Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Αλ. Τσίπρας: Η πιο σημαντική είδηση η σταθερή μείωση της ανεργίας

Ιδιαίτερη στιγμή χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι είναι το πιο κρίσιμο υπουργείο όσον αφορά την έκβαση της μάχης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η επίσκεψή μου μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη διαφορά ανάμεσα στο υποτιθέμενο success story των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την πραγματική επιτυχία που οδηγεί στην ανάκαμψη που είναι αισθητή στην καθημερινότητα των ανθρώπων, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η πιο σημαντική θετική είδηση τα τελευταία χρόνια είναι η σταθερή μείωση των ποσοστών ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης, ανέφερε ο κ Τσίπρας. Ο πρωθυυπουργός σημείωσε ότι το πρωτο εξάμηνο του 2017 είχαμε, σύμφωνα με την Εργάνη, 256.000 νέες θέσεις εργασίας που είναι η υψηλότερη επίδοση 1για πρωτο εξάμηνο, από το 2001 έως σήμερα. Όπως ανέφερε ο κ Τσίπρας η τάση στο σύνολο της απασχόλησης, δείχνει ότι από τον Φεβρουάριο του 2015, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 320.000 θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται για την ανάκτηση της εργασίας και το νέο κοινωνικό κράτος, σημειώνοντας ότι προβλέπεται μείωση της ανεργίας κατά 2,5% ετησίως λόγω των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας.

Τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, συνολικά έως το τέλος του χρόνου, θα έχουν καλύψει 120.000 ανέργους, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ότι για την αντιμετώπιση της ανεργίας υλοποιούμε προγράμματα που δεν σπαταλούν χρήματα μέσα από μεσάζοντες και αέναες καταρτήσεις, για να προσθέσει ότι πάνω από το 1/3 στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που παρέχουν και κατάρτιση, βρίσκουν εργασία μετά το τέλος των προγραμμάτων και αυτό είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Δεν είναι υπερβολή να πω, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ότι πιο σημαντικός εθνικός στόχος είναι η ανάκτηση της εργασίας και η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Όταν υπάρχει πολιτική βούληση δεν φοβάσαι τις συγκρούσεις με ονόματα με μεγάλη πολιτική επιρροή ή ακόμη και συστημικές τράπεζες που αρνούνται να πληρώσουν πρόστιμα, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Προωθούμε με νομοθετική ρύθμιση τον αποκλεισμό επιχειρήσεων που συστηματικά παραβιάζουν την νομοθεσία, από πάσης φύσεως κρατική χρηματοδότηση, ενημέρωσε ο κ. Τσίπρας.
Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αντιμετωπίζει την διαχρονική αδιαφάνεια τον ανορθολογισμό και τον κατακερματισμό που διέκρινε το ασφαλιστικό σύστημα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας εξήγγειλε πως η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες που θα μετατρέψουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς.

Είπε επίσης πως το πρώτο εξάμηνο ο ΕΦΚΑ καταγράφει πλεόνασμα που πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ. Το 2015 παραλάβαμε, είπε, ταμειακό έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ προσθέτοντας πως ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές δαπάνες από τα 780 εκατ. ευρώ το 2015 έφτασε στα 1.570 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ το 2019 προβλέπεται οι δαπάνες αυτές να ξεπεράσουν τα 2.570 εκατ. ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το τελευταίο διάστημα έχουμε στον ιδιωτικό τομέα αύξηση 9,34% του μέσου μηνιαίου μισθού. Δήλωσε επίσης πως, όσον αφορά την προστασία των εγκλωβισμένων εργαζόμενων σχεδιάζεται πρόγραμμα που θα προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και την επανεκπαίδευσή τους συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που θα καλύψει σε πρώτη φάση 50.000 εργαζόμενους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Περαιτέρω μείωση στα τιμολόγια ρεύματος για το Μάρτιο από τη ΔΕΗ

Περαιτέρω μείωση στο "πράσινο" τιμολόγιο για το Μάρτιο, στα 10,8 σεντς ανά κιλοβατώρα ανακοίνωσε...

Τι αλλάζει από φέτος στο Επίδομα Ανεργίας – Ποιες είναι οι νέες προϋποθέσεις

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να έρθουν – κατά πληροφορίες –...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,4% τον Νοέμβριο η ανεργία

Στο 9,4% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο του 2023 όπως ανακοίνωσε...

Έρχεται το “νέο” επίδομα ανεργίας

Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και σύνδεσή του με το μισθό που ελάμβανε ο άνεργος...