Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

Άλκμααρ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ένα γκολ. Αυτό έλειψε από τους Γιαννιώτες απόψε, αυτό μπορεί να βάλει σε μια εβδομάδα στο Περιστέρι και να διεκδικήσει στα ίσα την πρόκριση κόντρα στους Ολλανδούς, που μπορεί να έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ, μπορεί να είναι πιο έμπειροι στην Ευρώπη, αλλά όχι δεν είναι αχτύπητοι.

Αρκεί οι παίκτες του ΠΑΣ να μην αδρανήσουν ούτε στιγμή, όπωσς συνέβη στο παιχνίδι της Ολλανδίας. Και θα το πληρώσουν, όπως το πλήρωσαν απόψε.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει κάθε μία το παιχνίδι της: η Άλκμααρ να εκμεταλλευτεί το transition και το γρήγορο παιχνίδι της για να βγει μπροστά και ο ΠΑΣ για να περιμένει στην άμυνά του και να προσπαθήσει να χτυπήσει κυρίως με αντεπιθέσεις.

Οι Γιαννιώτες, τουλάχιστον στο πρώτο μισάωρο, εμφανίστηκαν εξαιρετικά διαβασμένοι, είχαν κλείσει τους χώρους, ο Γιάννης Πετράκης με το 3-5-2 είχε γεμίσει το κέντρο κι έτσι οι Ολλανδοί μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά αυτή ήταν φλύαρη με αποτέλεσμα να σπαταλά τις ευκαιρίες που δημιουργούσε.

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και είχαν δύο καλές στιγμές στο 1ο λεπτό με το διαγώνιο σουτ του Γιάχανμπασχ και στο 7ο λεπτό με τον Φαν Όφερεμ να προσπαθεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά τον Μιχαήλ να τον προλαβαίνει. Οι Γιαννιώτες απάντησαν ένα λεπτό αργότερα όταν μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Ακόστα, ο Κοζορώνης έπιασε την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των Ολλανδών μπλόκαρε. από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή κάνει κακό σουτ και στέλνει τη μπάλα άουτ.

Η ελληνική ομάδα στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο και άντεχε την πίεση, ωστόσο υπολόγιζε χωρίς τα… στημένα. Και από τέτοια φάση άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό, όταν ο Βάουτενς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιάκος έχασε τον Λούκασεν κι αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0.

Ακολούθησε δίλεπτο – φωτιά με τους Ολλανδούς να χάνουν δύο ευκαιρίες και τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις, ενώ ο Πετράκης φώναζε στους παίκτες του, οι οποίοι κοίταζαν στα μάτια τους αντιπάλους τους, να κρατήσουν.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου δεν άλλαξε πολύ η εικόνα του αγώνα με την Άλκμααρ να πιέζει και τον ΠΑΣ να περιμένει. Ο Πετράκης έβγαλε τον Φερφελή και έβαλε τον Μαμπουλού για να δώσει ταχύτητα στην επίθεσή του, αλλά όλα τα λεφτά ήταν οι Λίλα και Μιχαήλ, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική εμφάνιση. Κορυφαίος, βέβαια, ήταν ο Ακόστα, ο οποίος βοήθησε πολύ και στο να κρατά τη μπάλα δίνοντας ανάσες στους συμπαίκτες του.

Αξιόλογη φάση στο δεύτερο μέρος δεν έγινε, το μοτίβο ήταν το ίδιο σχεδόν μέχρι το τέλος, με τους Γιαννιώτες να αντέχουν, αλλά ταυτόχρονα να μην μπορούν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, ώστε να πετύχουν το εκτός έδρας γκολ που θα τους έβαζε πιο γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Κάτι τέτοιο δεν κατάφερε ο Ακόστα στο 76΄όταν μετά τη σέντρα σουτ του Ακόστα, ο Ροσέτ έδιωξε πριν προλάβει να τη στείλει με κεφαλιά στα δίχτυα ο Μαμπουλού. Οι Ολλανδοί πίεζαν, οι Γιαννιώτες άντεχαν και το 1-0, που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άλκμααρ (Φαν Ντεν Μπρομ): Ροσέτ, Γιόχανσον, Φλαρ, Γιόχανμπασχ (63’ Γκαρσία), Χαπς, Φαν Οφερεμ (87′ Σέουντιεν), Φέργκχοστ (63’ Φράιντεϊ), Χένρικσεν, Σόουζα, Λούκασεν, Βάουτενς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Καρανίκας, Λόπεθ, Λίλα, Κοζορώνης (61’ Kούτρης), Ακόστα, Γιάκος (74’ Δώνης), Φερφελής (50΄Μαμπουλού).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η ΑΕΚ με ανατροπή κέρδισε 4-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ως πρώτη της βαθμολογίας θα πάει στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος...

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Έκανε το καθήκον του

Ο Ολυμπιακός που δεν μπορούσε να βρει δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε με 3-1...

Επιτυχημένο ντεμπούτο για τον Φατίχ Τερίμ

Ποδαρικό με το δεξί στο 2024 έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός στο ντεμπούτο του Φατίχ...

ΠΑΣ Γιάννινα – AEK 0-1: Νίκησε κι επέστρεψε δεύτερη

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0, σε ένα ματς που οι δύο ομάδες...