Άκαρπη η συνάντηση Αλεξιάδη με οικονομολόγους και λογιστές-φοροτεχνικούς

80
Αλεξιάδης, ΕΝΦΙΑ, τέσσερις, δόσεις,

Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη συναντήθηκε αντιπροσωπεία των οικονομολόγων και λογιστών-φοροτεχνικών, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε στοιχεία στον αναπληρωτή υπουργό, τα οποία, όπως υποστήριξαν, αποδεικνύουν την επερχόμενη κατακόρυφη επιβάρυνση του συγκεκριμένου κλάδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, επανέφεραν στον κ. Αλεξιάδη το θέμα των ελευθέρων επαγγελματιών δύο ταχυτήτων, που δημιουργείται μέσω της διάκρισης που κάνει το υπουργείο Εργασίας, με τις εκπτώσεις μόνο σε τρεις κατηγορίες επιστημόνων, αποκλείοντας οικονομολόγους και λογιστές-φοροτεχνικούς «και, παρά το γεγονός ότι και οι οικονομολόγοι, όπως και οι υπόλοιποι επιστημονικοί φορείς, απορρίπτουν κάθε περίπτωση εκπτώσεων επί του 27% ασφαλίστρου».

Διαβάστε επίσης:  Τα καύσιμα ανάβουν φωτιές στα νοικοκυριά

Η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη στις 10το πρωί, με παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ προγραμματίζονται και αποκλεισμοί εφοριών σε όλη τη χώρα.

Οι λογιστές-φοροτεχνικοί έχουν επίσης αποφασίσει να απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μόλις ανοίξει η εφαρμογή στο TAXIS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ