Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Άγρια Δύση η Βουλή: Και οι 6 ήταν…

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησαν τελικά οι έξι βουλευτές που είχαν παραχωρήσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με επιστολές τους στο προεδρείο της Βουλής, οι 6 βουλευτές ζητούν η ψήφος τους, στις ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια που θα γίνουν στο εξής, να προσμετράται με εκείνες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο αργότερα να θυμίσουμε πως στα πιθανά σενάρια περί προσχώρησης των «6» βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είχε αναφερθεί ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας για τις εθνικές εκλογές, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε «Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε πίεση» και εκτίμησε ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη Βουλή.

Να θυμίσουμε, δε, ότι αναφέρεται στους Κώστα Ζουράρι, Σπύρο Δανέλλη, Έλενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάση Παπαχριστόπουλο και Βασίλη Κόκκαλη.

Ο κ. Βερναρδάκης μιλώντας στο News 24/7 όσον αφορά τον κανονισμό της Βουλής, υπογράμμισε: «Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον» και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση επιθυμούσε να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί».

«Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα», είπε.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός τόνισε: «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» Επίσης επισήμανε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο.

Ο κ. Βερναρδάκης δήλωσε ότι ο Πάνος Καμμένος μειοψήφησε στο κόμμα του: «Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;» είπε και έκανε λόγο για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά;» είπε.

Αναφορικά τα περί γκαζόζας ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε: «Δεν υποτιμούμε ούτε λοιδωρούμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πέσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή».

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής: «Το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να μπει και στη Βουλή», ανέφερε, λέγοντας ότι δεν έχει ουδεμία οριοθέτηση σε κανένα σοβαρό ζήτημα απέναντι στη ΝΔ. Έκανε λόγο για «υβρίδιο» που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τη σοσιαλ-δημοκρατία και που δεν έχει σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Μαξίμου: Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού

“Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού”, δήλωσαν κυβερνητικοί παράγοντες μετά τις δηλώσεις των έξι βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ότι θα στηρίξουν όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

“Και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ”, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

ΝΔ: Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους

Την άτυπη προσχώρηση στην κυβερνητική πλειοψηφία των έξι βουλευτών σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, όπου κάνει λόγο για “τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα” που “εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους”.

Όπως επισημαίνεται, η ΝΔ δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό.

Αναλυτικά:

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανδρουλάκης: Ο διμέτωπος αγώνας του

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη για διμέτωπο δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται στην ρότα που πρώτη χάραξε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Απλά αντιμετωπίζει...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...
ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί – Κατατέθηκε η ρύθμιση

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί, με ρύθμιση...

Οι “Σπαρτιάδες” διαλύονται…

Άλλος ένας προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες βουλευτής, ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Πρόκειται για...

Βουλή: Απορρίφθηκε η τροπολογία για την αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”

Με το επιχείρημα ότι ήδη ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει την ύψιστη τιμωρία σε περίπτωση...

Βουλή: Ευρεία συναίνεση εξασφάλισε η τροπολογία για την Golden Visa

Με ευρεία πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, υπερψήφισε την τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας...