Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Αλλάζουν τα πάντα στις Ένοπλες Δυνάμεις: Προσλήψεις, μεταθέσεις και θητεία στο επίκεντρο – Αναλυτικά το πλάνο του ΥΠΕΘΑ

Η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αδράνεια στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο σχεδιάζει σημαντικές αλλαγές, που θα καθορίσουν την μελλοντική πορεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την ισχύ των ελληνικών όπλων.

Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναμένεται να προχωρήσει σε 4 αλλαγές σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Αρχικά, οι αρχηγοί όλων των Δυνάμεων έχουν ζητήσει την πρόσληψη 2000 επαγγελματιών οπλιτών καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί.

Ο Στρατός Ξηράς χρειάζεται 1200 οπλίτες, εκ των οποίων οι 400 για τις Ειδικές Δυνάμεις, 400 προορίζονται για θέσεις τεχνικού προσωπικού και 400 για τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Οι 800 που απομένουν για να συμπληρωθεί ο αριθμός 2000 είναι για το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία. Επόμενος στόχος τη νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να επιταχυνθούν σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Ακόμα ένας τομέας που αναμένεται να δεχθεί αλλαγές έχει να κάνεις με τις μεταθέσεις των στρατιωτικών. Το υπουργείο Άμυνας προσανατολίζεται σε αλλαγές με στόχο να επιλύσει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν το προσωπικό του Στρατού αλλά και τις οικογένειές τους, σχετικά με τα μόρια που παίρνουν όταν υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Άμυνας επί των ημερών του απέφυγαν οποιαδήποτε συζήτηση για το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Το οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της γήρανσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων επιδεινώθηκε δραματικά την περίοδο της κρίσης και οι ανώτατοι στρατιωτικοί επιτελείς εισηγούνται τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα μέτρα -σε συνδυασμό όμως και με άλλα- την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία από τις «καυτές πατάτες» που έχει να διαχειριστεί το νέο υπουργείο Άμυνας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ευεργετικές διατάξεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Με ενέργειες του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου αναθεωρήθηκε το πλαίσιο των ευεργετικών μέτρων...

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας 

Οι αλλαγές στις προβλέψεις του νομοσχεδίου και οι προστεθείσες τροπολογίες Υπερψηφίστηκε απόψε κατά πλειοψηφία από...

ΑΣΕΠ: “Έρχεται” προκήρυξη για 148 θέσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 10K/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση...

Υπουργείο Άμυνας: Προειδοποιήσεις για υβριδικές απειλές στα νησιά και στον Έβρο

Για «θερμό» καλοκαίρι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προειδοποιεί το υπουργείο Άμυνας που κάνει λόγο για...