Ανησυχία προκαλούν οι σεισμοί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, παρ’ ότι είναι μέτριας εντάσεως

172
ΤΟΥΡΚΙΑ: Δύο σεισμοί 5,6 και 5,3 βαθμών «ταρακούνησαν» την χώρα

Αλλεπάλληλοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι σεισμοί σε Πάτρα, Χαλκίδα, Αίγινα, Μεσολόγγι, Αταλάντη, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, Σέρρες, Μέτσοβο και Κρήτη. Παρά το γεγονός ότι είναι μέτριας εντάσεως δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες.

Μεγάλη σεισμική δραστηριότητα κατά το μήνα Ιούλιο σε πολλές σεισμογενείς και μη περιοχές. Προς το παρόν οι σεισμολόγοι είναι γενικώς καθησυχαστικοί.

-Σεισμική δόνηση 3,5 ρίχτερ έγινε αισθητή στην Πάτρα – Κοντά στις Καμάρες το επίκεντρο

Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ σύμφωνα με τη προκαταρκτική μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου και το επίκεντρο ήταν 8 χλμ βόρεια των Καμαρών Αιγιάλειας.

-Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC) σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/7) στις 02:18, στο κεντρικό τμήμα της Εύβοιας.

Και η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών δίνει τον σεισμό στα 3,1 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 16χλμ. βορειοανατολικά της Χαλκίδας και 61χλμ. βόρεια της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:  Άσκηση «Αστραπή» Ελλήνων – Αμερικανών των Ειδικών Δυνάμεων

-Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26/7/2016) στην θαλάσσια περιοχή νότια της Αίγινας.

Ο σεισμός είχε ένταση 3,7 Ρίχτερ και έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα.

-Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:22 το μεσημέρι της Τρίτης (26/07/2016) βορειοανατολικά του Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα νότια της Γαβαλού.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας.

-Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:42 το μεσημέρι της Δευτέρας (25/07/2016) στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χλμ νότια του Λούρου και το εστιακό βάθος ορίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι, είχε σημειωθεί ένας ακόμα σεισμός στην ίδια περιοχή, μεγέθους 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.