Αυτή είναι η ελληνική πόλη που έχει εθιστεί από το Pokemon Go! Χαμός σε κεντρικές πλατείες…

318

Η νέα παγκόσμια… τρέλα που ακούει στο όνομα “Pokemon Go” έχει ήδη κάνει -εδώ και μέρες- για τα καλά αισθητή την εμφάνισή της και σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας!

Η δημοφιλής εφαρμογή που μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν σε κινητά και tablets οι χρήστες και έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις παγκοσμίως, έχει φτάσει για τα καλά και στην χώρα μας μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που κυκλοφορούν μέσα στην πόλη αναζητώντας κάποιο… pokemon!

pokemon-go

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι αρχικά το εν λόγω παιχνίδι, στο οποίο χρησιμοποιείται τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, δεν κυκλοφόρησε στην Ευρώπη – και κατ’ επέκταση στην χώρα μας – δεκάδες χιλιάδες χρήστες βρήκαν τρόπο να το προμηθευτούν και να το θέσουν σε λειτουργία.

Στην Ξάνθη ήδη από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του παιχνιδιού κάτοικοι, κυρίως νεαροί σε ηλικία, μερίμνησαν ώστε να εγκαταστήσουν το παιχνίδι στα κινητά τους τηλέφωνα ή σε tablets και να βγουν στους δρόμους αναζητώντας κάποιο pokemon.

Διαβάστε επίσης:  Διατροφή 700.000 ευρώ το χρόνο ζητά η Τζίνα Αλιμόνου από τον Παύλο Βαρδινογιάννη

xanthi4

Το πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι παραλίες του Νομού, τμήματα της ορεινής περιοχής αλλά και η Παλιά Πόλη συγκαταλέγονται στις περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους χρήστες της εφαρμογής ενώ δεν είναι λίγα τα καταστήματα της πόλης στα οποία επίσης οι χρήστες μπορούν να βρουν “μικρά δωράκια” τα οποία χρησιμοποιούνται για το παιχνίδι τους.

Παγκοσμίως η εν λόγω εφαρμογή έχει προκαλέσει πολλές ζητήσεις αλλά και αντιδράσεις, ενώ έχουν καταγραφεί πολύ σοβαρά ατυχήματα χρηστών που τραυματίζονται στην προσπάθεια τους να αιχμαλωτίσουν κάποιο pokemon.