Αν είσαι λάτρης του τυριού θα ζήσεις περισσότερο

137
Δείτε τι συμβαίνει στην καρδιά αν τρώτε τυρί κάθε μέρα!

Το τυρί περιέχει μια ειδική χημική ουσία που μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και αυξάνει το μέσο προσδόκιμο ζωής, αυτό αναφέρεται σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Medicine.

Οι επιστήμονες έκαναν αρχικά πειράματα σε ποντίκια εργαστηρίου και διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση τυριού τα βοήθησε να ζήσουν περισσότερο.

Στη συνέχεια, ένα ερωτηματολόγιο απαντήθηκε από 800 άτομα στην Ιταλία και διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν τακτικά τυρί υπέφεραν λιγότερο από υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ η ευαισθησία τους στις καρδιακές παθήσεις ήταν περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν πολύ τυρί.

Διαβάστε επίσης:  Προσοχή - Δείτε από τι κινδυνεύουν όσοι δεν τρώνε φρούτα και λαχανικά

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η χημική ουσία που περιέχεται στο τυρί (η πολυαμίνη) βοηθά τα κύτταρα του σώματος να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Φυσικά, παρ ‘όλα αυτά αξίζει να γνωρίζουμε ότι το τυρί περιέχει πολλές θερμίδες και μπορεί να είναι επιβλαβές για μερικούς ανθρώπους.

Η πολυαμίνη, πάντως, υπάρχει και σε άλλα τρόφιμα, όπως στον αρακά, το καλαμπόκι, τη σόγια και τα τρόφιμα ολικής αλέσεως. Αλλά το τυρί έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με όλα αυτά – είναι πολύ πιο νόστιμο!

Πηγή: perierga.gr