Στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που οδήγησε στην αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, του καταδικασμένου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, μετά από 24 χρόνια εγκλεισμού.
Όπως αναφέρεται, μετά από σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνου Τζαβέλα, ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Σοφοκλής Λογοθέτης, εξετάζει τη δικαστική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, προκειμένου να κριθεί αν θα ασκηθεί αναίρεση.
Η αποφυλάκιση του 82χρονου Γιωτόπουλου εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, κάνοντας δεκτή την πέμπτη κατά σειρά αίτησή του. Προηγήθηκε αρνητική κρίση και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, ωστόσο στη συνέχεια ο ίδιος άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος, με αποτέλεσμα τελικά να γίνει δεκτό το αίτημά του για υφ’ όρον απόλυση.
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αποφυλακίστηκε χθες με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι περιλαμβάνουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση απομάκρυνσης από τον τόπο κατοικίας του.











