Άγνωστο παρασκήνιο από το 2015: Ο Τσίπρας και η «απειλή» της Μέρκελ

23
Άγνωστο παρασκήνιο από το 2015: Ο Τσίπρας και η «απειλή» της Μέρκελ

Σε άρθρο για το βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα», ο αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, εστιάζει σε ένα διάλογο που είχαν Τούσκ, Μέρκελ και Τσίπρας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Σε έναν άγνωστο διάλογο μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα από την περίοδο του 2015, όταν ως ο τότε ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να καταπατήσει όλες τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης του και να υπογράψει ακόμα ένα μνημόνιο, εστιάζει ο αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, σε δημοσίευμα σχετικά με το βιβλίο «Η μεγάλη μπλόφα».

Όπως σημειώνει ο Spiegel, στο βιβλίο περιγράφονται «με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πόσο κοντά έφτασαν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης στο να στείλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης μέσα από ένα μείγμα αλαζονείας, αναποφασιστικότητας και επίμονης τυφλότητας».

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη, στείλτε με ειδικό δικαστήριο

O ίδιος εστιάζει σε έναν διάλογο των Ντόναλντ Τούσκ (πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), Άνγκελα Μέρκελ (Γερμανίδα καγκελάριος) και Αλέξη Τσίπρα, πριν από την περιβόητη Σύνοδο Κορυφής.

«Όταν ο Ντόναλντ Τούσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον κάλεσε για μια τελική συνάντηση με τον Γάλλο, Φρανσούα Ολάντ, και τη Γερμανίδα, Άνγκελα Μέρκελ, το μόνο που ρώτησε (σ.σ. ο Τσίπρας) ήταν αν μπορούσε να φέρει τον υπουργό του μαζί.

“Μόνο αν φέρω κι εγώ τον δικό μου” ήταν η απάντηση της Μέρκελ αναφερόμενος στον Σόϊμπλε.

Μόνο όταν ο Τσίπρας χλώμιασε, του αποκάλυψε η Μέρκελ ότι απλά αστειευόταν» επισημαίνει ο Spiegel.