ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Αεροπορικά πλήγματα του Ιραήλ στη Συρία

34
Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν με πυραύλους συριακές δυνάμεις νότια της Δαμασκού

Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο της Συρίας, αποτελεί  πολεμική παρέμβαση και του Ισραήλ. Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σειρά βομβαρδισμών στη Συρία στη διάρκεια της νύχτα, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ. Η Συρία απάντησε με εκτόξευση πυραύλου εδάφους αέρος, τον οποίο εξουδετέρωσε το Ισραήλ βόρεια της Ιερουσαλήμ. 

Πρόκειται για το πιο σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες τεχνικά, παραμένουν εμπόλεμες μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου στη Συρία το Μάρτιο του 2011. Σημερινή ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι «Στη διάρκεια της νύχτας… αεροσκάφη χτύπησαν αρκετούς στόχους στη Συρία. Σειρά αντιαεροπορικών πυραύλων εκτοξεύτηκαν από τη Συρία μετά τις αποστολές και τα συστήματα αεράμυνας του στρατού, κατέστρεψαν έναν εξ αυτών». Ούτε ένας από τους συριακούς πυραύλους έπληξε τους στόχους τους.

Η εκτόξευση των πυραύλων έθεσε σε κίνηση τη νύχτα, σειρήνες συναγερμού στην Κοιλάδα του Ιορδάνη Ισραηλινά και ξένα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πληροφορίες για ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα μέσα στη Συρία, με στόχο στρατιωτικά κονβόι της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολά, η οποία αντιμάχεται το Ισραήλ από το 2006 και τώρα έχει συνταχθεί με το καθεστώς της Δαμασκού. Συνήθως το Ισραήλ δεν προβαίνει σε επίσημες ανακοινώσεις για τις πολεμικές του ενέργειες.

Διαβάστε επίσης:  Η πανδημία εξαφάνισε 147 εκατ. θέσεις εργασίας