Ανδρουλάκης στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Το που θα βρίσκεται ο καθένας το 2021 είναι προσωπική επιλογή – Το που όμως οι ψηφοφόροι είναι συλλογική ευθύνη

9
Ανδρουλάκης στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Το που θα βρίσκεται ο καθένας το 2021 είναι προσωπική επιλογή - Το που όμως οι ψηφοφόροι είναι συλλογική ευθύνη

Ιδιαιτέρως αιχμηρός τόσο ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου το οποίο χαρακτήρισε fast track όσο και ως προς τους χειρισμούς της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής εμφανίσθηκε κατά την ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης χωρίς ωστόσο να θέσει θέμα ηγεσίας σε αντίθεση με τον Παύλο Γερουλάνο που αμφισβήτησε νωρίτερα ευθέως την Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Ανδρουλάκης αφησε ανοιχτό το θέμα διεκδίκησης της ηγεσίας το 2021 οπότε λήγει η θητεία της κ. Γεννηματά λέγοντας: ” Το 2021 που θα βρίσκεται ο καθενας μας είναι προσωπική επιλογή. Το που θα βρίσκονται όμως οι ψηφοφόροι της παράταξης είναι συλλογική μας ευθύνη. Είναι προτεραιότητά μου». Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε εκ νέου ιδιαιτέρως επικριτικός ως προς τους χειρισμούς της κ. Γεννηματά αναφορικά με τα εκλογικά αποτελέσματα τα οποία χαρακτήρισε ιδιατέρως χαμηλά.

“Αυτές τις μέρες κλείνουμε 2 χρόνια από την προσπάθεια να δημιουργηθεί το Κίνημα Αλλαγής. Αν είχαμε οργανώσει το κόμμα σωστά να είστε σίγουροι ότι διψήφιο ποσοστό ήταν λίγο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Επιπλέον, επικρίνοντας την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, διερωτήθηκε ποιος κουβάλησε το Δούρρειο Ίππο εντός τειχών της παράταξης. Ξεθύμανε το εγχείρημα, πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με την συμβολή του κ. Θεοδωράκη που ήρθε για να φύγει. Μετά ήρθαν και άλλοι που θα μπορούσαν να είναι σήμερα στις πρώτες καρέκλες. Θέλω να σας πω ότι πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτή η Παράταξη με τη δύναμη της αμφισβήτησης μπορεί να αγκαλιαστεί ξανά από τον κόσμο.
Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την αναφορά του περί ΚΚΕ του κέντρου, ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε οτι τιμά την συνεπή, όπως είπε, πορεία του ΚΚΕ, εμφανίσθηκε ωστόσο επικριτικός ως προς δυο σημεία. Όποιο αποτέλεσμα και αν πάρει δηλώνει ικανοποιημένο και όποιος λέει άλλη άποψη είναι εχθρός. Αυτά θέλετε να κάνουμε αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μεγάλα θέματα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μιλώντας για το προσφυγικό και την οικονομία. Άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε αισιόδοξος οτι η παράταξη μπορεί να τα καταφέρει , ο κόσμος χρειάζεται προοπτική και αυτός που θα του την δώσει, αυτός θα επικρατήσει, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Στον Ευαγγελισμό ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο Παύλος Γερουλάνος

Νωρίτερα, στην τοποθέτηση του ο Παύλος Γερουλάνος άσκησε σφοδρότατη κριτική στη Φώφη Γεννηματά, θέτοντας ευθέως θέμα ηγεσίας. Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γερουλάνος και ζήτησε να αλλάξει η ηγεσία όχι για να υπηρετήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες αλλά για να υπηρετήσουμε, όπως είπε, συλλογικές ανάγκες. Την μάχη την κερδίζει αυτός που τολμάει , όχι αυτός που κρύβεται, πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος. “Ενώ σήμερα μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ εδώ μέσα. Αύριο όλοι ΠΑΣΟΚ θα λέμε οτι είμαστε εκεί έξω. Άλλωστε οτι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο” τόνισε ο κ. Γερουλάνος, αποστροφή που ερμηνθεύθηκε απο ορισμένους ως έμμεση προαναγγελία δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα ή κόμματος, κάτι ωστόσο που διαψεύδουν πηγές απο το περιβάλλον του. Ο κ. Γερουλάνος άσκησε έντονη κριτική και για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου,Έκανε λόγο για συνέδριο “παρωδία”,με προσυνεδριακές απειλές και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.Με εμμονική μυστικοπάθεια και αστείους τακτισμούς.

Αναφερόμενος στο ψήφισμα που διακινεί τις τελευταίες μέρες για τη διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου το 2020, έκανε γνωστό οτι έχουν συγκεντρωθεί 2000 υπογραφές επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: Σας φέρνω 2000 υπογραφές, περισσότερες υπογραφές που απαρτίζει αυτό το “σώμα”. Σας φέρνω πάνω από 2000 φωνές που λένε «φτάνει πια».Θέλουμε ένα συνέδριο τακτικό, δημοκρατικό και ανοιχτό. Ζήτησε ένα καταστατικό που θα διασφαλίζει τη δημοκρατία και θα φτιάχνει ένα κόμμα ανοιχτό και σύγχρονο. Ο κ. Γερουλάνος μάλιστα εκτίμησε οτι χωρίς το ΠΑΣΟΚ,το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει με σιγουριά στις όχθες που χάραξε το Ποτάμι.