Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Αλ. Τσίπρας: Δεν έχουμε μεσάζοντα αλλά συμφωνία ανάμεσα στα δυο κράτη

Το βασικό σας επιχείρημα κ. Μητσοτάκη είναι ότι η πρεσβεία μας στο Ριάντ μας προειδοποιούσε να μην προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ άφησε αιχμές για χρηματισμό λειτουργών του Δημοσίου για τη διαρροή εγγράφων.

«Ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε την εξουσιοδότηση που είχε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, ζητήσαμε από τον ακόλουθο Άμυνας, που έχουμε στα Αραβικά Εμιράτα να ελεγχθεί η νομιμότητα του εγγράφου που κατέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος για τη γνησιότητα του εγγράφου. Υπήρξε απάντηση από τη Σαουδική Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό», είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου και τόνισε:

Τον Νοέμβριο του 2016 έχουμε το πιστοποιητικό που ορίζει ότι είναι γνήσια η εξουσιοδότηση, όποτε δεν έχουμε μεσάζοντα αλλά συμφωνία ανάμεσα στα δυο κράτη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας τον ότι τα επιχειρήματά του καθορίζονται από ένα μιντιακό λόμπι και ότι συνειδητοποιεί πως τελείωσε το παραμύθι ότι η χώρα θα πέσει στα βράχια.

Αλ. Τσίπρας: Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Π. Καμμένο αλλά την κυβέρνηση

«Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Π. Καμμένο, θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση, εσείς και κυρίως εκείνοι που σας δίνουν γραμμή με τα πρωτοσέλιδά τους» ανέφερε.
Τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα «γι’ αυτό δεν ξεσκονίζω το γραφείο μου όταν έρχεται τηλεοπτικό συνεργείο. Πού θα κρύψετε τα δώρα της Siemens;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε «εσείς έχετε να κρύψετε, μετακόμιση θα κάνετε έτσι κι έρθει κανένα τηλεοπτικό συνεργείο να γυρίσετε κανένα σποτάκι».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στη Βουλή βρίσκεται για να υπερασπιστεί την αλήθεια, να αποκαλύψει και όχι αν απολογηθεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Ο λαός πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο στόχος σας και ο σχεδιασμός σας. Μπορεί να μην ακριβώς δικός σας ο σχεδιασμός, γιατί τα επιχειρήματά σας ήταν κατά λέξη από διάφορα άρθρα γνώμης σε εφημερίδες» σχολίασε.

Συνέχισε κατηγορώντας τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι του δίνουν γραμμή «ΜΜΕ οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν επιδοθεί σε λυσσαλέα επίθεση κατά της κυβέρνησης».
«Όλως τυχαίως συντονισμένα εδώ και 15 ημέρες, μόλις βρέθηκαν στην επικαιρότητα τα Paradise Papers, μετά την ερώτηση για την βία και βρεθήκατε απολογούμενος, όλως τυχαίως οι εφημερίδες του κουμπάρου σας που πιο συχνά περνάει το κατώφλι του εισαγγελέα παρά του σπιτιού του, άρχισαν να επιτίθενται στην κυβέρνηση» σημείωσε.
«Ένα μιντιακό λόμπι σας καθορίζει εκεί καταντήσατε τη Ν.Δ.» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Απέδωσε τη στοχοποίηση του κ. Καμμένου σε προσπάθεια της Ν.Δ. να χτυπήσει την κυβέρνησης αλλά και κυρίως «εκείνων που δίνουν γραμμή με τα πρωτοσέλιδά τους».
«Θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης. Δεν θέλουν αυτή η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση» τόνισε και επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη ότι τους ακολουθεί τυφλά.«Ή μήπως γιατί βλέπετε. Βλέπετε ότι τελείωσε το παραμύθι ότι πέφτουμε στα βράχια. Βλέπετε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει εκεί που αποτύχατε. Θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ακριβώς γι’ αυτό θα είναι μία κυβέρνηση που όχι μόνο θα εξαντλήσει τη θητεία της αλλά θα κερδίσει και τις εκλογές» είπε.

Ακόμη, αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι μίλησε για βούρκο και για λάσπη, αν και -όπως είπε- «γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι αυτός δεν είναι δικός μας φυσικός χώρος».
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες το μόνο που ακούει είναι άναρθρες κραυγές και σκόρπιες λέξεις που δημιουργούν εντυπώσεις με στόχο να στοχοποιηθεί ο Πάνος Καμμένος σε μια «απρόσφορη προσπάθεια να αποσυσπειρώσουν και να χτυπήσουν την κυβέρνηση».

«Όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, έτσι και εκείνοι πιάνονται από τα πρωτοσέλιδα και τις συκοφαντίες των βαρόνων. Νομίζετε ότι έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Από τους βαρόνους και τους μηχανισμούς παραεξουσίας μέσα στην κρατική δομή; Είναι αυτή σας η πλάνη που σας οδηγεί να ακολουθείτε την παράφωνη συγχορδία τους», σημείωσε.

Εξάλλου, επέμεινε ότι σήμερα αποκαλύπτεται «το βρώμικο παιχνίδι των ξεπεσμένων βαρόνων που καθοδηγούν μέχρι λεπτομέρειας τον αντιπολιτευτικό λόγο, τον γκεμπελισμό, την αμετροέπεια και το μέγεθος της απάτης ορισμένων».

Προ ημερησίας για τη φοροδιαφυγή

Καταλήγοντας, ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση για την πραγματοποίηση προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη φοροδιαφυγή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον...

Υπεγράφη η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Υπεγράφη σήμερα Κυριακή (17/3) στο Κάιρο η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο. Πρόκειται...

Ο Κασσελάκης αδειάζει και πάλι τον Τσίπρα – Λάθος ο νόμος του για τις εταιρείες στο εξωτερικό

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κασσελάκης αναφορικά με την κριτική που...