Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις

39
Ηλεκτρονική τιμολόγηση στις επιχειρήσεις και διασύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxis

Σε παράταση των προθεσμιών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα η οποία λήγει στο τέλος του μήνα προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ παρά την αύξηση τελευταία του ρυθμού υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αυτές υπολείπονται κατά 625.334 δηλώσεις σε σχέση με πέρυσι.

Μέχρι σήμερα ,σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ,έχουν υποβληθεί 1.331.199 φορολογικές δηλώσεις που αντιστοιχούν σε 1.833.761 εκκαθαριστικά σημειώματα.

Από αυτά το 27,7% είναι χρεωστικά και οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο εισοδήματος για τα εισοδήματα του 2019 με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 270 εκ.ευρώ ,με μέσο όρο φόρου τα 530 ευρώ.

Το 57,97% των φορολογικών εκκαθαριστικών είναι μηδενικά ενώ το 14,27% (261.000 φορολογούμενοι) θα λάβει κατά μέσο όρο 250 ευρώ ως επιστροφή φόρου η θα συμψηφίσει το ποσόν..

Διαβάστε επίσης:  Οι "Βίκινγκς" έρχονται για να "θωρακίσουν" το Ανατολικό Αιγαίο (φωτό-βίντεο)

Με βάση τα ισχύοντα οι δόσεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος από τους υπόχρεους θα γίνει σε 3 διμηνιαίες δόσεις (έως τέλη Ιουλίου,έως τέλη Σεπτεμβρίου και έως τέλη Νοεμβρίου)..

Εξετάζεται ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών ,λόγω και της συσσώρευσης φόρων και εισφορών που τέθηκαν σε αναστολή για πληρωμή μετά το καλοκαίρι ,το ενδεχόμενο η πληρωμή του φόρου εισοδήματος να “σπάσει” σε 6 -8 μηνιαίες δόσεις για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων..Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί μιας κάποιας μορφής έκπτωση φόρου σε όσους πληττόμενους από την πανδημία φορολογούμενους εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο που θα τους αναλογεί..