Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Ανδριανούπολη: Αναβλήθηκε η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών – Δίνουν «μάχη» για να τους μεταφέρουν στο ελληνικό προξενείο

Η δίκη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν από τους Τούρκους, καθώς πέρασαν τα σύνορα, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

Την ίδια ώρα οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς επικεντρώνονται στο να μεταφερθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο ελληνικό προξενείο, στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, οριστική θεωρείται πλέον η αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκασης της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, βγαίνοντας από το δικαστήριο δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Onalert, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι οι ελληνικές προσπάθειες επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο να μην παραταθεί η κράτηση τους στις κλειστές φυλακές της Ανδριανούπολης αλλά να συνεχιστεί στο Ελληνικό Προξενείο. «Αυτόν τον αγώνα κάνουμε», έλεγε χαρακτηριστικά η υψηλόβαθμη πηγή ενημέρωσης.

Νωρίτερα, εξάλλου, ολοκληρώθηκε το πρώτο επισκεπτήριο από τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, ένσταση κατά της απόφασης για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλαν σήμερα στο δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Οι πληροφορίες από τους δυο Τούρκους δικηγόρους που όρισε του ελληνικό προξενείο αλλά και από τη μεταφράστρια λένε ότι είναι καλά στην υγεία τους και πως η συμπεριφορά των Τούρκων απέναντί τους είναι σωστή.

Ωστόσο φαίνεται ότι οι Τούρκοι για κάποιον λόγο ακολουθούν τακτική καθυστερήσεων με στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο έπακρο.

Αν δεν κριθεί παράνομη η κράτησή τους θα οριστεί τακτική δικάσιμος για το μέλλον και οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υποθέσεως.

Αγωνιούν οι γονείς των δυο στρατιωτικών

Την ίδια στιγμή, ώρες μεγάλης αγωνίας βιώνουν οι οικογένειες του Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη.

Οι γονείς του Ανθυπολοχαγού και του Λοχία από κοινού συντονίζουν τις προσπάθειές τους ώστε οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρξουν επιπλοκές στη δίκη στην Τουρκία.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Έθνος» το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γυρίσουν πίσω καλά τα παιδιά.

«Από αυτά που είμαι σε θέση να ξέρω είναι ότι μέχρι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους τούς φέρθηκαν άψογα. Τι έγινε μετά τη μεταγωγή δεν ξέρω… Να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτή είναι η αγωνία μου πλέον, γιατί γνωρίζω πως τα δικονομικά θέματα έχουν μια σειρά και δεν μπορούν να επηρεαστούν από παρεμβάσεις», λέει ο πατέρας του Ανθυπολοχαγού που βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή του Έβρου.

Την ίδια ώρα οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά τους «δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί, προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Αυτό που θέλουν είναι τα δυο παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους και να επιστρέψουν γρήγορα».

Λίγα λεπτά μετά τις επτά το πρωί, οι γονείς των δυο στρατιωτικών πέρασαν τα σύνορα σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές ώστε να παραβρεθούν στη δίκη. Θα είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ότι θα δουν τα παιδιά τους μετά από πέντε ημέρες αγωνίας.

Αμανατίδης: Περιμένουμε την επιστροφή των στρατιωτών

«Οι συνομιλίες που έγιναν μεταξύ των δύο αρχηγών ήταν σε θετικό κλίμα, είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη»,δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι θα έχουμε το συντομότερο την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την επιστροφή των στρατιωτών».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δίκη Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης: Συνδέω τους θανάτους με τους καβγάδες και τους χωρισμούς

Mε την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται η δίκη για τους θανάτους των δύο...

Δίκη σκηνοθέτη για βιασμό: “Με βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του”, κατέθεσε η καταγγέλλουσα

Τις στιγμές βιασμού που φέρεται να βίωσε από τον πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς...

Γιώργος Φλωρίδης για Τέμπη: Στο τέλος του Μαίου θα είναι έτοιμη η αίθουσα της δίκης

«Η Δικαιοσύνη επιτελεί, κατά τη δική μου άποψη υποδειγματικά το έργο που έχει αναλάβει...

Κολωνός: Ενοχή της μητέρας της 12χρονης για μαστροπεία και πορνογραφία ζήτησε η εισαγγελέας

Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό της...