Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Άναψαν τα αίματα για τα γκάλοπ στο ΚΙΝΑΛ, το… rotation του Τσίπρα και τι φοβάται ο Μητσοτάκης

Πήρανε φωτιά τα… τέλια στο, πάντα, ηρωικό ΠΑΣΟΚ μέσα στο Σ/Κ. Αφού η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, αυτής της GPO για τα ΝΕΑ, αρκούσε για να ξυπνήσει παλιά μίση και «πράσινα» πάθη, ενώ συνοδεύτηκε και με αρκετό ΠΑΣΟΚΙΚΟ… ξεκατίνιασμα στα social media.

Επειδή λοιπόν έχουμε αντιληφθεί πως είστε πολλοί εσείς οι ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ – ΠΑΣΟΚΟΙ που μας διαβάζατε θα θέλαμε να σας αποκαλύψουμε πως «τρέξανε» τρεις ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ δημοσκοπήσεις για τα φύλλα του Σαββατοκύριακου, αλλά μόλις μια δημοσιεύθηκε.

Μάλιστα η εικόνα που εμείς έχουμε είναι, πως υπήρξε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ διεκδικητής της ηγεσίας (εκ των τριών βασικών υποψηφίων) που εμφανιζόταν ΠΡΩΤΟΣ, σε κάθε μια από αυτές τις τρεις διαφορετικές  δημοσκοπήσεις. Μιλάμε δηλαδή για κανονικό… μύλο.

@ Τώρα μην μας ρωτήσετε γιατί ΔΕΝ δημοσιοποιήθηκαν οι δύο από τις τρεις δημοσκοπήσεις, και μόνο τα ΝΕΑ τόλμησαν να κάνουν την δική τους πρωτοσέλιδο θέμα το Σάββατο. Υποψιαζόμαστε και φανταζόμαστε πολλά – για τα δύο ΜΜΕ που «έκρυψαν» τις μετρήσεις τους – αλλά με τις… υποψίες δημοσιογραφία δεν γίνεται. Πάντως παρά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ η δημοσκόπηση των ΝΕΩΝ, η εφημερίδα ξεκαθάρισε μέσω της ανάλυσης του Παπαργύρη της GPO που την διενήργησε πως  «το δειγματοληπτικό πλαίσιο είναι παντελώς άγνωστο, καθώς ουδείς είναι σε θέση να προσδιορίσει τον αριθμό των ανθρώπων που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ούτε τα δημογραφικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν το εκλογικό σώμα…»

Δηλαδή σε απλά ελληνικά «πιάσ’ το αβγό και κούρευ’ το». Αφού κανείς ΔΕΝ μπορεί να γνωρίζει το εκλογικό σώμα που τελικά θα ψηφίσει στις «πράσινες» κάλπες. Άρα είναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ οποιαδήποτε στατιστική αναγωγή, αποτελεσμάτων μιας ΤΥΧΑΙΑΣ τηλεφωνικής μέτρησης. Για αυτό και στο μέλλον οι εταιρείες θα είναι εξαιρετικά ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΕΣ όταν δημοσιοποιήσουν μια μέτρηση για τις «πράσινες αρένες»…

@Εκτός όμως από τις μετρήσεις –  που μόνο αξιόπιστες δεν μπορεί να θεωρούνται βάση των παραπάνω προϋποθέσεων – υπάρχει και η λεγόμενη ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ η αίσθηση δηλαδή που έχει τόσο το ΣΥΝΟΛΟ του πληθυσμού, όσο και οι φίλοι και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για τους τρεις βασικούς διεκδικητές.

Αυτή λοιπόν, η παράσταση νίκης, «δίνει» σε έναν εκ των τριών υποψηφίων ΚΑΘΑΡΟ προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο και ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ για την δεύτερη θέση. Εκεί όπου ένας εκ των ΑΡΧΙΚΏΝ υποψηφίων (που όμως ξεκίνησε πιο αργά την προεκλογική κούρσα) δείχνει να ΚΛΕΙΝΕΙ την ψαλίδα με τον έτερο διεκδικητή της δεύτερης θέσης.   
Εμείς σας τα είπαμε και (περαιτέρω) αμαρτία ουκ έχουμε…

@ Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μπορεί να έχουνε θέσει σε κατάσταση συναγερμού το Μαξίμου, ο Τσίπρας όμως κάθεται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα. Αφού υπάρχουν ΤΡΕΙΣ διαφορετικές απόψεις ή εκτιμήσεις, περί του ποιος «βολεύει» περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ εάν εκλεγεί νέος Πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής.  Η κάθε πλευρά διαθέτει σειρά σημαντικών επιχειρημάτων, η κοινή συνισταμένη όμως είναι μια: Κλάφτα τα Χαράλαμπε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού όπως εξελίσσεται η προεκλογική καμπάνια στο ΚΙΝΑΛ, και οι τρεις βασικοί υποψήφιοι ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ πως ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ οποιοδήποτε μελλοντικό «ντηλάρισμα» με την Κουμουνδούρου.
Αρα οι θεωρίες περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» – που συνιστούν βεβαίως και δημόσια παραδοχή του Τσίπρα πως αδυνατεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη – πάνε οριστικά στο κάλαθο των αχρήστων. 

@ Πιθανώς και για τον λόγο αυτό, ο απελπισμένος Τσίπρας που βλέπει πως ούτε ο Μητσοτάκης φθείρεται αλλά και το ότι το ΠΑΣΟΚ μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτικών εξελίξεων, προχωρά γρηγορότερα του αναμενομένου στο… rotation της ομάδας της Κουμουνδούρου, προφανώς «για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται», που αναφέρει και το γνωστό έντεχνο άσμα.

Και στην κατεύθυνση αυτή  συγκροτείται ήδη μια ομάδα περίπου 30 συμβούλων, η οποία θα έχει τον χαρακτήρα think tank. Δουλειά της θα είναι να συνεργάζεται με την υφιστάμενη ομάδα με την οποία συνεννοείται σχεδόν καθημερινά ο Αλέξης Τσίπρας και στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Λιάκος, Τάκης Κορκολής, Ακρίτας Καϊδατζής, Ευάγγελος Αποστολάκης και Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Η ομάδα των 16 πρώτων στελεχών που έχουν «κλειδώσει» για το παραπάνω think tank είναι η εξής:  Οθωνας Ηλιόπουλος,  Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Δημήτρης Χριστόπουλος,  Κωστής Παπαϊωάννου, Διάνα Βουτυράκου, Σταύρος Κατσανέβας, Αρις Καζάκος, Δημήτρης Πλουμπίδης, Νικόλας Φαραντούρης.  Νατάσσα Ρωμανού,  Τριαντάφυλλος Αλμπάνης,  Σπύρος Κίντζιος, Ζωρζέττα Λάλη, Σοφία Βιδάλη, Ντόρα Γιαννάκη.  
Είναι βέβαιο πως καμιά τύχη δεν θα έχει και αυτή η απόπειρα Τσίπρα να αποδείξει πως «εκσυγχρονίζεται». Ενώ παράλληλα το “καπελωμα” των υπαρχόντων τομεαρχων θα αποτελέσει εστία νέων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

@ Ο Μητσοτάκης την ίδια στιγμή δεν εμφανίζεται καθόλου δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, αφού αντιλαμβάνεται πως συνιστά πολιτικό κέρδος για τον ίδιο η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ. Η οποία βάση απλών μαθηματικών συνδέεται με την ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ, συγκοινωνούντα δοχεία είναι έτσι και αλλιώς.
Για αυτό που ανησυχεί σφόδρα πάντως είναι για την ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ του νέου κύματος της πανδημίας.

Aφού εάν τα ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ σενάρια επιβεβαιωθούν, θα πάνε στράφι (εκτός από την πορεία της Οικονομίας) και ο μυστικός ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  που ένα σενάριο του έχει να κάνει με την πιθανή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες την  Άνοιξη.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Άλλαξε άποψη ο Γκλέτσος για τον Κασσελάκη: Απογοήτευση το παιδί

Άλλαξε εντελώς την άποψή του για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Απόστολος Γκλέτσος, όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις...

Οι Σαμαρικοί δίνουν γραμμή για δισταυρία Μπελέρη και Μουρούτη

Πληροφορίες ότι ο μηχανισμός του Αντώνη Σαμαρά σε όλη την Ελλάδα έχει αρχίσει να κινητοποιείται υπέρ της δισταυρίας Μπελέρη – Μουρούτη φτάνουν προς όλες τις πλευρές του πολιτικού ρεπορτάζ. Οι...

H επιβλητική μεζονέτα 250 τ.μ. του Κασσελάκη (βίντεο)

Το νέο σπίτι που αγόρασε στο Κολωνάκι άνοιξε στο Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο Στέφανος Κασσελάκης. Λίγο πριν την ζωντανή συνέντευξη στο LiveNews,...

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος… πυροβόλησε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγες ώρες πριν τον πρώτο γύρο...

Ωστόσο το όνομά του… βρισκόταν κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αττικής. Ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε προβεί σε μία… αδιανόητη δήλωση...

Πόσους αστυνομικούς έχει ο Νατσιός για να λέει το Πάτερ Ημών με ασφάλεια;

Το κακό έχει παραγίνει με τους αστυνομικούς που κάνουν τους Μπάτλερ σε πολιτικά κόμματα και αρχηγούς αντί να βρίσκονται σε αστυνομικά τμήματα και στη...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον Τύπο μέσω των social media που έδειχναν τον Αλέξη Τσίπρα να μελετάει...

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Λαμία για το δημογραφικό, ήταν ό,τι πιο σημαντικό...

Ερώτηση: Παραμένει ο Κώστας Καραμανλής «φυσικός επικεφαλής» της Συντηρητικής Παράταξης, δεκαπέντε χρόνια μετά την ήττα του στις εκλογές και έναν χρόνο μετά την… εθελούσια...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Έσπασε το “φράγμα” των 170.000 η συμμετοχή

Tην πλήρη ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, εξέφρασε, αργά το...

ΚΙΝΑΛ: Κάποιοι φίλοι από τα παλιά

Δημοψήφισμα… ονοματοδοσίας θα έχουν μεταξύ άλλων κομματικών διαδικασιών την Κυριακή στο Κίνημα Αλλαγής κι...

ΚΙΝΑΛ: Οι δυο προτάσεις για την ονομασία του κόμματος στις κάλπες της 8ης Μαίου

Στις δυο ονομασίες μεταξύ των οποίων καλούνται να επιλέξουν τα μέλη του ΚΙΝΑΛ στις...

Ανδρουλάκης: Ή με αυτούς που συσσωρεύουν νέα προβλήματα ή με όσους έχουν αξιόπιστο σχέδιο λύσεων

Στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης αλλά και στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας τις τελευταίες...