Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Αμύγδαλα: Από ποιον καρκίνο προστατεύουν

Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή βιταμίνης-Ε, χαλκού, μαγνησίου και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης.

Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα υγιών ακόρεστων λιπαρών οξέων και πολλών βιοδραστικών μορίων (όπως ίνες, φυτοστερόλες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά), τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων.

Τα οφέλη του που έχουν τα αμύγδαλα για την υγεία μας έχουν τεκμηριωθεί εδώ και αιώνες και σύγχρονες έρευνες τα επιβεβαιώνουν στο έπακρο.

Δείτε αναλυτικά:

Τα αμύγδαλα μειώνουν την χοληστερίνη

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό American Diatetic Association έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης Ε στο πλάσμα και στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα, ενώ μειώνει και τα επίπεδα στην χοληστερίνη. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά σε καθημερινή βάση και αποτρέπει το φράξιμο των αρτηριών και την οξείδωση της χοληστερόλης.

Μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν έρευνα για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αμυγδάλων σε διάφορους τύπους καρκίνου και απέδειξαν ότι η μεγαλύτερη επίδραση αφορούσε τον καρκίνο του ορθού. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι “η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω ενός λιπιδίου που περιέχουν”. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Letters.

Μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων

Τα αμύγδαλα, μαζί με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και σπόρους εν γένει, συνδέονται συχνά με βελτιωμένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και με την καλύτερη υγεία της καρδιάς.

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της στεφανιαίας καρδιακής νόσου.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation, έδειξε ότι όταν τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται ως σνακ στη διατροφή των υπερλιπιδαιμικών ατόμων, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους παράγοντες κινδύνου της στεφανιαίας καρδιακής νόσου, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε άπαχα (πρωτεΐνες και φυτικές ίνες) και μονοακόρεστα συστατικά.

Πηγή: iatropedia

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μελέτη: Αυξάνονται τα επίπεδα μικροπλαστικών στους ανθρώπινους εγκεφάλους

Οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι περιέχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις μικροπλαστικών σε σχέση με άλλα όργανα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, και η ποσότητα φαίνεται να αυξάνεται με...

Καρδιακή ανεπάρκεια: Επηρεάζει πάνω από 65 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως

Ραγδαία αύξηση καταγράφει η καρδιακή ανεπάρκεια τα τελευταία χρόνια στον γενικό πληθυσμό, πλήττοντας ταυτόχρονα την τρίτη ηλικία. Κι αυτό, γιατί το 30-40% των ασθενών στο γενικό...

ΗΠΑ: Αυξάνονται τα κρούσματα φυματίωσης

Έξαρση κρουσμάτων φυματίωσης αναφέρει το Κάνσας- τη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1950-με το Τμήμα Υγείας και Περιβάλλοντος της πολιτείας (KDHE) να αναφέρει δεκάδες...
Ο Κορωνοϊός μεταδίδεται με την ομιλία ή την αναπνοή σε εσωτερικούς χώρους

Οι γυναίκες έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης long Covid

Οι γυναίκες, ιδίως στην ηλικιακή ομάδα 40-54 ετών, έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης μακροχρόνιων συμπτωμάτων Covid, όπως προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «JAMA...

Κρίνεται αν σας λείπει ύπνος με ένα τεστ 59″ (video)

Η στέρηση ύπνου έχει εξελιχθεί σε επιδημία στις σύγχρονες κοινωνίες, προκαλώντας ή επιδεινώνοντας μια σειρά από ασθένειες, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και...

Aυτές είναι οι 4 πρωινές συνήθειες που υπόσχονται μακροζωία

Οι άνθρωποι που κατοικούν στις λεγόμενες «Μπλε Ζώνες» ξεκινούν την ημέρα τους με ένα ιδιαίτερο «morning routine». Σύμφωνα με έρευνα, οι κάτοικοι στις περιοχές...

Η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης αυξάνουν τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής κατά 20%, σύμφωνα με...

Η συχνή κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής κατά 20%, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η κατανάλωση ίσης ποσότητας αναψυκτικών με ζάχαρη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στηβ Ντούζος για την μάχη με τον καρκίνο: “Δεν κακομοιριάζω, πρέπει να το πολεμάς”

Για την μάχη που δίνει με τον καρκίνο από το περασμένο Πάσχα μίλησε ο...

Μελέτη: Ο καφές και το τσάι προστατεύουν από τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

Η κατανάλωση καφέ και τσαγιού φαίνεται να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κεφαλής...

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να συσχετίζονται με κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου

Μια πιθανή σχέση μεταξύ της διατροφής, στην οποία κυριαρχούν τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα και...

Επιθετικός καρκίνος στον πνεύμονα: Πως θα το καταλάβετε

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο δεύτερος πιο θανατηφόρος καρκίνος τόσο στους άνδρες όσο...