Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021
14.9 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Δεκεμβρίου – Deep Purple γράφουν το “Smoke on the Water” (Audio)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1971...Το Καζίνο του Μοντρέ φλέγεται από ένα πυροτέχνημα που πέταξε κάποιος κατά τη διάρκεια συναυλίας του Φρανκ Ζάπα. Το περιστατικό εμπνέει τους Deep...

Άναψαν τα αίματα για τα γκάλοπ στο ΚΙΝΑΛ, το… rotation του Τσίπρα και τι φοβάται ο Μητσοτάκης

Πήρανε φωτιά τα… τέλια στο, πάντα, ηρωικό ΠΑΣΟΚ μέσα στο Σ/Κ. Αφού η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, αυτής της GPO για τα ΝΕΑ, αρκούσε για να ξυπνήσει παλιά μίση και «πράσινα» πάθη, ενώ συνοδεύτηκε και με αρκετό ΠΑΣΟΚΙΚΟ… ξεκατίνιασμα στα social media.

Επειδή λοιπόν έχουμε αντιληφθεί πως είστε πολλοί εσείς οι ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ – ΠΑΣΟΚΟΙ που μας διαβάζατε θα θέλαμε να σας αποκαλύψουμε πως «τρέξανε» τρεις ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ δημοσκοπήσεις για τα φύλλα του Σαββατοκύριακου, αλλά μόλις μια δημοσιεύθηκε.

Μάλιστα η εικόνα που εμείς έχουμε είναι, πως υπήρξε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ διεκδικητής της ηγεσίας (εκ των τριών βασικών υποψηφίων) που εμφανιζόταν ΠΡΩΤΟΣ, σε κάθε μια από αυτές τις τρεις διαφορετικές  δημοσκοπήσεις. Μιλάμε δηλαδή για κανονικό… μύλο.

@ Τώρα μην μας ρωτήσετε γιατί ΔΕΝ δημοσιοποιήθηκαν οι δύο από τις τρεις δημοσκοπήσεις, και μόνο τα ΝΕΑ τόλμησαν να κάνουν την δική τους πρωτοσέλιδο θέμα το Σάββατο. Υποψιαζόμαστε και φανταζόμαστε πολλά – για τα δύο ΜΜΕ που «έκρυψαν» τις μετρήσεις τους – αλλά με τις… υποψίες δημοσιογραφία δεν γίνεται. Πάντως παρά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ η δημοσκόπηση των ΝΕΩΝ, η εφημερίδα ξεκαθάρισε μέσω της ανάλυσης του Παπαργύρη της GPO που την διενήργησε πως  «το δειγματοληπτικό πλαίσιο είναι παντελώς άγνωστο, καθώς ουδείς είναι σε θέση να προσδιορίσει τον αριθμό των ανθρώπων που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ούτε τα δημογραφικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν το εκλογικό σώμα…»

Δηλαδή σε απλά ελληνικά «πιάσ’ το αβγό και κούρευ’ το». Αφού κανείς ΔΕΝ μπορεί να γνωρίζει το εκλογικό σώμα που τελικά θα ψηφίσει στις «πράσινες» κάλπες. Άρα είναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ οποιαδήποτε στατιστική αναγωγή, αποτελεσμάτων μιας ΤΥΧΑΙΑΣ τηλεφωνικής μέτρησης. Για αυτό και στο μέλλον οι εταιρείες θα είναι εξαιρετικά ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΕΣ όταν δημοσιοποιήσουν μια μέτρηση για τις «πράσινες αρένες»…

@Εκτός όμως από τις μετρήσεις –  που μόνο αξιόπιστες δεν μπορεί να θεωρούνται βάση των παραπάνω προϋποθέσεων – υπάρχει και η λεγόμενη ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ η αίσθηση δηλαδή που έχει τόσο το ΣΥΝΟΛΟ του πληθυσμού, όσο και οι φίλοι και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για τους τρεις βασικούς διεκδικητές.

Αυτή λοιπόν, η παράσταση νίκης, «δίνει» σε έναν εκ των τριών υποψηφίων ΚΑΘΑΡΟ προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο και ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ για την δεύτερη θέση. Εκεί όπου ένας εκ των ΑΡΧΙΚΏΝ υποψηφίων (που όμως ξεκίνησε πιο αργά την προεκλογική κούρσα) δείχνει να ΚΛΕΙΝΕΙ την ψαλίδα με τον έτερο διεκδικητή της δεύτερης θέσης.   
Εμείς σας τα είπαμε και (περαιτέρω) αμαρτία ουκ έχουμε…

@ Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μπορεί να έχουνε θέσει σε κατάσταση συναγερμού το Μαξίμου, ο Τσίπρας όμως κάθεται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα. Αφού υπάρχουν ΤΡΕΙΣ διαφορετικές απόψεις ή εκτιμήσεις, περί του ποιος «βολεύει» περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ εάν εκλεγεί νέος Πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής.  Η κάθε πλευρά διαθέτει σειρά σημαντικών επιχειρημάτων, η κοινή συνισταμένη όμως είναι μια: Κλάφτα τα Χαράλαμπε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού όπως εξελίσσεται η προεκλογική καμπάνια στο ΚΙΝΑΛ, και οι τρεις βασικοί υποψήφιοι ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ πως ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ οποιοδήποτε μελλοντικό «ντηλάρισμα» με την Κουμουνδούρου.
Αρα οι θεωρίες περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» – που συνιστούν βεβαίως και δημόσια παραδοχή του Τσίπρα πως αδυνατεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη – πάνε οριστικά στο κάλαθο των αχρήστων. 

@ Πιθανώς και για τον λόγο αυτό, ο απελπισμένος Τσίπρας που βλέπει πως ούτε ο Μητσοτάκης φθείρεται αλλά και το ότι το ΠΑΣΟΚ μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτικών εξελίξεων, προχωρά γρηγορότερα του αναμενομένου στο… rotation της ομάδας της Κουμουνδούρου, προφανώς «για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται», που αναφέρει και το γνωστό έντεχνο άσμα.

Και στην κατεύθυνση αυτή  συγκροτείται ήδη μια ομάδα περίπου 30 συμβούλων, η οποία θα έχει τον χαρακτήρα think tank. Δουλειά της θα είναι να συνεργάζεται με την υφιστάμενη ομάδα με την οποία συνεννοείται σχεδόν καθημερινά ο Αλέξης Τσίπρας και στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Λιάκος, Τάκης Κορκολής, Ακρίτας Καϊδατζής, Ευάγγελος Αποστολάκης και Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Η ομάδα των 16 πρώτων στελεχών που έχουν «κλειδώσει» για το παραπάνω think tank είναι η εξής:  Οθωνας Ηλιόπουλος,  Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Δημήτρης Χριστόπουλος,  Κωστής Παπαϊωάννου, Διάνα Βουτυράκου, Σταύρος Κατσανέβας, Αρις Καζάκος, Δημήτρης Πλουμπίδης, Νικόλας Φαραντούρης.  Νατάσσα Ρωμανού,  Τριαντάφυλλος Αλμπάνης,  Σπύρος Κίντζιος, Ζωρζέττα Λάλη, Σοφία Βιδάλη, Ντόρα Γιαννάκη.  
Είναι βέβαιο πως καμιά τύχη δεν θα έχει και αυτή η απόπειρα Τσίπρα να αποδείξει πως «εκσυγχρονίζεται». Ενώ παράλληλα το “καπελωμα” των υπαρχόντων τομεαρχων θα αποτελέσει εστία νέων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

@ Ο Μητσοτάκης την ίδια στιγμή δεν εμφανίζεται καθόλου δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, αφού αντιλαμβάνεται πως συνιστά πολιτικό κέρδος για τον ίδιο η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ. Η οποία βάση απλών μαθηματικών συνδέεται με την ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ, συγκοινωνούντα δοχεία είναι έτσι και αλλιώς.
Για αυτό που ανησυχεί σφόδρα πάντως είναι για την ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ του νέου κύματος της πανδημίας.

Aφού εάν τα ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ σενάρια επιβεβαιωθούν, θα πάνε στράφι (εκτός από την πορεία της Οικονομίας) και ο μυστικός ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  που ένα σενάριο του έχει να κάνει με την πιθανή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες την  Άνοιξη.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σε κλίμα συγκίνησης το 40ήμερο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Ο σύζυγος, τα παιδιά,...

Αυτός είναι ο πιο αθόρυβος υπουργός της Κυβέρνησης – Βολτάρει χωρίς “συνοδείες” στο Μαρούσι

Δεν είναι η πρώτη φορά που τον έχουμε πετύχει με την γυναίκα του και το παιδί τους. Συνηθίζουν κάποια βράδια να περπατούν πολύ στην...
O Guardian «αδειάζει» τον απελπισμένο Τσίπρα

Γιατί ο Τσίπρας έχει νεύρα;

Νεύρα μαθαίνω έχει τις τελευταίες ημέρες στην Κουμουνδούρου, στα υψηλά πατώματα. Η κινητοποίηση των ΣΥΡΙΖΑίων στην Κομοτηνή στην πρόσφατη επίσκεψη του Τσίπρα στη θρακική πόλη ήταν...

Αντέδρασε η Ελλάδα στην καμπάνια των Τούρκων;

Προ ημερών δόθηκε μεγάλη έμφαση στην επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη Σμύρνη, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του...

Λιβανός: “Σκληρός αντίπαλος ο κορωνοϊός”

«Σκληρός αντίπαλος ο κορωνοϊός», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, περιγράφοντας στους συναδέλφους του στη Βουλή, τη μάχη που έδωσε με...

Στις 28 Νοεμβρίου το μνημόσυνο για τη Φ. Γεννηματά

Στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση...
Γ. Βλάχος NΔ: Η Ελλάδα πρέπει να εκφράσει δυσαρέσκεια εάν δεν κληθεί στη Συνδιάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

Βλάχος: Ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ

Ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος που πριν από λίγες μέρες νοσηλεύτηκε χτυπημένος από κορωνοιό. «Βρέθηκα σε απομόνωση 12...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΚΙΝΑΛ: Σε ήπιους τόνους η τηλεμαχία με τους πέντε από τους έξι υποψηφίους για την προεδρία

Σε ήπιους τόνους και με όρους πολιτικού πολιτισμού, χωρίς ωστόσο να λείψουν ορισμένες αιχμές...

Στο ρυθμό των Στοιχηματζήδων χορεύει το ΚΙΝΑΛ, η Λινού ο Τσίπρας και ο ΓΑΠ και τα «γαλάζια»… καλόπαιδα

Ποια γκάλοπ και ποιες δημοσκοπήσεις τώρα; Όλο το ΠΑΣΟΚ ζει στον ρυθμό των Στοιχηματζήδων,...

Σκανδαλίδης: Ασπιρίνες τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Το θέμα της ακρίβειας πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινωνικούς όρους, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος...

ΚΙΝΑΛ: 100 καθηγητές Πανεπιστημίου στο πλευρό του Α. Λοβέρδου στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής.

Τη στήριξη τους στην υποψηφιότητα Λοβέρδου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής εκφράζουν...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή