Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
21.6 C
Athens

Άγριο έγκλημα εξιχνιάστηκε 13 χρόνια μετά: Στραγγάλισαν και τεμάχισαν μητέρα και κόρη

Πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να εξιχνιαστεί ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία των εγκλημάτων στην Ελλάδα.

Το 2007, είχαν εξαφανιστεί από την Αθήνα δύο αλλοδαπές γυναίκας, μητέρα και κόρη, οι οποίες βρέθηκαν αργότερα τεμαχισμένες και πεταμένες.

Ως δράστες φέρονται δύο αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 54 και 60 ετών, οι οποίοι είχαν πνίξει και ακολούθως τεμαχίσει τις δύο γυναίκες (ηλικίας 59 και 21 ετών), προκειμένου να τις εξαφανίσουν και να καλύψουν τα ίχνη τους.

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, τα κίνητρα των δραστών ήταν προσωπικές διαφορές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν προκύψει την εποχή εκείνη, οι δύο γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους ήταν από τη Γεωργία, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες ήταν από το Πακιστάν.

Όπως είχε γραφτεί το 2007, ο 59χρονος Πακιστανός είχε συνάψει παράνομη σχέση με την 21χρονη Γεωργιανή.

Όπως υποστηρίζει ο Πακιστανός δράστης, οι δύο γυναίκες τον εκβίαζαν ότι θα αποκαλύψουν την παράνομη ερωτική σχέση στη γυναίκα του. Τότε, οι δύο Πακιστανοί κάλεσαν τις δύο γυναίκες στο σπίτι του ενός, όπου τις στραγγάλισαν, τις τεμάχισαν και τις εξαφάνισαν.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο (2) αλλοδαπών γυναικών -μητέρας και κόρης- ηλικίας 59 και 21 ετών αντίστοιχα, οι οποίες είχαν εξαφανισθεί την 6-7-2007 από την περιοχή των Αθηνών και έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.

Η εξαφάνιση των ανωτέρω γυναικών είχε δηλωθεί στο Τ.Α. Ομονοίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών του Τμήματος Αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων, συνέστησε ειδική ερευνητική ομάδα για την επανεξέταση της υπόθεσης.

Μετά από συνεργασία με τις Αρχές της χώρας καταγωγής των θυμάτων, μέσω της Εθνικής Μονάδας Interpol και επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν στην Αθήνα οι δύο φερόμενοι ως δράστες και προσήχθησαν. Πρόκειται για δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 54 και 60 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε, τα θύματα είχαν δολοφονηθεί δι’ ασφυξίας, εντός του διαμερίσματος του 54χρονου στα Πετράλωνα και στη συνέχεια οι δράστες, με τη βοήθεια και τρίτου ατόμου, εξαφάνισαν τις σορούς τους.

Κίνητρο των πράξεών τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 54χρονου, ήταν προσωπικές διαφορές με τα θύματα.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν υποβλήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση και σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης έδωσε τη δική...

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Δολοφόνησαν εξ επαφής γυναίκα σε αυτοκίνητο

Εξ επαφής πυροβολισμό στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο φέρεται να δέχθηκε η γυναίκα που...

Άγριο έγκλημα στο Ηράκλειο: 42χρονος σκότωσε την μητέρα του

Νέο έγκλημα συγκλονίζει την τοπική κοινωνία στο Ηράκλειο, στην Κρήτη με δράστη έναν άνδρα...

Χίος: Άγριο έγκλημα – 25χρονος μαχαίρωσε πατέρα 2 παιδιών

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Λιθί της Χίου με θύμα έναν 40χρονο πατέρα...