Αυξάνονται οι θέσεις των δικαστικών λειτουργών

26
Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του 29χρονου

Στην αύξηση των θέσεων των δικαστικών λειτουργών κατά 30 αποφάσισε να προβεί μέσω σχετικής της τροπολογίας η Κυβέρνηση. Η τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης να σημειωθεί, ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την έρευνα και την καινοτομία.

Τι αναφέρει η τροπολογία;
Συγκεκριμένα προβλέπει, πως «από την 1/12/2016 θα αυξηθούν κατά 2 οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κατά 3 οι εισαγγελείς εφετών και κατά 2 οι Εισαγγελείς πρωτοδικών, ενώ από 1/1/2017 θα υπάρξουν 5 νέοι αντιεισαγγελείς πρωτοδικών».

Την ίδια στιγμή, για τη διοικητική δικαιοσύνη ορίζεται ότι «από τις 16/09/2017 θα αυξηθούν κατά 2 οι Πρόεδροι Εφετών και κατά 8 οι Εφέτες, ενώ από 1/1/2017 αυξάνονται κατά 8 οι Πάρεδροι-Πρωτοδίκες».

Αυτό σημαίνει, πως οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα φτάσουν τους 20, οι εισαγγελείς Εφετών τους 48 και οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών τους 142.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπογραμμίζει, πως «το συνολικό κόστος των νέων προσλήψεων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την καταβολή της σχετικής μισθοδοσίας».

Διαβάστε επίσης:  ΝΤΡΟΠΗ! Στρατόπεδο Βυρώνειας...

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, αναφέρει πως η εν λόγω αύξηση πραγματοποιείται εξ αιτίας της ανάγκης για την έγκαιρη απονομή της δικαιοσύνης, δεδομένου ότι τα δικαστήρια της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που οδηγούν σε μεγάλες καθυστερήσεις τόσο κατά την εκδίκαση όσο και κατά την έκδοση των αποφάσεων, γεγονός που έχει προκαλέσει καταδίκες της χώρας μας από Διεθνείς Οργανισμούς».