Άκυρο από ΔΗΣΥ και Ποτάμι στην ψηφοφορία για τη Novartis

Τι θα αναφέρει το χαρτί που θα ρίξουν στις κάλπες

26
ΚΙΝΑΛ: Προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν

Ένα δικό τους ψηφοδέλτιο ετοίμασαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι και θα ρίξουν οι βουλευτές των δυο κομμάτων στις δέκα κάλπες που θα στηθούν εντός της Ολομέλειας κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την Novartis.

Το ψηφοδέλτιο αναγράφει: «ΝΑΙ στη σύσταση προανακριτικής για προκαταρκτική εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής)» και πρακτικά σημαίνει ότι η ψήφος των βουλευτών των δυο κομμάτων θα προσμετρηθεί ως άκυρη.

Από τη δική της πλευρά και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προσαναταλίζεται να μην μετάσχει στην ψηφοφορία, μια ψηφοφορία την οποία το «γαλάζιο» στρατόπεδο χαρακτηρίζει ως παρωδία. Κατά πληροφορίες οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραμείνουν εντός της αίθουσας της Ολομέλειας ωστόσο δεν θα προσέρχονται στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν.

Διαβάστε επίσης:  Το Ποτάμι: Έγινε 5 ετών και γιορτάζει με ένα βίντεο!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων προσανατολίζονται να δηλώσουν «παρών» στην ψηφοφορία ενώ την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που έχει καταθέσει η κυβερνητική πλειοψηφία θα υπερψηφίσου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.