Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, 2024
12.3 C
Athens

Ανατρεπτική έρευνα: «Πολλοί περισσότεροι θάνατοι μετά από εμβολιασμό με Pfizer παρά με AstraZeneca!»

Περισσότεροι θάνατοι συνδέονται με το εμβόλιο της Pfizer, παρά με αυτό της AstraZeneca, αυτό τονίζει έρευνα, η οποία μελετάει την θνησιμότητα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες.

Ενώ, παράλληλα η παράδοση της νέας παρτίδας των εμβολίων της Johnson & Johnson στην Ελλάδα, έφερε και το άνοιγμα ραντεβού στο emvolio.gov.gr, για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών, την ίδια ώρα που είνια διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 30-34. Με τον ΕΟΦ να κρούει καμπανάκι για δύο νέα περιστατικά θρομβώσεων έπειτα από εμβολιασμούς.

Συγκεκριμένα, η έκθεση 12 σελίδων, με τίτλο «Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα εμβόλια της νόσου COVID-19 και βελτιωμένη συνεργασία μεταξύ ρυθμιστικών, υγειονομικών υπηρεσιών και φαρμακευτικών εταιρειών – Μια πρόσκληση για δράση», παρέχει στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός θανατηφόρων περιπτώσεων ανά εκατομμύριο χορηγούμενων δόσεων του εμβολίου στη Γαλλία, στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Νορβηγία, στην Αυστρία και στην Ιταλία είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερες για το εμβόλιο της Pfizer σε σχέση με αυτό της AstraZeneca.

Πάντως, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που υπέβαλαν οι κυβερνήσεις και οι σχετικές ιατρικές Αρχές, η Γαλλία κατέγραψε 45,3 θανατηφόρες περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεις για το εμβόλιο της Pfizer έναντι 17,9 γι’ αυτό της AstraZeneca, η Γερμανία 29,9 και 6,5 αντίστοιχα, το Ηνωμένο Βασίλειο 20,7 και 24,2 αντίστοιχα, η Νορβηγία 164,3 και 44,6 αντίστοιχα, η Αυστρία 47,5 και 7,5 αντίστοιχα και η Ιταλία 10,9 και 7,3 αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει προτεραιότητα στη χρήση του AstraZeneca για την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού και το εν λόγω σκεύασμα είναι το κύριο για πολλές κατηγορίες ατόμων.

Μάλιστα, έως τις 26 Μαΐου, το 72,9% του ενήλικου πληθυσμού στη χώρα έχει εμβολιαστεί με μία δόση του εμβολίου, και 44,8% και με τις δύο δόσεις.


Σε αντίθεση με τις δηλώσεις των ευρωπαϊκών χωρών σχετικά με τους κινδύνους του εμβολίου της AstraZeneca και την άρνηση της χρήσης του, τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι ο κίνδυνος για όσους έλαβαν το Pfizer είναι υψηλότερος.

Ακόμα, η εταιρεία τόνισε ότι δεν είναι η μόνη που είναι στο επίκεντρο κακής δημοσιότητας και, όπως επισημαίνεται, οι κατηγορίες κατά του εμβολίου της επηρεάζουν την αξιοπιστία των εμβολίων από άλλους κατασκευαστές και -κατά συνέπεια- μειώνουν την προθυμία των ανθρώπων να εμβολιαστούν.

Χαρακτηριστικά, στην προαναφερθείσα έκθεση σημειώνεται: «Μια απόφαση που λαμβάνεται κατά ενός εμβολίου, μπορεί ενδεχομένως να διαβρώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη του κοινού έναντι όλων των εμβολίων, υπό την προοπτική δημόσιας υγείας. Η έλλειψη εκτεταμένου εμβολιασμού θα παρατείνει άσκοπα την πανδημία».

Η AstraZeneca ανέφερε, επίσης, ότι η βρετανική Αρχή φαρμάκων και οι επιστήμονες έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου COVID-19 υπερτερεί σε μεγάλο βαθμό του κινδύνου σοβαρών παρενεργειών από τους εμβολιασμούς.

Μάλιστα, η εταιρεία επιβεβαίωσε περαιτέρω την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με οποιονδήποτε επιστημονικό φορέα προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του εμβολιασμού βάσει των αρχών της πλήρους διαφάνειας.

Στην προαναφερθείσα έκθεση, ακόμα, τονίζεται: «Η AstraZeneca έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με NITAG [Εθνική Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα Ανοσοποίησης] και ρυθμιστικούς φορείς για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα εμβόλια και τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19».

Η AstraZeneca δηλώνει ότι είναι απαραίτητο να ενοποιηθούν οι προσπάθειες για τη συλλογή και την αξιολόγηση σχετικών δεδομένων ώστε να μπορούν να παρέχονται «σαφείς και συνεπείς οδηγίες χρήσης από τις υπηρεσίες υγείας».

Κατά την AstraZeneca, «ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για τη μείωση του αντίκτυπου της πανδημίας της νόσου COVID-19 και έχει ήδη παρατηρηθεί μεγάλες μειώσεις στις εισαγωγές, στις νοσηλείες και στους θανάτους σε χώρες με εκτεταμένα προγράμματα εμβολιασμού.

Επισημαίνεται ότι το γραφείο της εταιρείας στη Μόσχα επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της έκθεσης και εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Η AstraZeneca επιβεβαιώνει ότι συνέταξε το έγγραφο. Αυτές οι πληροφορίες δεν προορίζονταν για δημοσιοποίηση».


Η παράδοσης της νέας παρτίδας των εμβολίων της Johnson & Johnson στην Ελλάδα, έφερε και το άνοιγμα ραντεβού στο emvolio.gov.gr, για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών.

Συγκεκριμένα, μετά την επιβεβαίωση που ανέμενε η κυβέρνηση για τις παραλαβές των εμβολίων, από την εταιρεία Johnson & Johnson, το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 και για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000 δόσεις εμβολίων. Υπενθυμίζεται ότι με το εμβόλιο της εταιρεία Johnson & Johnson εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-34 ετών από σήμερα
Παράλληλα από σήμερα η ηλικιακή ομάδα των 30 – 34 ετών θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna, της Astrazeneca και της Johnson & Johnson. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβόλια για τις ηλικίες 35 – 39 άνοιξε από την Τετάρτη με ρεκόρ εμβολιασμών.

Οι αριθμοί των εμβολιασμών
To πρόγραμμα «Ελευθερία» συνεχίζει να τρέχει με γοργούς ρυθμούς καθώς μόνο χθες Παρασκευή (28/5) πραγματοποιήθηκαν:

96.750 εμβολιασμοί μόνο την Παρασκευή
5.402.105 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά
3.532.565 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση έχουν πραγματοποιηθεί
1.967.849 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί
Pfizer ή AstraZeneca: Ποιο εμβόλιο παράγει περισσότερα αντισώματα – Όλη η αλήθεια!
Μια αποκαλυπτική μελέτη για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού των Pfizer και AstraZeneca και την παραγωγή αντισωμάτων στην πρώτη και τη δεύτερη δόση πραγματοποίησε η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Ενώ, δεύτερη θρόμβωση εντοπίστηκε στον 35χρονο από την Κρήτη που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στις 29 Απριλίου.

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της σύγκρισης της παραγωγής εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά τη χορήγηση των συγκεκριμένων εμβολίων σε εθελοντές ηλικίας 60-64 ετών (διάμεση ηλικία τα 61 έτη και με τα δυο εμβόλια).

Η επιλογή της ηλικιακής ομάδας έγινε γιατί οι πολίτες ηλικίας 60-64 ετών ήταν οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν με το εμβόλιο των AstraZeneca.

Η σύγκριση έγινε με υγειονομικούς που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer και είχαν ίδια ηλικία και φύλο με αυτούς που έλαβαν το εμβόλιο των AstraZeneca.

Στη μελέτη μετρήθηκε η παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων (όπως υποδεικνύει το όνομα τους είναι αυτά τα οποία «εξουδετερώνουν» τον ιό), η ύπαρξη των οποίων σε επίπεδο άνω του 30% είναι ενδεικτική της αδρανοποίησης του ιού, ενώ επίπεδα άνω του 75% δηλώνουν πολύ υψηλή προστασία έναντι του ιού.

Η μέτρησή τους έγινε την ημέρα της πρώτης δόσης του εμβολίου (πριν τον εμβολιασμό), 3 εβδομάδες αργότερα (ημέρα 22, πριν τη δεύτερη δόση του εμβολίου για όσους έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer), και στη συνέχεια έπειτα από 4 εβδομάδες (ημέρα 50 μετά την πρώτη δόση του εμβολίου). Οι μετρήσεις γίνονται με εμπορικά διαθέσιμες τεχνολογίες που έχουν εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Pfizer – AstraZeneca: Τι έδειξε μελέτη του ΕΚΠΑ
Συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα 78 πολιτών που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer με αυτά 73 εθελοντών που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca. Πριν την πρώτη δόση των εμβολίων δεν υπήρχε διαφορά στην τιμή των εξουδετερωτικών αντισωμάτων μεταξύ των δυο ομάδων. Την 22η ημέρα, πριν τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer, το 78% των εμβολιασθέντων με το εμβόλιο της Pfizer ανέπτυξαν εξουδετερωτικά αντισώματα, έναντι του 56% αυτών που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Tην 50η ημέρα, που η ομάδα του εμβολίου της Pfizer είχε λάβει ήδη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου και είχε περάσει διάστημα 4 εβδομάδων, η διαφορά ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Συνολικά, το 98% των εμβολιασθέντων με το εμβόλιο της Pfizer ανέπτυξαν εξουδετερωτικά αντισώματα (σχεδόν όλοι σε επίπεδα άνω του 75%) έναντι του 75% αυτών που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca. Στην ομάδα του εμβολίου της AstraZeneca μόνο το 11% είχε τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων άνω του 75%, 50 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα, παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των ατόμων με θετικούς τίτλους αντισωμάτων και με το εμβόλιο της AstraZeneca, μεταξύ 3 και 7 εβδομάδων μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η μελέτη του ΕΚΠΑ δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι πολύ μεγάλη και στην ομάδα των πολιτών ηλικίας 60-64 ετών. Η δεύτερη δόση των εμβολίων είναι απαραίτητη για την επίτευξη υψηλών τίτλων εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2.

Τα αποτελέσματα με το εμβόλιο των AstraZeneca, τονίζουν οι Καθηγητές του ΕΚΠΑ, δηλώνουν ότι η επιλογή πολλών χωρών να προτείνουν τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου σε διάστημα λιγότερο των 12 εβδομάδων μετά την πρώτη δόση, είναι σωστή, ώστε να μειωθεί το διάστημα μέχρι την επίτευξη της μέγιστης παραγωγής εξουδετερωτικών αντισωμάτων.

Στις χώρες αυτές ανήκει και η Ελλάδα που προτείνει να γίνεται η δεύτερη δόση του εμβολίου των AstraZeneca μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων μετά την πρώτη δόση, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο που χορηγεί τη δεύτερη δόση στις ευπαθείς ομάδες 8 εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, αντί των 12 εβδομάδων που ήταν η συνήθης πολιτική του μέχρι προ εβδομάδος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χρηστικές συμβουλές για το σύστημα IRIS: Πώς μπορούμε να μεταφέρουμε χρήματα δωρεάν

Άγνωστα στοιχεία για το σύστημα IRIS, τη δωρεάν μεταφορά χρημάτων ανάμεσα σε φίλους, και τη ΔΙΑΣ Α.Ε., τον κόμβο που συνδέει όλες τις τράπεζες...

Διθύραμβοι από Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο στη Γαλλία

«Η Ελλάδα δείχνει στη Γαλλία πώς γίνεται», είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ιδιωτικού ειδησεογραφικού σταθμού n-tv, ενώ η «WELT» κάνει...
Εξάρχεια: Οδομαχίες, μολότοφ και φωτιές – Δύο τραυματίες

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις συγκεντρώσεις στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

Γενικευμένα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χρήση χημικών – Μέχρι αργά το βράδυ είχαν προσαχθεί πάνω από 65 άτομα, ενώ έχουν γίνει και...

Ρόδος: Mε C-27 μεταφέρεται στην Αθήνα ο 13χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι

Με C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρεται αυτή την ώρα στην Αθήνα ο 13χρονος, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, όταν επιχειρούσε μια δοκιμασία – «challenge»...

Χαλκιδική – Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Και τέταρτο πρόσωπο είναι κατηγορούμενο

Ακόμη ένα πρόσωπο κατέστη κατηγορούμενο για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο. Πρόκειται για τη σύζυγο του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στην οποία...

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν αυξήσεις και ποιοι όχι

Συντάξεις έρχονται μέσα στον μήνα για τους συνταξιούχους. Οι συντάξεις Ιανουαρίου, που θα καταβληθούν τον Δεκέμβριου, θα είναι αυξημένες ωστόσο για ορισμένους η αύξηση...

Περιφέρεια Αττικής: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη

Μία εξαιρετικά σημαντική δράση ετοιμάζει η Περιφέρεια Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία, που αφορά σε ένα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αμαλιάδα: Πληροφορίες και για πέμπτο αιφνίδιο θάνατο βρέφους

Στο άνοιγμα όλων των υποθέσεων θανάτων βρεφών στα οποία φέρεται να είναι παρούσα η...

Αμαλιάδα: Παρέμβαση του εισαγγελέα Πατρών για τους μυστηριώδεις θανάτους βρεφών

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών για τον θάνατο τριών βρεφών σε Αχαΐα...

Κορωνοϊός: “Έκρηξη” με 21 θανάτους και 575 νέες εισαγωγές

Άλλοι 21 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα, ενώ...

Έξαρση του κορωνοιού με 22 θανάτους

Αύξηση καταγράφουν οι εισαγωγές ασθενών λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας ενώ 22 άτομα έχασαν...