντί να παίρνει εκείνη την καλοκαιρινή λάμψη που θέλετε. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό όταν βρίσκεστε έξω, τουλάχιστον κάθε 20 λεπτά εάν εκτίθεστε στον ήλιο. Καταναλώστε επίσης πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως είναι το καρπούζι ή αγγούρια.

Τυριά

Το τυρί έχει υψηλά επίπεδα σεληνίου, το οποίο όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από το ηλιακό έγκαυμα, αλλά και να μαυρίσετε καλύτερα καθώς επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματός, ενεργώντας κατά των ελεύθερων ριζών στο σώμα.

Το λευκό τυρί συγκεκριμένα έχει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σεληνίου.

Σπανάκι

Όπως τα καρότα, έτσι και το σπανάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και β-καροτένιο που όχι μόνο ενισχύουν την όρασή, αλλά βοηθούν το δέρμα να αποκτήσει αυτό το χρυσο-καστανό χρώμα που επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:  Αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να τα τρώτε με την φλούδα

Απολαύστε λοιπόν μια σαλάτα σπανάκι πριν βγείτε στην παραλία.

Ντομάτες

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, παρόμοιο συστατικό με εκείνο που βρίσκεται στα καρότα και το σπανάκι, το οποίο αποθηκεύετε στο λίπος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και βοηθούν να αποκτήσετε αυτή τη χρυσή λάμψη, χαρίζοντας πραγματικά ένα όμορφο μαύρισμα.

Καταστρέφουν επίσης τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τις ρυτίδες.

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι επίσης πλούσια σε καροτενοειδή, που είναι μια φυσική χρωστική ουσία που τους δίνει το όμορφο κιτρινωπό καφέ χρώμα τους.

Μπορούν να μεταφέρουν το χρώμα αυτό στο δέρμα σας και να του δώσουν ένα πλούσιο, καφέ χρώμα. Τα βερίκοκα έχουν επίσης πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μπορεί να μην σας βοηθάει να αποκτήσετε αυτό το χρυσό καφέ χρώμα που ψάχνετε, αλλά θα βοηθήσει στην διατήρηση του χρώματος και την καλή κατάσταση του δέρματος. Κανείς δεν θέλει ένα δέρμα που φαίνεται στεγνό και ζαρωμένο.

Το δέρμα σας χρειάζεται υγιή έλαια για να παραμένει απαλό και υγειές. Χρησιμοποιείστε λοιπόν το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα και στις σαλάτες.

Δαμάσκηνα και μάνγκο

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, ενώ τα δαμάσκηνα έχουν και καροτενοειδή που μεταφέρουν το χρώμα του καρπού τους στο δέρμα σας.

Επίσης, τα δαμάσκηνα, έχουν επίσης την ικανότητα να καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την εμφάνιση ρυτίδων και τις βλάβες από τον ήλιο.

Χρειάζεστε τουλάχιστον τουλάχιστον 2 μήνες για να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε στο δέρμα σας και σημαντική κατανάλωση των προαναφερόμενων τροφίμων…