ΑΓΩΓΟΣ TAP/ Τσίπρας: εγχείρημα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας – ΝΔ: Το οραματίστηκε & το δρομολόγησε το κόμμα μας

60
Βουλή, Τσίπρας-Μητσοτάκης, αντιπαράθεση,

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε σημαντικό εγχείρημα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας τον αγωγό  φυσικού αερίου TAP, οι εργασίες του οποίου εγκαινιάζονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Σε αναρτήσεις του στον λογαριασμό του, στο Twitter, ο πρωθυπουργός -ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των εργασιών του αγωγού- ανέφερε: «Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TAP, ενός σημαντικού εγχειρήματος περιφ. Συνεργασίας».

«Πρόκειται ακόμη για εγχείρημα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, αφού καθιστά τη χώρα μας γέφυρα συνεργασίας και ευημερίας».

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τις ενεργειακές σχέσεις Αμος Χόκστιν και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Μάρος Σέφτσοβιτς , με τους οποίους έχει προγραμματισμένες συναντήσεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Στις 3μ.μ θα αρχίσει στο ξενοδοχείο «MET» η κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι επίσημοι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό. Θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής στον χώρο του Λιμανιού και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:  Αιχμηρή ανάρτηση του Κικίλια για τις δηλώσεις Καμμένου

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Μάρδας και Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου “ΤΑΡ” την οραματίστηκε, σχεδίασε και δρομολόγησε η ΝΔ και επισημαίνει ότι σήμερα ο κ.Τσίπρας υποκλίνεται στο έργο.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, για τα εγκαίνια του αγωγού «ΤΑΡ», έχει ως εξής:

«Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου “ΤΑΡ” είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που οραματίστηκε, σχεδίασε και δρομολόγησε η Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας υποκλίνεται στο έργο αυτό.

Τρέχει λαχανιασμένος να εγκαινιάσει ένα έργο, που ο ίδιος συνειδητά χτυπούσε και συστηματικά υπονόμευε.

Όπως ακριβώς έκανε και με την Cosco.

Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας.

Τελευταίος στα έργα ανάπτυξης, πρώτος στις καταιγίδες φόρων».