Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022
18.5 C
Athens

Ανατροπή στις συντάξεις Ιανουαρίου: Την Δευτέρα οι πληρωμές – Πότε καταβάλλεται το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ

Χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων – Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιανουαρίου και το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί με ξεχωριστή πληρωμή

Νέα ανακοίνωση για τις συντάξεις Ιανουαρίου και την πληρωμή τους εξέδωσε ο e-ΕΦΚΑ. Όπως επισημαίνει ο οργανισμός «H πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2022 σε συνταξιούχους που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ και πληρώνονται τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τον φορέα και όχι νωρίτερα, όπως ακριβώς είχε οριστεί στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 7/12/2021, διευκρινίζει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων θα γίνει ως εξής:


Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Έκτακτο επίδομα 250 ευρώ: Στόχος η πληρωμή έως τις 23 Δεκεμβρίου

Το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ, το οποίο αφορά περίπου 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαία σύνταξη περίπου 600 ευρώ, αναμένεται να καταβληθεί με ξεχωριστή πληρωμή πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, δηλαδή να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την εβδομάδα που θα πραγματοποιηθούν οι πάγιες πληρωμές των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ διενεργούν τις απαιτούμενες διασταυρώσεις προκειμένου να σταλεί στον ΕΦΚΑ η λίστα με τους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος των 250 ευρώ. Το έκτακτο επίδομα αφορά περίπου 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους των 600 ευρώ, ενώ το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 250 ευρώ ανά δικαιούχο, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογουμένου, σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020.

Ποιοι θα δουν από Δευτέρα αυξήσεις έως και 40 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης από την Δευτέρα αναμένονται και οι αυξήσεις έως και 40 ευρώ στις συντάξεις Ιανουαρίου σε περίπου 185.000 παλαιούς συνταξιούχους. Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω αυξήσεις προέρχονται από την πληρωμή της 3ης δόσης της αναπροσαρμογής των συντάξεων με τον επανυπολογισμό που προβλέπει ο νόμος 4670 , γνωστός ως νόμος Βρούτσης και θα πληρωθούν από τον ΕΦΚΑ σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης πριν από τον Μάιο του 2016.

Σημειωτέον ότι για τους παλαιούς, πριν από τον Μάιο του 2016 συνταξιούχους οι αυξήσεις του επανυπολογισμού καταβάλλονται σε 5 ετήσιες δόσεις από το 2020 έως και το 2024 με βασική προϋπόθεση η αύξηση να ξεπερνά την προσωπική διαφορά που λαμβάνουν.

Ποιοι πάνε ταμείο σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, μετά τις 17:00 θα αρχίσουν να πιστώνονται τα ποσά σε δικαιούχους του δώτου Χριστουγέννων. Παράλληλα, οι δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννω που μπήκαν σε αναστολή στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τον Μάιο και το καλοκαίρι μέσα στο 2021 θα πάνε ταμείο εντός της ημέρας.

Το επίδομα των Χριστουγέννων ύψους 28 εκατ. ευρώ θα πιστωθεί εντός της ημέρας σε 296.941 δικαιούχους των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή την περίοδο από 1η Μαίου έως 31 Δεκεμβρίου και αφορά το ποσοστό που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό στους δικαιούχους. Το ποσό υπολογίζεται με βάση τα 534 ευρώ και αντιστοιχεί για 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής εντός της περιόδου Μάιος 2021 – Νοέμβριος 2021 και επίσης για 17,8 ευρώ για ανά ημέρα αναστολής εντός του Δεκεμβρίου 2021. Οι ασφαλιστικές εισφορές του δώρου που αντιστοιχούν στις ημέρες αναστολής υπολογίζονται με βάση τον ονομαστικό μισθό και όχι τα 534 ευρώ.

Παράλληλα, εντός της ημέρας θα αρχίσουν να πιστώνονται περίπου 6.8 εκατ ευρώ σε σύνολο 56.164 δικαιούχων οι οποίοι εντάχθηκαν στο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και τα οποία αφορούν την καταβολή του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2021 που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό στους δικαιούχους.

Επίσης σήμερα πληρώνεται το επίδομα των εορτών Πάσχα του 2021 που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, 3.147 εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή, 1.710 εργαζόμενοι οι οποίοι εντάχθηκαν στο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ταμείο πάνε εντός της ημέρας και 87 εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή και αφορά στην καταβολή του επιδόματος εορτών Πάσχα 2020 που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό στους δικαιούχους,

Εκτός του δώρου Χριστουγέννων όσοι μπήκαν σε αναστολή ή στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έχουν να περιμένουν και άλλες πληρωμές. Σε 30.563 εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα καταβληθούν 7.086.082,21€ για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο (υπόλοιπα) και Νοέμβριο 2021 για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ύψους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Le Figaro: Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινούν επίσημες συνομιλίες για την επιστροφή των γλυπτών...

«Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινούν επίσημες συνομιλίες για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα» επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro. Συγκεκριμένα αναφέρονται...

Κορωνοϊός: 4.131 κρούσματα, 16 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.708 νέες λοιμώξεις κορωνοϊού (χθες 3.928), και 423 επαναλοιμώξεις (χθες 453), δηλαδή καταγράφηκαν συνολικά 4.131 περιστατικά (χθες 4.381). Το τελευταίο 24ωρο έχασαν...
Τι είπε ο Μόσιαλος για να αποφύγουμε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα

Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων

Μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών...
Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού κηρύχθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους βιαστές και δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Ισόβια και δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που επικύρωσε την πρωτόδικη ποινή εξαντλώντας τα όρια της αυστηρότητας...

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ -«Θα πούμε το ψωμί – ψωμάκι»! «Η Ελλάδα έχει σιτάρι μόνο για...

«Θα πούμε το ψωμί-ψωμάκι»! Νέο ρεκόρ στην τιμή των σιτηρών μετά την απαγόρευση εξαγωγών και από την Ινδία! Κραυγή αγωνίας από τον Πρόεδρο της...

Έρχονται νέα όρια ταχύτητας- Τι αλλάζει στους δρόμους

Με στόχο τον μηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την επιστημονική υποστήριξη...

Η φωτογραφία της ημέρας: Σαλπάροντας…

Σαλπάροντας... 20 Μαΐου 2022

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
987ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Θα δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις τους επόμενους μήνες- Τι απάντησε ο Χατζηδάκης

Για το εάν θα υπάρξουν αυξήσεις στις συντάξεις τους επόμενους μήνες ρωτήθηκε από δημοσιογράφο...

Πότε θα δοθούν οι συντάξεις Ιουνίου

Tον οριστικό προγραμματισμό για την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Ιουνίου, από τις...

e-ΕΦΚΑ: Ρεκόρ α’ τριμήνου στην έκδοση νέων συντάξεων

«Ρεκόρ Α’ τριμήνου στις απονομές νέων συντάξεων, αλλά και μείωση κατά 65% στις οφειλές...

Χατζηδάκης: Αύξηση συντάξεων από 1η Ιανουαρίου

Αυξήσεις στις συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου του 2023 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Ερωτηθείς...