Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά τη ΔΕΘ

70
Δραγασάκης: «Ένα μπλοκ εγχώριων δυνάμεων δεν θέλει να βγούμε από την επιτροπεία»

Επανέρχονται τα σενάρια για ανασχηματισμό, μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης μετά τη ΔΕΘ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης όσον αφορά τον πιθανό ανασχηματισμό μίλησε για «ένα ποιοτικό άλμα το οποίο μπορεί πλέον να οργανώσει η Κυβέρνηση, στον τρόπο που κυβερνάται η χώρα και στη συνολικότερη λειτουργία του πολιτικού συστήματος».

Σχετικά με την ανάπτυξη της οικονομίας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε πως «η ανάπτυξη αυτή από μόνη της δεν είναι επαρκής για μια ταχεία μείωση της ανεργίας και για την κάλυψη των τεράστιων συσσωρευμένων αναγκών σε υγεία, κοινωνική προστασία και κοινωνικό κράτος».

Για τον κ. Δραγασάκη «πρέπει αφενός να εξασφαλίσουμε την ανάκαμψη που μπορεί να μας δώσει το υφιστάμενο «σύστημα», αφετέρου να βρούμε και να ενεργοποιήσουμε «επιταχυντές», παράγοντες, δηλαδή, που θα επιταχύνουν την ανάκαμψη και θα την προσανατολίσουν στην κατεύθυνση της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Διαβάστε επίσης:  Bloomberg: Ο Τσίπρας μάχεται σε όλα τα μέτωπα

Ποιοι είναι οι λεγόμενοι «επιταχυντές»;
Η ρύθμιση του χρέους, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η τόνωση της εγχώριας δημόσιας και ιδιωτικής επενδυτικής δραστηριότητας.

Για τους δημοσιονομικούς στόχους, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε πως «η διατήρηση των πλεονασμάτων σε υψηλά επίπεδα είναι κοινωνικά ανέφικτη και οικονομικά αναποτελεσματική».

Τέλος, για το φλέγον ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι «η Κυβέρνηση δεν έχει καμία άμεση εμπλοκή με το θέμα. Θεωρώ πως και η Κομισιόν κακώς παρενέβη και μάλιστα με τρόπο που την εκθέτει».