ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: 352 «παράπλευρες απώλειες» αεροπορικών πληγμάτων σε Συρία και Ιράκ

24
24 Μαρτίου 2017, δυτική Μοσούλη. Μέσα και γύρω από την πόλη, αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στοίχισαν τη ζωή 45 αμάχων, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων κατά του ISIS σε Συρία και Ιράκ, το 2014, τουλάχιστον 352 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ και συμμάχων τους.

Η σημερινή ανακοίνωση του Πενταγώνου αναφέρει μεταξύ άλλων, πως εξετάζει άλλες 42 αναφορές για θανάτους αμάχων και εκφράζει τη λύπη του για τις μη σκόπιμες απώλειες «στις οικογένειες των θυμάτων και σε άλλους που επηρεάστηκαν από τα πλήγματα». Μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Μαρτίου 2017, κατά το αμερικανικό υπουργείο, σκοτώθηκαν 45 πολίτες. Από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα, στον κατάλογο των θυμάτων προστέθηκαν άλλοι 80 θάνατοι. Η ομάδα Airwars υποστηρίζει ωστόσο, πως οι αριθμοί στην ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ είναι πολύ μικρότεροι όσων έχουν καταγράψει άλλες οργανώσεις. Κατά την Airwars  τα θύματα είναι περισσότερα από 3000 .

Διαβάστε επίσης:  Η Τουρκία απέσυρε όλα τα αποθέματα χρυσού που είχε στις ΗΠΑ

Στο μεταξύ, Ιρακινός στρατιωτικός στη Μοσούλη υποστήριζε πως μέσα στο Μάιο αναμένει να έχουν εκδιωχθεί και οι τελευταίοι τζιχαντιστές που αντιστέκονται στην περιοχή της παλιάς πόλης.