Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Αλ. Τσίπρας: Τεχνητή πόλωση επιχειρεί η ΝΔ

Για «μια καλή κατά γενική ομολογία συμφωνία» και «μια απόφαση που πείθει τις αγορές», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος από το βήμα της Βουλής στη συμφωνία του Eurogroup και τόνισε ότι, «στο ζήτημα του χρέους δεν έχουμε μια υπόσχεση, αλλά συγκεκριμένο οδικό χάρτη με σαφή περιγραφή, έναν κλειδωμένο αλγόριθμο για την ρύθμιση του χρέους», ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ ότι, «η καταστροφολογία που καλλιεργούσε για μη επιτυχή συμφωνία έπεσε στο κενό».

Τσίπρας, τεχνητή, πόλωση, Μητσοτάκης, δικαιοσύνη, Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι, υπάρχει δυνατότητα για βιώσιμη και οριστική επιστροφή στις αγορές, την οποία η κυβέρνηση θα προετοιμάσει χωρίς βιασύνη και όχι για επικοινωνιακούς λόγους, προκειμένου να εγγυηθεί την ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα το 2018 και να δεσμευθούμε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα αλλά θα μπορεί να αναχρηματοδοτεί το χρέος της αυτοδύναμα. «Όλα αυτά θέλουμε να γίνουν με την κοινωνία όρθια και τις λιγότερες δυνατές πληγές», τόνισε ο κ. Τσίπρας

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, επενδύει σε μια τεχνητή πόλωση και λασπολογία απέναντι σε κυβερνητικά στελέχη και στη δημιουργία τεχνητών εντάσεων, προτρέποντας, όπως είπε, άλλοτε τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ να αλλάξουν θέμα για την απεργία στα σκουπίδια και άλλοτε προκαλώντας συγκέντρωση αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Κάλυψη στον Π. Καμμένο

Για την επικοινωνία Καμμένου με τον ισοβίτη στην υπόθεση του Νουρ 1, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον Υπουργό Άμυνας και αναρωτήθηκε ποιο είναι το μεγάλο έγκλημα όταν ένας υπουργός μίλησε με κάποιον που ισχυριζόταν ότι έχει πληροφορίες και τον παρότρυνε να καταθέσει για τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή υπόθεση ναρκωτικών. «Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα», κατέληξε την αναφορά του για το θέμα ο πρωθυπουργός και επιτέθηκε στη ΝΔ ότι επενδύει πάνω σε μια έξαλλη ατζέντα, που δημιουργεί ο αντιπρόεδρος της ο κ. Γεωργιάδης, αποτελεσματική όπως είπε για ένα μικρό ακροδεξιό κόμμα, αλλά όχι για μια μεγάλη παράταξη που για πρώτη φορά βρέθηκε τόσο μακριά από την αίσθηση εθνικής ευθύνης.

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να υπονομεύετε την έξοδο από την κρίση»

«Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ναι είναι θεμιτή όπως και στις πολιτικές προτάσεις της κυβέρνησης αντιπολίτευσης όμως απέναντι στα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας όχι κ. Μητσοτάκη δεν είναι θεμιτή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι, «τώρα που το παραμύθι της καταστροφολογίας τελείωσε δίχως δράκο δεν θα σας επιτρέψουμε να υπονομεύετε την πορεία της χώρας να βγει από την κρίση».

Υποστήριξε ότι, «η εικόνα της πληγωμένης Ελλάδας αλλάζει σταδιακά και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που έχουν υποδεχθεί τη συμφωνία οι αγορές, τα ομόλογα σημειώνουν ράλι, οι αποδόσεις τους βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009 αλλά και το χρηματιστήριο αποδεικνύει τη σταθερότητα που έχει αποκατασταθεί. Ακόμη και ο Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών. Η σημερινή εικόνα της οικονομίας δεν έχει καμία σχέση με την τεχνητή εικόνα επιτυχίας που προσπάθησε να δημιουργήσει το 2015 η προηγούμενη κυβέρνηση, έχουμε επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και βελτίωση των μεγεθών, δυναμική ανάκαμψης με τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον».

Έκανε λόγο για «μια βαθιά διαχωριστική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ», τόσο στο θέμα της εργασίας, όσο και στο θέμα του κοινωνικού κράτους. Στο θέμα της εργασίας, περιέγραψε δύο αντιπαραθετικά σχέδια που διαχωρίζουν την αριστερά με την δεξιά, «μια διαφοροποίηση που θέλει να διαγράψει ο κ. Μητσοτάκης και το δήθεν μεταρρυθμιστικό κέντρο που παραδίδεται στον φιλελευθερισμό».

«Δεν πρέπει να απορυθμίσει η αγορά και να γίνουμε ούτε Χιλή του Πινοσέτ ούτε Βρετανία της Θάτσερ, το δικό μας μοντέλο οικονομίας δεν θα βασίζεται στη μείωση του μισθολογικού κόστους αλλά στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβεβαίωσε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, περιέγραψε τα μέτρα πρόνοιας που θα λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, όπως το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η επιδότηση ενοικίου, τα σχολικά γεύματα, ενώ πρόσθεσε ότι δόθηκε απόλυτη προτεραιότητα στην διάσωση του εθνικού συστήματος υγείας. Αντιθέτως, είπε πρωθυπουργός, όπως αποκαλύπτεται από την περίπτωση του «Ντυνάν», στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, για πολλούς από εσάς και τις οικογένειες σας δεν υπήρχε θέμα αγωνίας για το πώς θα νοσηλευτείτε γιατί νοσηλευόμασταν τσάμπα στο «Ντυνάν» εις υγείαν των κορόιδων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εκτροπή

Τσίπρας, τεχνητή, πόλωση, Μητσοτάκης, δικαιοσύνη, Για πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της τοποθέτησής του κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

«Η εξουσία σάς έχει διαφθείρει πολιτικά, έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η συστηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εκτροπή και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη.

«Είστε ο τελευταίος που μπορείτε να κάνετε υποδείξεις στη ΝΔ», είπε στον κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι, κάλυψε τους κ.κ. Καμμένο και Πολάκη.

«Έχετε ξεπεράσει τους εαυτούς σας. Φροντίζετε κάθε μέρα να γίνεται και πιο αντιληπτό ότι ο πολιτικός κυνισμός σας δεν έχει όρια», είπε χαρακτηριστικά. «Ο κ. Καμμένος απολαμβάνει την κάλυψή σας και αντιλαμβάνομαι ότι έχετε αποφασίσει να καλύψετε και τον κ. Πολάκη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας: «Οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα».

«Όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις, πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου. Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι δική σας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «O κ. Καμμένος απολαμβάνει κάποιου είδους πολιτικό, θεσμικό και τελικά, νομικό ακαταλόγιστο;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει, «εάν ο κ. Καμμένος τον είχε ενημερώσει, εκ των προτέρων, για τις επαφές του με τον ισοβίτη, εάν είχε εγκρίνει αυτήν την επικοινωνία κι αν έλαβε γνώση των όσων ειπώθηκαν».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Νέος κατώτατος μισθός: Τι αλλάζει από 1η Απριλίου – Αναλυτικά τα επιδόματα που αυξάνονται

Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Συνολικά τα τελευταία τρία...

Δίκη Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία...

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης έδωσε τη δική του οπτική διάσταση στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ο έμπειρος πολιτικός...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τέμπη – Συρεγγέλα: Τα στοιχεία των συνομιλίων έχουν παραδοθεί ακέραια στην ελληνική δικαιοσύνη

Δεν ισχύει τίποτα ούτε για τα περί αλλοίωσης συνομιλιών, ούτε για το μπάζωμα στα...

Άρειος πάγος: Ευθεία παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ευθεία και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη χαρακτηρίζει ο Άρειος Πάγος το Ψήφισμα του...

Δικαιοσύνη: Αυτές είναι σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του Γιώργου Φλωρίδη

Πολύ σημαντικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη αναμένεται να επιφέρει το νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός...

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει α λα καρτ τη Δικαιοσύνη

Στην αντεπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις...