Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Ακόμη μια… Novartis και ο Κυριάκος θα ανοίγει σαμπάνιες!

Κι εκεί που αναμέναμε τα… βραχιολάκια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ήρθε η μεγαλύτερη σφαλιάρα σε πρωθυπουργό από συστάσεως του αξιώματος.

Η λάσπη γύρισε μπούμεραγκ στον Τσίπρα και τους ιθύνοντες της σκευωρίας και πλέον ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν.

Σπίλωναν και χλεύαζαν επί 1,5 χρόνο τους πολιτικούς τους αντιπάλους και πέρα από ενδείξεις, εικασίες και fake news δεν αποκαλύφθηκε το παραμικρό τεκμήριο ενοχής.

Μπροστά στην αποτυχία ωστόσο προσπαθούν απεγνωσμένα να συντηρήσουν την σκευωρία.

Θα ευτελίσουν πάλι το κοινοβούλιο διαπομπεύοντας τον Λοβέρδο για τον οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτα το μεμπτό και παράλληλα θα κρατήσουν όμηρους τους πέντε μέχρι να αθωωθούν κι αυτοί όπως οι υπόλοιποι τέσσερις.

Έλεος! Ούτε ο Μαδούρο δεν θα τολμούσε να ακολουθήσει ανάλογες πρακτικές.

Είναι πασιφανές ότι αν τα χαλκεία του Μαξίμου εφεύρουν ακόμη μια… Novartis ο Κυριάκος θα έχει την αυτοδυναμία στο τσεπάκι του.

Διότι όπως αποδείχτηκε η δολοπλοκία της τωρινής ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσε να του κάνει ο Τσίπρας.

Δεν γνώριζε ο δόλιος ότι όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα.

Όπως κατάφερε να διασπάσει τη ΝΔ με το Μακεδονικό, άλλο τόσο κατάφερε να την διασπάσει και με την Novartis.

H πολιτική σύντροφε έχει κανόνες κι αν τους παραβείς είναι δεδομένο ότι θα υποστείς τις συνέπειες. Που να στα πει όμως αυτά ο Καρανίκας.

Παρ’ όλα αυτά, τα συντρόφια επιχειρούν να εμφανίσουν την αποτυχία ως επιτυχία. Μια μάτια να ρίξει κανείς στις δηλώσεις τους καθώς και στους διθυράμβους του φιλοκυβερνητικού τύπου, αρκεί για να αντιληφθεί τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει.

Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια και επιστρέφουν στους εμπνευστές τους. Ακριβώς όπως διαψεύστηκαν πανηγυρικά για την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια και την γεωπολιτική ισχυροποίηση της Ελλάδας, έτσι θα διαψευστούν και για το κυνήγι μαγισσών.

Είμαστε περίεργοι εντούτοις να δούμε πως θα διαχειριστούν τις αλήθειες για τους δικούς τους που πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη.

Γιατί μπορεί να ανέσυραν την σκευωρία για αντιπερισπασμό λόγω του Μανόλο, αλλά οι καθημερινές νέες αποκαλύψεις φανερώνουν μια δαιδαλώδη διαπλοκή πολιτικών, επιχειρηματιών και κολλητών την οποία οι κακοί προηγούμενοι ούτε καν θα μπορούσαν να συλλάβουν.

Σε κάθε περίπτωση, με την παπάτζα της Novartis…. o εκλογικός κύβος ερρίφθη.

Ήταν το τελευταίο «ισχυρό» χαρτί της κυβέρνησης πριν από τις κάλπες.

Μένει να δούμε αν μετά κι από την ανακοίνωση ότι λίαν συντόμως αναμένονται και οι ατέρμονες δόσεις για χρέη που επί της ουσίας αυτοί δημιούργησαν, θα γίνουν όλες μαζί ή ξεχωριστά.

Αν δηλαδή ο Τσίπρας θα πάει σε εθνικές εκλογές τον Μάιο ή κατόπιν.

Πάντως δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο Τσίπρας προσφύγει στις εθνικές πριν τις ευρωεκλογές – αυτοδιοικητικές, καθώς η προεκλογική αντεπίθεση δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η πομφόλυγα της καθαρής εξόδου έσκασε, η δυσαρέσκεια για το ξεπούλημα της Μακεδονίας δεν κάμπτεται, η προοδευτική απεύθυνση αναλώθηκε στον Τζουμάκα και τον Ραγκούση με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ακραιφνείς συριζαίοι είναι στα κάγκελα λόγω της αναπάντεχης πασοκοποίησης και η σκευωρία της Novartis δεν έφερε τις προφυλακίσεις που ονειρευόταν ο Πολάκης.

Κοινώς κάηκαν όλοι οι άσσοι, άρα ο Τσίπρας δεν διαθέτει πια την πολυτέλεια να συρθεί μέχρι τον Οκτώβριο γιατί θα ξεμείνει από αφήγημα.

Βέβαια, όπως έχουμε διαπιστώσει, τα συντρόφια εδώ και πέντε χρόνια δεν ορρωδούν προ ουδενός κι ας αλυχτάνε τα σκυλιά. Που σημαίνει ότι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στις καρέκλες της εξουσίας. Μέχρι και πόλεμο με την Τουρκία, όπως είπε γνωστός πολιτικός πρόσφατα.

Να το δούμε κι αυτό και τι στον κόσμο…

Προφανώς αστειευόμαστε.

Σιγά μην κάψει ο Τσίπρας το πολιτικό του μέλλον, αν υπάρχει φυσικά μετά την επερχόμενη συντριβή και την αμφισβήτησή του ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη κυοφορείται. Οι περισσότεροι άλλωστε γνωρίζουν τι παθαίνουν οι αριστεροί ηγέτες μετά από σφοδρές ήττες.

Πραγματικά δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τι θα κάνει ο Τσίπρας για να απεγκλωβιστεί από τον απόλυτο εγκλωβισμό.

Λέτε τελικά όντως να πιάνει πουλιά στον αέρα και να μας εκπλήξει ευχάριστα;

Βάστα σύντροφε… ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν…

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πού πάτε, ωΡιέ σύντροφοι;

«Καπιταλισμός και κομμουνισμός» έγιναν μια… αγκαλιά στη θεαματική συναυλία του «βασιλιά των βαλς» Αντρέ Ριέ, με τους Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρη Κουτσούμπα, που.. βρέθηκαν στις πρώτες σειρές της συναυλίας του...

Αδιαφορία Γκρίνμπεργκ για Κασσελάκη

Δεξιά κι αριστερά γράφονται διάφορα, ότι ο βασικός στρατηγικός και πολιτικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ φοβάται, λέει, τον Στέφανο Κασσελάκη και την...

Κασσελάκης: Οι συναντήσεις του με μιντιάρχες

Διαφορετική στρατηγική ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, από τον προκάτοχο του (Αλέξη Τσίπρα) στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως μου μετέφεραν αξιόπιστες πηγές βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα. Συναντά...

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια...

Δύο αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, σημαίνοντα στελέχη, ο ένας ιστορικού κόμματος και ο άλλος μεγάλης επιχείρησης του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χαρακτηρίζονται κατά...

Το κούρεμα του Κασσελάκη (βίντεο)

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε 48 ώρες παρουσιάζεται στο στρατόπεδο της Θήβας για να υπηρετήσει την 20ημερη στρατιωτική θητεία που επιτρέπεται από τον νόμο. Επισκέφθηκε...

Yποψήφιος στις Ευρωεκλογές o Νίκος Καρβέλας – Με ποιο κόμμα θα κατέβει

Την είδηση ότι ο γνωστός συνθέτης Νίκος Καρβέλας θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας». Σύμφωνα με...
Κουμουνδούρου, τραυματίστηκε, αστυνομικός,

Ησυχία η Κουμουνδούρου κοιμάται

Τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναλάβει εδώ και μία εβδομάδα η Βούλα Κεχαγιά, αλλά αν τα αντανακλαστικά του όλου κομματικού «οργανισμού»...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κοντονής για Novartis: Υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ

Για την υπόθεση Novartis μετά και το «mea culpa» του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με...

Με συνοπτικές διαδικασίες: «Καθάρισε» με τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο ο Κυριάκος…

Και μάλιστα χωρίς να ζοριστεί ιδιαιτέρως. Το τελευταίο που θέλει κάθε κυβέρνηση που θέλει να...

Κυριάκος Βελόπουλος: Zητάει να δοθεί επειγόντως η ελληνική ιθαγένεια στα τέκνα του τέως βασιλέα Κωνσταντίνου

Ο πρόεδρος Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος τίθεται υπέρ της ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά...

Novartis: Κλείνει η υπόθεση και για τα μη πολιτικά πρόσωπα

Μετά από πολυετείς έρευνες της δικαιοσύνης έκλεισε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου η βασική...