Η Καλλιρρόη Λάμπρου, ιατρός που φέρεται να υπογράφει μια απ’ τις γνωματεύσεις που άνοιξαν την πόρτα της φυλακής για τον Αρ. Φλώρο, αναφέρει σε δήλωσή της στον ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου ότι ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.
Πιο συγκεκριμένα, η γιατρός δήλωσε τα εξής: «Σας γράφω από το εξωτερικό, οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα. Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου. Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωρίζω. Έχει θίγει η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια».
Ανατροπή στην υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου σηματοδοτεί επιπλέον η έφεση που άσκησε νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης, στο βούλευμα που οδήγησε στην αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία. Ο Αρ. Φλώρος αποφυλακίστηκε βάση του τροποποιημένου άρθρου 110 Α του Ποινικού Κώδικα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, έπειτα από 36 περίπου μήνες παραμονής του στη φυλακή αν και καταδικασμένος σε 21 χρόνια κάθειρξη για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της Energa – Hellas Power ύψους 256 εκατ. ευρώ.
Παραγγελία ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης του επίμαχου βουλεύματος έδωσε στον κ. Σοφουλάκη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο βούλευμα «καθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητούσε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε μεταξύ άλλων στην παραγγελία του: «Ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».