ΑΝΕΛ: Ποιοι βουλευτές διαχωρίζουν τη θέση τους

56
ΑΝΕΛ: Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση για την κάθοδο στις εθνικές εκλογές

Σενάρια ακόμη και για αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση έχει φέρει η νέα σκληρή αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα.

Στο μεταξύ, αρκετοί βουλευτές των ΑΝΕΛ διαφοροποίησαν τη στάση τους απέναντι στην κομματική γραμμή και άλλοι διευκρίνισαν ότι δεν στηρίζουν πλέον την κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα η ΚΟ των ΑΝΕΛ έχει 7 βουλευτές με το όριο για την διατήρησή της να είναι 5. Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει ότι κόντρα την γραμμή του κόμματος θα ψηφίσει την Συμφωνία και στην συνέχεια θα παραιτηθεί παραδίδοντας την έδρα του. Ο πρώτος επιλαχών όμως είναι ο κ. Τέρενς Κουίκ που επίσης αποτελεί ξένο σώμα για τους ΑΝΕΛ.

Διαβάστε επίσης:  Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για το άνοιγμα στον τουρισμό

Η Έλενα Κουντουρά είναι από τους “επικίνδυνους” για τον Πάνο Καμμένο, αφού έχει εκφράσει την πρόθεσή της να ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, αφού έχει πει ότι θα ψηφίσει κατά βούληση,

Άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης που όλο το διάστημα έχει αποφύγει κάθε δημόσια τοποθέτηση. Σε συνομιλητές του έχει δηλώσει ότι μιλάει καλύτερα όποιος μιλά τελευταίος δείχνοντας ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά το μέλλον του.

Επίσης, ο κ. Κώστας Ζουράρις έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Υπό αυτά τα δεδομένα μόνο οι κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο κ. Κώστας Κατσίκης εμφανίζονται πλήρως ταυτισμένοι με τις θέσεις του Πάνου Καμμένου .