Αναζητούνται οι δράστες της επίθεσης σε Ευέλπιδες στο Μοναστηράκι

37
Ηράκλειο: Συναγερμός για πτώμα

Προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια διενεργείται για τις επιθέσεις και τους τραυματισμούς συνολικά επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων τρεις πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων, από ομάδα νεαρών το απόγευμα της Κυριακής στο Μοναστηράκι.

Εκτός από τους τρεις Ευέλπιδες, οι δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν φαντάρος και τρεις ακόμα διερχόμενοι από το σημείο, ηλικίας 26, 47, και 35 ετών.

Όλα ξεκίνησαν όταν – σύμφωνα με την Αστυνομία – μία ομάδα περίπου 30 ατόμων προχώρησε σε μία καταδρομική επίθεση σε βάρος 3 δοκίμων της Σχολής Ευελπίδων, φωνάζοντας ότι είναι ακροδεξιοί.

Όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες επιτέθηκαν ξαφνικά στους τρεις Ευέλπιδες, ενώ αυτοί περπατούσαν στην οδό Πανδρόσου, και άρχισαν να τους κτυπούν. Κατάφεραν να αποφύγουν τα χειρότερα μπαίνοντας σε καφετέρια.Από τη μανία των νεαρών δεν γλίτωσαν όμως ούτε άλλοι 4 περαστικοί, ένας φαντάρος και 3 ακόμη άνθρωποι που βρισκόντουσαν στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:  Υπόθεση Folli Follie: Προφυλακιστέοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για την υπόθεση της