Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Athens

Αλέξης Τσίπρας: Η απελπισία, ο φόβος Ανδρουλάκη και η «πόρτα» από τον Alpha

Ως κίνηση απελπισίας για να βγει από το αδιέξοδο

στο οποίο έχει περιέλθει ερμηνεύεται η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και η οποία δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αλλάξει ατζέντα.

Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι συμπαγής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αμφισβητείται και η συζήτηση στη Βουλή θα καταλήξει σε μια ακόμη ψυχρολουσία για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόλα αυτά κατέθεσε την πρόταση μομφής, η οποία δεν έχει στόχο την κυβέρνηση αλλά το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Νευρική κρίση

Είχε προηγηθεί το γκάλοπ του ALPHA που εμφάνιζε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ισοδύναμα.

Η δημοσκόπηση προκάλεσε νευρική κρίση στην Κουμουνδούρου.

Σε έξαλλη κατάσταση ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας.

Η επικοινωνία έγινε και ο γνωστός επιχειρηματικός παράγοντας τον παρέπεμψε στον Πάνο, όπως του είπε, γιατί αυτός δεν ασχολείται με τα κανάλια.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να ζητήσει εξηγήσεις από τον… κύριο Πάνο, με ό,τι συνεπάγεται αυτή η γείωση.

Στόχος το ΠΑΣΟΚ

Σε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του εκτιμήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται και υπονομεύεται από τα μεγάλα συμφέροντα, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν δυναμική στο ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να πιάσει τη δεύτερη θέση στις εκλογές και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη σύσκεψη αυτή έπεσε και η ιδέα της πρότασης μομφής.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αναδείξει την απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και να πολώσει το κλίμα, επιτιθέμενος σκληρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην Κουμουνδούρου πίστευαν ότι η πρόταση μομφής θα αναδείκνυε και τις αντιθέσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους σε διαφοροποίηση Λοβέρδου από την επίσημη γραμμή.

Μάχη για την αντιπολίτευση

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί διακαώς να πάμε σε πρόωρες εκλογές, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα τις χάσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Στην Κουμουνδούρου η στρατηγική τους επικεντρώνεται να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση για να έχει ρόλο.

Σε περίπτωση κατά την οποία οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, τότε το πιθανότερο είναι το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει διαλυτικές καταστάσεις.

Επικίνδυνος τακτικισμός

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα σε έναν επικίνδυνο τακτικισμό.

Στην προσπάθειά του να διαμορφώσει κλίμα πόλωσης για να περιορίσει τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να αναπτύξει μια σειρά από πρωτοβουλίες μετά την πρόταση μομφής.

Υιοθετεί απόλυτα τον καταγγελτικό λόγο.

Εμφανίζεται ως θύμα των ισχυρών διαπλεκόμενων συμφερόντων και βεβαίως επιχειρεί να διαμορφώσει κλίμα έντασης στα πανεπιστήμια και τους χώρους στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη μηχανισμούς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αλέξης Τσίπρας: Δεν οικοδομείται ειρήνη με αφηρημένες δεσμεύσεις ούτε με μονόπλευρες και κακές «λύσεις»

Παρέμβαση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την...

Αλέξης Τσίπρας: Δείπνησε σε ταβέρνα στα Πράμαντα

Μπορεί η «τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ καλά να κρατεί, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αυτές...

Αλέξης και Γιώργος χέρι-χέρι;

Το σενάριο είναι γνωστό, αλλά πάσχει. Ας δούμε πρώτα ποιο είναι το σενάριο και...