Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.4 C
Athens

“Αντάρτικο” καταστηματαρχών: Σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη εκτάκτως τρεις υπουργοί

Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη μεταβαίνουν εκτάκτως τρεις υπουργοί με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για τις τρεις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» και σύμφωνα με την εισήγηση των επιδημιολόγων, δεν θα ανοίξει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, στην Πάτρα θα μεταβεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ενώ εντός της ημέρας θα αποφασιστεί ποιος θα πάει σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Η επιδημιολογική εικόνα των τριών αυτών περιοχών έχει προκαλέσει συναγερμό με αποτέλεσμα η επιτροπή να αποφανθεί την μη επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στις περιοχές αυτές, παρά τις εκκλήσεις τόσο του επιχειρηματικού κόσμου όσο και της δημοτικής αρχής.

Ήδη αντιδρούν έντονα οι έμποροι της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης απέναντι στην απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως αναφέρει thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, οι καταστηματάρχες σκοπεύουν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο και να ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα μέτρα που ισχύουν για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Με ποια λογική ανοίγει η Αθήνα η οποία είναι κατακόκκινη επιδημιολογικά, αλλά όχι η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο thebest. gr ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Oι έμποροι θα συναντηθούν την Κυριακή στο Επιμελητήριο Αχαΐας με τον υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίο έρχεται στην Πάτρα ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Ο υφυπουργός Στέλιος Πέτσας, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Κ. Πελετίδη στις 09:00 και αμέσως μετά θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εμπόρων, στο Επιμελητήριο.

Οργή και στη Θεσσαλονίκη

Για εμπαιγμό κάνουν λόγο έμποροι της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενοι στο μπλόκο που μπήκε, από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την κυβέρνηση, αργά χθες το βράδυ, στο προγραμματισμένο άνοιγμα του λιανεμπορίου στην πόλη τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Η απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη ήρθε ως απόρροια της ανησυχητικής πορείας του κοροναϊού στην πόλη, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση – θρίλερ της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως λένε χαρακτηριστικά έμποροι, μιλώντας στη Voria.gr «είναι αδιανόητο δυο ημέρες νωρίτερα να ανακοινώνουν οριζόντιο άνοιγμα του λιανεμπορίου πανελλαδικά, γνωρίζοντας την επιθετική πορεία του ιού και τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα και την τελευταία στιγμή να εξαιρούν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου τρεις περιοχές».

Ωστόσο, σημαντική ανατροπή σημειώθηκε σήμερα στις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για το «μπλοκάρισμα» των διαδημοτικών μετακινήσεων σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη. Ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση αποδεχόταν πέραν του κλεισίματος του λιανεμπορίου και την απαγόρευση των εν λόγω μετακινήσεων, εν τέλει η Πολιτική Προστασία με νεότερη ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι τα μέτρα στις τρεις συγκεκριμένες περιοχές θα αφορούν μόνο το λιανεμπόριο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σπάνιες γαίες: O xάρτης με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα

Ο επόμενος ψυχρός πόλεμος, λένε τα τελευταία χρόνια, θα γίνει για τους ημιαγωγούς. Με τις «εχθροπραξίες» να έχουν ξεκινήσει σε ό,τι αφορά τα μικροτσίπ,...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή o 63χρονος που βίαζε την 7χρονη ανιψιά του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 63χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε...

Θεσσαλονίκη – Βία ανηλίκων: Ένας στο νοσοκομείο, 4 συλλήψεις

Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν το Σάββατο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Σε...

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονος μετά από καταγγελία της συντρόφου του ότι πήγε να την πνίξει

Ένα ακόμα ενδοοικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, με θύμα μία 49χρονη...