Ακριβαίνουν οι τιμές των εισιτηρίων στα μουσεία

68
28η Οκτωβρίου στο Μουσείο Ακρόπολης -Με αριστουργήματα από Σαγκάη

Αυξάνονται οι τιμές στα μουσεία και έτσι οι πολίτες οι οποίοι θέλουν να επισκεφτούν τους μουσειακούς χώρους καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πρώτο στη λίστα των ακριβών μουσείων φιγουράρει το μουσείο της Ακρόπολης, ενώ δεύτερος έρχεται ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού.

Όποιος θέλει να μπει στο μουσείο της Ακρόπολης θα πρέπει να πληρώσει πλέον 20 ευρώ αντί για 12, ενώ όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί την Κνωσό 15 ευρώ από 6 που ήταν μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου οι νέες τιμές θα τεθούν σε εφαρμογή από την Παρασκευή, 1η Απριλίου. Το δημοσίευμα επίσης τονίζει πως η έναρξη εφαρμογής της νέας τιμολογιακής πολιτικής του ΥΠΠΟΑ δεν συμπίπτει με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των μουσείων, αλλά ούτε και με την πολυσυζητημένη εφαρμογή του e-ticketing, όπως είχε εξαγγελθεί.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Απριλίου

Οι εν λόγω προγραμματισμοί θα τεθούν σε νέο χρονικό πλαίσιο, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι προσλήψεις των περίπου 1.300 ωρομισθίων οι οποίοι θα χρησιμοποιούνταν για καλύψουν κενά στη φύλαξη των μουσείων.

Τιμές άλλων μουσείων και χώρων:

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 10 ευρώ από 7
Στην Αρχαία Αγορά Αθηνών 8 ευρώ από 4
Στον Κεραμικό 8 ευρώ από 2
Στην Ολυμπία 12 ευρώ από 9
Στο Ακρωτήρι Θήρας 12 ευρώ από 5
Στη Δήλο 12 ευρώ από 5
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 8 ευρώ από 6.