Παρασκευή, 7 Μάι, 2021
18.8 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1824...Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη.

Άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι – Στην Ακρόπολη Σακελλαροπούλου – Μενδώνη

Ανοιχτοί από σήμερα το πρωί οι αρχαιολογικοί χώροι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρόπολης και υποδέχθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τους δημοσιογράφους του ελληνικού και ξένου Τύπου.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης -όπως και οι χώροι σε όλη την επικράτεια που άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό- έχει διαμορφωθεί ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών.

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ το άνοιγμα της Ακρόπολης

Το άνοιγμα της Ακρόπολης βρέθηκε στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ.

Το Reuters ανάφερε: «Η Ακρόπολη λάμπει στον ήλιο καθώς ελληνικά τουριστικά σημεία ανοίγουν ξανά».Το Reuters μεταφέροντας την εικόνα από το σημείο περιγράφει ότι εργάτες που φορούσαν μάσκες και πλαστικές ασπίδες προσώπου ήταν στο σημείο για να ενημερώσουν τους «λιγοστούς» ξένους τουρίστες για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, σύμφωνα με τους οποίες οι επισκέπτες πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 1,5 μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Στο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα αναφέρεται και το δίκτυο ABC News, το οποίο σχολιάζει πως μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας «η Αθήνα παίρνει προφυλάξεις για να δεχθεί τουρίστες με ασφάλεια».

Στην επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης αναφέρονται ευρέως τα γερμανικά ΜΜΕ, αναδεικνύοντας τη σημασία του μνημείου αλλά και τον συμβολισμό του ανοίγματος του Ιερού Βράχου στην προσπάθεια επιστροφής στη νέα «κανονικότητα».

Ανάλογα ρεπορτάζ φιλοξενούνται στις ηλεκτρονικές εκδόσεις της Ραδιοτηλεόρασης Δυτικής Γερμανίας (DWR), του περιοδικού Stern, του τηλεοπτικού δικτύου arte, τα οποία αναμεταδίδουν πρακτορειακές ανταποκρίσεις από την Αθήνα.

Στο άνοιγμα της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας αναφέρεται σε ρεπορτάζ της και η δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ελβετίας (SRF).

Στο μεσημεριανό δελτίο του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rai tre η επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης εντάχθηκε στους τίτλους των σημαντικότερων ειδήσεων της ημέρας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Σήμερα, είναι Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και μετά από καιρό ανοίγουν πάλι για το κοινό οι αρχαιολογικοί χώροι. Είναι μια σύμπτωση σχεδόν συμβολική, από τη μια ο ψηφιακός εορτασμός της ημέρας όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες τις οποίες όλοι ζούμε, κι από την άλλη μια ελεύθερη περιήγηση στους ανοιχτούς επισκέψιμους τόπους που σφράγισαν η ιστορία και η Τέχνη των προγόνων μας. Είναι μία γόνιμη συμπόρευση. Μπορούμε μέσω των ηλεκτρονικών μέσων έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με τις νέες τεχνολογίες. Ενώ παράλληλα με τον παραδοσιακό τρόπο μπορούμε να επικοινωνούμε, να αλληλεπιδρούμε στα τεκμήρια του παρελθόντος.

Επισκέφθηκα πριν από λίγο, με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, την Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, το κάλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίσουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο».

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στη συνέχεια, οδήγησε τους δημοσιογράφους στον Παρθενώνα και στη δήλωσή της ανέφερε:

«Τώρα πλέον, πρέπει όλοι να συνδυάσουμε την επίσκεψή μας, τη ψυχαγωγία που προσφέρουν τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία σε λίγο, με τα μέτρα ασφαλείας. Το Υπουργείο Πολιτισμού, χάρη στην αφοσίωση των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα, του Γενικού Γραμματέα, επιθυμεί να παράσχει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε Έλληνες και ξένοι επισκέπτες να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους.

Όπως είδατε, έχουν μπει ειδικές σημάνσεις για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, υπάρχουν αντισηπτικά, μάσκες, το προσωπικό είναι εφοδιασμένο με μάσκες και με προσωπίδες. Έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένες πορείες ώστε όπου είναι δυνατόν να μη συμπίπτει η άνοδος με την κάθοδο. Η προτροπή μας είναι όπου υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο, να χρησιμοποιείται, να γίνονται ηλεκτρονικές προ-κρατήσεις.

Πριν από λίγα χρόνια το σύνθημά μας ήταν Heritage First – Η Πολιτιστική Κληρονομιά πρώτη. Σε αυτό το σύνθημα τώρα προσθέτουμε και το Safety First – Η ασφάλεια πρώτη».

Στον Αρχαιολογικό Χώρου του Κεραμεικού η εικόνα είναι η ίδια με όλα τα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί και τον χώρο (εκτός του Μουσείου) να λειτουργεί με θερινό ωράριο.

Όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι:

«Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ε.Ο.Δ.Υ.: Σημάνσεις για τις αποστάσεις ασφαλείας, αντισηπτικό, διαχωριστικό plexiglass στο ταμείο, ενημερωτική πινακίδα. Έχει ανοίξει διαφορετική είσοδος-έξοδος στο χώρο και έχει γίνει ενημέρωση των φυλάκων για να κατευθύνουν τους επισκέπτες με ασφάλεια.

Υπάρχει ένας περιορισμός στον μέγιστο αριθμό επισκεπτών που μπορούν να περιηγούνται στο χώρο, 200 άτομα ή μέχρι 2 ομάδες 20 ατόμων για τις ξεναγήσεις».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Έρευνα MARLAB: Τι πιστεύουν οι Έλληνες και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ο τουρισμός λόγω COVID-19;

Καταγγελίες για εργοδοτικές πιέσεις στον τουριστικό κλάδο

Eργοδοτικές πιέσεις για απασχόληση ακόμη και με τον βασικό μισθό, κατά παράβαση της κλαδικής σύμβασης εργασίας, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Σύμφωνα...

Το γνώριζες; Από πού ξεκινά η αρίθμηση όλων των δρόμων της Αθήνας;

Η πλατεία Συντάγματος, από την στιγμή που αποφασίστηκε να χτιστούν εκεί τα ανάκτορα, αποτέλεσε το «σημείο μηδέν» της πόλης. Η αρίθμηση κάθε δρόμου αρχίζει από...
Κορωνοϊός : 2.353 νέα κρούσματα και 23 θάνατοι – Στους 422 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοιός: 3.421 κρούσματα, 83 θάνατοι και 754 διασωληνωμένοι

Αυξημένοι οι επιδημιολογικοί δείκτες σήμερα 6/5. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε3.421 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 83 θάνατοι. Παράλληλα, σε 754...
Κορωνοϊός: Στη "μάχη" και το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός

Το 62% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί και 10% έχει νοσήσει

Στοιχεία για τον εμβολιασμό των υγιειονομικών έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «προς αποκατάσταση της αλήθειας πως δήθεν δεν εμβολιάζονται...

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας νωρίτερα, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς η οποία μεταφέρθηκε με απόφαση των συνδικάτων για σήμερα. Το ΠΑΜΕ και...

Κορωνοϊός: Πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε στα πρώτα ευρήματα για την διάρκεια της ανοσίας...

Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη του Πάσχα, 6 Μαΐου σύμφωνα με το εορτολόγιο! ΓιορτάζουνΙώβ. Επέτειοι και Λοιπές ΕορτέςΕλληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του...

Βρείτε μας

7,792ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τριπλή διεθνής διάκριση για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης

Τρία σημαντικά βραβεία απέσπασε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης, στην απονομή των διεθνών βραβείων...

Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκης: Έστειλαν μήνυμα αναγκαιότητας του εμβολιασμού

Μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Απριλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1941... Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα. Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια...

Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη (φωτο)

Μαχητικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 21» πραγματοποίησαν διέλευση πάνω από την Αθήνα...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή