Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
16.6 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1981... ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι – Στην Ακρόπολη Σακελλαροπούλου – Μενδώνη

Ανοιχτοί από σήμερα το πρωί οι αρχαιολογικοί χώροι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρόπολης και υποδέχθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τους δημοσιογράφους του ελληνικού και ξένου Τύπου.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης -όπως και οι χώροι σε όλη την επικράτεια που άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό- έχει διαμορφωθεί ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών.

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ το άνοιγμα της Ακρόπολης

Το άνοιγμα της Ακρόπολης βρέθηκε στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ.

Το Reuters ανάφερε: «Η Ακρόπολη λάμπει στον ήλιο καθώς ελληνικά τουριστικά σημεία ανοίγουν ξανά».Το Reuters μεταφέροντας την εικόνα από το σημείο περιγράφει ότι εργάτες που φορούσαν μάσκες και πλαστικές ασπίδες προσώπου ήταν στο σημείο για να ενημερώσουν τους «λιγοστούς» ξένους τουρίστες για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, σύμφωνα με τους οποίες οι επισκέπτες πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 1,5 μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Στο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα αναφέρεται και το δίκτυο ABC News, το οποίο σχολιάζει πως μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας «η Αθήνα παίρνει προφυλάξεις για να δεχθεί τουρίστες με ασφάλεια».

Στην επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης αναφέρονται ευρέως τα γερμανικά ΜΜΕ, αναδεικνύοντας τη σημασία του μνημείου αλλά και τον συμβολισμό του ανοίγματος του Ιερού Βράχου στην προσπάθεια επιστροφής στη νέα «κανονικότητα».

Ανάλογα ρεπορτάζ φιλοξενούνται στις ηλεκτρονικές εκδόσεις της Ραδιοτηλεόρασης Δυτικής Γερμανίας (DWR), του περιοδικού Stern, του τηλεοπτικού δικτύου arte, τα οποία αναμεταδίδουν πρακτορειακές ανταποκρίσεις από την Αθήνα.

Στο άνοιγμα της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας αναφέρεται σε ρεπορτάζ της και η δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ελβετίας (SRF).

Στο μεσημεριανό δελτίο του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rai tre η επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης εντάχθηκε στους τίτλους των σημαντικότερων ειδήσεων της ημέρας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Σήμερα, είναι Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και μετά από καιρό ανοίγουν πάλι για το κοινό οι αρχαιολογικοί χώροι. Είναι μια σύμπτωση σχεδόν συμβολική, από τη μια ο ψηφιακός εορτασμός της ημέρας όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες τις οποίες όλοι ζούμε, κι από την άλλη μια ελεύθερη περιήγηση στους ανοιχτούς επισκέψιμους τόπους που σφράγισαν η ιστορία και η Τέχνη των προγόνων μας. Είναι μία γόνιμη συμπόρευση. Μπορούμε μέσω των ηλεκτρονικών μέσων έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με τις νέες τεχνολογίες. Ενώ παράλληλα με τον παραδοσιακό τρόπο μπορούμε να επικοινωνούμε, να αλληλεπιδρούμε στα τεκμήρια του παρελθόντος.

Επισκέφθηκα πριν από λίγο, με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, την Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, το κάλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίσουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο».

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στη συνέχεια, οδήγησε τους δημοσιογράφους στον Παρθενώνα και στη δήλωσή της ανέφερε:

«Τώρα πλέον, πρέπει όλοι να συνδυάσουμε την επίσκεψή μας, τη ψυχαγωγία που προσφέρουν τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία σε λίγο, με τα μέτρα ασφαλείας. Το Υπουργείο Πολιτισμού, χάρη στην αφοσίωση των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα, του Γενικού Γραμματέα, επιθυμεί να παράσχει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε Έλληνες και ξένοι επισκέπτες να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους.

Όπως είδατε, έχουν μπει ειδικές σημάνσεις για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, υπάρχουν αντισηπτικά, μάσκες, το προσωπικό είναι εφοδιασμένο με μάσκες και με προσωπίδες. Έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένες πορείες ώστε όπου είναι δυνατόν να μη συμπίπτει η άνοδος με την κάθοδο. Η προτροπή μας είναι όπου υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο, να χρησιμοποιείται, να γίνονται ηλεκτρονικές προ-κρατήσεις.

Πριν από λίγα χρόνια το σύνθημά μας ήταν Heritage First – Η Πολιτιστική Κληρονομιά πρώτη. Σε αυτό το σύνθημα τώρα προσθέτουμε και το Safety First – Η ασφάλεια πρώτη».

Στον Αρχαιολογικό Χώρου του Κεραμεικού η εικόνα είναι η ίδια με όλα τα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί και τον χώρο (εκτός του Μουσείου) να λειτουργεί με θερινό ωράριο.

Όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι:

«Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ε.Ο.Δ.Υ.: Σημάνσεις για τις αποστάσεις ασφαλείας, αντισηπτικό, διαχωριστικό plexiglass στο ταμείο, ενημερωτική πινακίδα. Έχει ανοίξει διαφορετική είσοδος-έξοδος στο χώρο και έχει γίνει ενημέρωση των φυλάκων για να κατευθύνουν τους επισκέπτες με ασφάλεια.

Υπάρχει ένας περιορισμός στον μέγιστο αριθμό επισκεπτών που μπορούν να περιηγούνται στο χώρο, 200 άτομα ή μέχρι 2 ομάδες 20 ατόμων για τις ξεναγήσεις».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κορωνοιός: 438 νέα κρούσματα

Κορωνοιός: 438 νέα κρούσματα

Έντεκα θανάτους και άλλα 438 νέα κρούσματα του κορωνοιού στη χώρα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές...
Δήμος Αθηναίων: Αμετάβλητα τα δημοτικά τέλη του 2021

Δήμος Αθηναίων: Αμετάβλητα τα δημοτικά τέλη του 2021

Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του 2021 για την Αθήνα  αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εισηγηθεί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο...
Βασικές οδηγίες για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης

Βασικές οδηγίες για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης

Βασικές οδηγίες για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης δίνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ενόψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου.

Καιρός: Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές βροχές και στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί...

Θεσσαλονίκη: Ο κορονοϊός “χτύπησε” και τους οίκους ανοχής – Μπαίνει το ένα λουκέτο μετά...

Η πανδημία του κορονοϊού «χτύπησε» και τους οίκους ανοχής της Θεσσαλονίκης, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες να προτιμούν, απογοητευμένοι, να βάλουν «λουκέτο» στα...
Το γράψιμο με το χέρι (και όχι με το πληκτρολόγιο) κάνει τα παιδιά εξυπνότερα

Το γράψιμο με το χέρι (και όχι με το πληκτρολόγιο) κάνει τα παιδιά εξυπνότερα

Τα παιδιά που γράφουν συχνά με τον παραδοσιακό τρόπο, με το χέρι, αντί να χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο, μαθαίνουν περισσότερα πράγματα και τα θυμούνται...
Στην ανακοίνωση 438 νέων κρουσμάτων προχώρησε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός: 438 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Στην ανακοίνωση 438 νέων κρουσμάτων προχώρησε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ. «Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
972ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η πιο λαμπερή Ακρόπολη

Με τον νέο φωτισμό της λάμπει από το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου...

Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά και πανδημία

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και η διαχείριση του νέου κύματος της πανδημίας...

Με τον Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκε η Λίνα Μενδώνη

Το απόγευμα του Σαββάτου η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη είχε...

Μήνυμα Σακελλαροπούλου στην Τουρκία από το Καστελόριζο

«Διάγουμε μια δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο. Η τουρκική ηγεσία εντείνει τις πιέσεις...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή