Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Ακραίες εκφράσεις από τον Πρωθυπουργό: Για “χρήσιμη ηλιθιότητα” κατηγόρησε τον Μητσοτάκη

“Μέχρι τώρα είχα την αίσθηση ότι είστε κήρυκας θαλασσοδανείων. Σήμερα διαπίστωσα ότι είστε και κήρυκας ανευθυνότητας κ. Μητσοτάκη“, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

“Κ. Μητσοτάκη, έρχεστε εδώ και αναπαράγετε τα επιχειρήματα των ακραίων κύκλων ότι δήθεν “δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις”. Σας διαψεύδει η πραγματικότητα, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή. Απέναντι στους παραλογισμούς που ζητά το ΔΝΤ και “εσείς ως ουρά του ακολουθείτε”, έχουμε συμμάχους τους αριθμούς”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να δείξει ότι έχει στοιχειώδη αίσθηση του κοινωνικού συμφέροντος. “Δεν ψάχνουμε προθύμους να ψηφίσουν μέτρα, εσείς δείχνετε με την στάση σας την προθυμία σας να δώσετε ότι ζητούν. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να γυρίσετε στη εξουσία, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ. Ποιος σας ζήτησε να ψηφίσετε νέα μέτρα; Αν εμείς αναζητούμε εθνική γραμμή δεν είναι για να ψηφίσουμε νέα μέτρα, αλλά για να τα αρνηθούμε προς όφελος του ελληνικού λαού και της κοινωνίας. Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Βουλή.

“Αυτά που ζητά το ΔΝΤ είναι πέρα και έξω και από κάθε οικονομική λογική και από κάθε συνταγματική λογική”, τόνισε.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση όμως είναι ότι ο Πρωθυπουργός ξεπέρασε τα όρια και χρησιμοποίησε ακραίες εκφράσεις έναντι του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.. “Το να ζητάτε εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση είναι ή απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα, κ. Μητσοτάκη”, είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη.

“Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στα χέρια των προθύμων”, τόνισε. Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει το φθινόπωρο του 2019. πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
“Δεν είναι μόνο οι πολίτες που θα μάθουν, αλλά και η Δικαιοσύνη που θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και ευθύνες που εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών” είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Βουλή.
“Από το πόρισμα της Εξεταστικής προκύπτει ότι τα ΜΜΕ χρωστούν στις τράπεζες, 1,3 δισ. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά είνα δανεικά και αγύριστα. Ο γιος του κ. Ψυχάρη -όχι αυτός που είχατε βουλευτή σας (είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ) είπε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι τα δάνεια αυτά δόθηκαν με “αέρα””.
“Ο χαρισματικός δανεισμός συντελέστηκε και κορυφώθηκε στην εποχή της κρίσης. Οι τράπεζες πετούσαν λεφτά από το παράθυρο για να δανείζουν χρεωκοπημένα ΜΜΕ για να στηρίζουν τις πολιτικές σας” είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.
“Το να δίνει η τράπεζα χρήματα γνωρίζοντας ότι θα τα χάσει είναι παράνομη συνδιαλλαγή και γι’ αυτόν που τα δίνει και γι’ αυτόν που τα παίρνει. Αυτή η παράνομη συνδιαλλαγή κάτι εξαγόραζε, το τι εξαγόραζε, θα φανεί όταν βάλουμε δίπλα και τα δάνεια στα κόμματα” ανέφερε στην συνέχεια.
“Η φούσκα έχει σκάσει και πολλοί εκδοτικοί όμιλοι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, ενώ πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο”, είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας, πως “την ίδια στιγμή τα μεγάλα αφεντικά και τα “βαριά” δημοσιογραφικά ονόματα έχουν βρει χρήματα για “δέκα ζωές””.
“ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν φάει -μόνο από τις τράπεζες- 400 εκ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά δόθηκαν με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές ενισχύσεις Κανείς τραπεζίτης δεν ρώτησε πως θα διασφαλίσει τα δάνεια που έδινε. Και κάνετε ότι δεν τρέχει τίποτε για όλα αυτά. Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι είναι χρήματα του ελληνικού λαού και πρέπει να επιστραφούν;” είπε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Πόσα εκατομμύρια έβαλαν στα μαύρα ταμεία τους Ν.Δ., και ΠΑΣΟΚ και που κατέληξαν αυτά;” είπε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων και στις υποθέσεις Siemens και Novartis. “Ήρθε η ώρα των απαντήσεων” τόνισε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί...

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο...

Αυτοκτόνησε στα 45: Το τραγικό τέλος του γόη του ελληνικού σινεμά που έψαχνε όλη του τη ζωή μια απάντηση

Κανείς δεν ήξερε τον Γολγοθά που ανέβαινε... Στα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξε ένας...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το πρόσωπό του”

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή...