Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020
12 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Δεκεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1835.... Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου, εκδίδει το πρώτο βιβλίο του.

Αλεξανδρούπολη: Mητσοτάκης «Θέλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα»

Την δημιουργία μιας σύγχρονης υποδομής στο τελωνείο των Κήπων η οποία θα επιτρέψει στην Θράκη να υπάρξει διευκόλυνση του διασυνοριακού εμπορίου καθώς και των ροών των επισκεπτών μέσα σε μια μεγάλη σύγχρονη επένδυση η οποία μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης , μιλώντας στο Επιμελητήριο Έβρου με παραγωγικούς φορείς της Θράκης .

«Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ,» είπε και πρόσθεσε: «εμείς πιστεύουμε ,άρα έχουμε κάθε λόγο τέτοια έργα, όσο είμαστε στην αντιπολίτευση να τα ωριμάζουμε ώστε να μπορούν στην συνέχεια να τρέξουν με την απαραίτητη ταχύτητα.»

«Θέλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, την παραγωγή πλούτου από ιδιωτικές επενδύσεις διότι είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας, να δημιουργήσουμε σταθερές και καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης και να μπορέσουμε να βγάλουμε την χώρα από τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει τα τελευταία χρόνια ,» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος κατηγόρησε την πολιτική της κυβέρνησης ότι, «υπονομεύει την υγιή επιχειρηματικότητα και ακυρώνει επί της ουσίας μια παραδοχή η οποία θα έπρεπε να είναι ένα κοινός τόπος για την ελληνική κοινωνία.»
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ αυτό σημαίνει:
-Σταθερό φορολογικό καθεστώς με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις
-Aποκατάσταση συνθηκών πραγματικής ρευστότητας στην αγορά με ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο θα λειτουργεί και θα στηρίζει τις επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα να προσκομίσουν πραγματικά επενδυτικά σχέδια και θα μπορούν να πιστοποιήσουν στην πράξη την δυνατότητα να αναπτυχθούν
-Μείωση του διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις με κάθετη και δραστική απλοποίηση αδειοδοτικών διαδικασιών και διευκόλυνση του επιχειρείν μέσα από πλήρης αποσαφήνιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τις χρήσεις γης
-Απολύτως καθοριστική μεταρρύθμιση εάν θέλουμε να συζητάμε για την δημιουργία και την δρομολόγηση καινούργιων επενδύσεων.
-Η δυνατότητα από το κράτος σε όλες τους τις εκφάνσεις, κεντρικό κράτος, περιφέρεια, δημοτικές αρχές να δρομολογούν μόνες τους σε συνδυασμό με τον ιδιωτικό τομέα μια σειρά από βασικά έργα υποδομής τα οποία θα μπορούν να διευκολύνουν την αναπτυξιακή δυναμική της κάθε περιφέρειας.

« Αυτό το οποίο κάποτε στο παρελθόν μπορεί να φαινόταν ως το μειονέκτημα της Θράκης, «απομόνωση» σήμερα είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα , διότι η γεωγραφικής θέση της Θράκης είναι τέτοια που της επιτρέπει να έχει πρόσβαση στις αγορές οι οποίες τώρα αναπτύσσονται ,» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο 12% της επιδότησης του κόστους εργασίας των επιχειρήσεων ,τονίζοντας πως είναι μια ανηλλειμένη υποχρέωση της πολιτείας και πρέπει να την τηρήσει.

Τέλος , χαρακτήρισε σημαντικό έργο τις κάθετες διασυνδέσεις όσο αφορά το Φ.Α που θα απορρέουν από τον αγωγό Tap και τόνισε πως είναι μέρος του βασικού σχεδιασμού να φθάσει μέχρι και την Ορεστιάδα.

Μητσοτάκης «Ένα χαρακτηριστικό το οποίο δεν αμφισβητείται στην πολιτική μου διαδρομή είναι η απόλυτη εμμονή μου στην αξιοκρατία.»

Αναφερόμενος στον όρο «σκιώδη κυβέρνηση» που ακούστηκε από εκπρόσωπο ενός εκ των παραγωγικών φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης αποσαφήνισε πως «δεν υπάρχει σκιώδη κυβέρνηση. Κυβέρνηση θα γίνουμε όταν θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Έχουμε τομεάρχες, έχουμε μια ξεχωριστή ομάδα η οποία δρομολογεί το πρόγραμμα της Ν.Δ, και είναι αυτή η οποία διαβουλεύεται σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο, κανείς δεν έχει καπαρώσει κάποια θέση.» είπε και υποστήριξε: «δική μου δουλειά είναι η επόμενη κυβέρνηση και το κυβερνητικό σχήμα να επιλέξω τους καλύτερους. Δεν με ενδιαφέρει από που προέρχονται.

Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να έρθει να παίξει μπάλα την επόμενη ημέρα στο γήπεδο της ανόρθωσης της Ελλάδας. Αυτή είναι η δική μου δουλειά αυτό πρέπει να εξασφαλίσω και κατέληξε: «ένα χαρακτηριστικό το οποίο δεν αμφισβητείται στην πολιτική μου διαδρομή είναι η απόλυτη εμμονή μου στην αξιοκρατία και αυτό είναι κάτι το οποίο θα επιβάλλω και στην λειτουργία του κόμματος και αύριο στην λειτουργία της κυβέρνησης.»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΚΙΝΑΛ: Τροπολογία για την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6 % στην εστίαση

ΚΙΝΑΛ: Τροπολογία για την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6 % στην εστίαση

Τροπολογία για την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6 % στην εστίαση και στη διαμονή κατέθεσε η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ στο ν/σ...

Η πενταμερής «ΜΕΔΟΥΣΑ» προκαλεί οργή στους Τούρκους (φωτό-βίντεο)

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου η Άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 10», που για πρώτη φορά γίνεται από «τριμερής» σε...
Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη

«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη. Έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται...
Γεννηματά: Καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Γεννηματά: Καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Κυβερνητικές ευθύνες που οδήγησαν στο επιθετικό δεύτερο κύμα της πανδημίας καταλογίζει στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Στον Ευαγγελισμό ο Γιάννης Πλακιωτάκης, λόγω Κορωνοϊού

Στον Ευαγγελισμό ο Γιάννης Πλακιωτάκης, λόγω Κορωνοϊού

Στο νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ εισήχθη για νοσηλεία ο Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος πριν πέντε ημέρες είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό. 
Μητσοτάκης: Έχουμε ακόμη μία με δύο εβδομάδες πολύ δύσκολες μπροστά μας

Μητσοτάκης: Έχουμε ακόμη μία με δύο εβδομάδες πολύ δύσκολες μπροστά μας

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία...
Πέτσας: Η κυβέρνηση υπολογίζει άνοιγμα της οικονομίας πριν τις γιορτές

Πέτσας: Η κυβέρνηση υπολογίζει άνοιγμα της οικονομίας πριν τις γιορτές

Πριν τις γιορτές υπολογίζει η κυβέρνηση να ανοίξει την οικονομική δραστηριότητα, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΟΨΗ: Απαραίτητη όσο ποτέ η επιχειρηματικότητα

Η χώρα αργά αλλά σταθερά προσπαθεί, να βρει εκ νέου τον...

Ημέρες Καριέρας στην Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων

Οι Ημέρες Καριέρας επιστρέφουν στην Τεχνόπολη το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου. Πρόκειται για...

Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκιδόνας: «Εργασία – Συνεργατική Επιχειρηματικότητα»

Ημερίδα με θέμα «Εργασία – Συνεργατική Επιχειρηματικότητα» πραγματοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κίνηση Συνεργασίας». Η ημερίδα...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή