Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
23.5 C
Athens

Αναδρομικά: Τα τελικά ποσά για 200.000 συντάξεις

«Κλείδωσαν» οριστικά τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις από την επιστροφή παράνομων μειώσεων 22 μηνών, με ποσά που ξεκινούν από 198 ευρώ και φτάνουν έως και 1.800 ευρώ.

Κατά μέσο όρο επιστρέφονται μία έως δύο ετήσιες επικουρικές συντάξεις των 150-170 ευρώ, από παρανόμως παρακρατηθείσες μειώσεις.

Προσοχή: Δεν πρόκειται για «δώρο» της κυβέρνησης, αλλά για παραδοχή της παρανομίας που ήρθε στο φώς από τον Ελεύθερο Τύπο και το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις». Είναι πανθομολογούμενο πως αν δεν υπήρχαν τα αποκαλυπτικά μας δημοσιεύματα και τα ντοκουμέντα, ουδείς θα σκεφτόταν από την κυβέρνηση να επιστρέψει κλεμμένα. Απόδειξη ότι οι συνταξιούχοι δεν ήξεραν ότι πέραν των μειώσεων, τους κλέβουν και με παράνομες κρατήσεις. Παρότι έπαιρναν τα ενημερωτικά στα χέρια τους κάθε μήνα, η παράνομη μείωση που επιβαλλόταν από το νόμο 3986/2011 σε ανύπαρκτο ποσό, έγινε αντιληπτή όταν ο «Ε.Τ.» ανέδειξε το θέμα με απανωτά πρωτοσέλιδα.

Το υπουργείο Εργασίας αναγκάστηκε να παραδεχτεί την παρανομία και οι συνταξιούχοι δικαιώθηκαν.

Μεγαλύτερη είναι η δικαίωση του «Ε.Τ.» γιατί απέδειξε ότι η υπεύθυνη, αποκαλυπτική και ερευνητική δημοσιογραφία λειτουργεί προς όφελος των πολιτών.

Τα χρήματα των αναδρομικών έχουν υπολογιστεί και έχουν περαστεί στις «καρτέλες» 200.000 συνταξιούχων που τηρεί η ΗΔΙΚΑ, όμως το πράσινο φως για να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους δεν έχει δοθεί ακόμη. Τα λεφτά τα έχουν «παρκάρει» αλλά δεν τα δίνουν ακόμη!!

Η ημερομηνία πληρωμής των αναδρομικών ήταν με την επικουρική μηνός Ιουλίου, γι’ αυτό και η ΗΔΙΚΑ πήρε το αρχείο με τους δικαιούχους και τα ποσά που αναλογούν στον καθένα από τα μέσα Ιουνίου.

Με τις τελευταίες πληροφορίες όμως που έρχονται στο φως από το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις», η καταβολή των αναδρομικών, παρότι έχει περαστεί στο όνομα κάθε δικαιούχου, δεν θα γίνει με την επικουρική του Ιουλίου, αλλά πάει για αργότερα τον Αύγουστο, ή από το φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας είχαν διαβεβαιώσει ότι μετά την ακύρωση των παράνομων μειώσεων που επιβάλλονταν σε 200.000 επικουρικές από τον Ιούνιο του 2016 και μετά, θα γινόταν και η επιστροφή των αναδρομικών στους επόμενους μήνες.

Η διακοπή των παράνομων μειώσεων έγινε από τη σύνταξη Μαΐου 2018 και οι εκτιμήσεις αρμόδιων στελεχών ήταν για πληρωμή αναδρομικών Αύγουστο, ή και Ιούλιο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...
Κιλκίς, κατέσχεσαν, κρέας,

“Καλάθι του Πάσχα”: Σε ισχύ από σήμερα – Και το αρνί στις νέες κατηγορίες...

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη (24/4) το Καλάθι του Πάσχα, το οποίο καλείται να δώσει λύση στις αυξημένες τιμές των πασχαλινών προϊόντων. Σύμφωνα με...

Λες και βρίσκεσαι στον πλανήτη Άρη! Δυστοπικές εικόνες από την Αθήνα λόγω αφρικανικής σκόνης...

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ – Ένα απόκοσμο σκηνικό επικρατεί στον ουρανό των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, όπου τα κίτρινα και τα πορτοκαλί χρώματα...

Σαν σήμερα 24 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1827: Μία μέρα μετά τον θάνατο του Γεωργίου Καραΐσκάκη στο Φάληρο, ακολουθεί η...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλλιος, Αχίλλειος, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Βαλεντίνη, Βαλεντίνα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συνταξιούχοι: Αναδρομικά έως 16.500 ευρώ το Πάσχα σε 65.000 δικαιούχους

Αναδροµικά 60 µηνών (έως 16.500 ευρώ) θα τρέξουν το δίµηνο Απριλίου – Μαΐου από...

ΕΦΚΑ: Αλλαγές στην ημερομηνία καταβολής των χρημάτων στις συντάξεις του Μαρτίου

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την...

ΕΦΚΑ: Νωρίτερα οι πληρωμές των συντάξεων Φεβρουαρίου

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα κατά μία μέρα από τον αρχικό προγραμματισμό, στις 25...

Αυξήσεις 3% στις συντάξεις: Ποιοι είδαν λιγότερα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των εορτών καταβλήθηκαν οι συντάξεις με ενσωματωμένες...