Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Αντετοκούνμπο: “Θέλω να κερδίσω ένα μετάλλιο με την εθνική”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι χωρίς αμφιβολία ο «αστέρας» της εθνικής ανδρών που θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2017.

Ο Greek Freak έσπευσε και φέτος να βοηθήσει την εθνική, αψήφησε την κούραση από τους αμέτρητους αγώνες της σεζόν στο ΝΒΑ, αυξάνοντας τις ελπίδες της «γαλανόλευκης» να ανέβει και πάλι στο βάθρο, για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από το 2009 στην Πολωνία.

«Θα κατεβάσω εγώ ταχύτητα… αντί να ανεβάσουν οι άλλοι έντεκα»

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ), ο Γιάννης Αντεκούνμπο έδειξε μία ακόμη φορά την ποιότητα του χαρακτήρα του! «Θα κατεβάσω εγώ ταχύτητα… αντί να ανεβάσουν οι άλλοι έντεκα», απάντησε σχετικά με την ικανότητα του να τρέχει σαν «ταύρος σε υαλοπωλείο» σε ανοιχτό γήπεδο.
Μέσω του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο άσος των Μπακς ευχήθηκε να μείνει για πολλά χρόνια στη θέση του Ομοσπονδιακού ο Κώστα Μίσσας, τονίζοντας πως όλοι οι διεθνείς «τον αγαπούν και τον σέβονται σαν προπονητή»

«Μέρα με την ημέρα γινόμαστε όλο και καλύτεροι»

«Είμαι πάλι εδώ και είναι τιμή μου που αγωνίζομαι με την εθνική. Θα βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου. Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Αυτό φάνηκε ήδη από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Εχουμε χημεία ως ομάδα. Κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις και μέρα με την ημέρα γινόμαστε όλο και καλύτεροι,» σχολίασε αρχικά, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της προετοιμασίας της εθνικής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Κώστας Μίσσας είχε τον Αντετοκούνμπο στην εθνική Νέων Ανδρών, πριν επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ και η μοίρα τους έφερε ξανά μαζί στην εθνική ανδρών: «Πιστεύω πως είναι εκπληκτικός προπονητής. Μέχρι στιγμής βαίνουν όλα πάρα πολύ καλά.
Ήταν εξαιρετική η εμπειρία που είχα υπό τις οδηγίες του Κώστα Μίσσα, ως παίκτης της εθνικής Νέων και μακάρι να μείνει ο Μίσσας και τα επόμενα χρόνια στη θέση του Ομοσπονδιακού της ανδρών.
Όλοι τον αγαπούν, όλοι τον σέβονται σαν προπονητή και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Ελπίζω να είναι και τα επόμενα χρόνια».

«Είναι δύσκολο να ταιριάξει ο Μίσσας τους υπόλοιπους παίκτες με εσένα, αφού είσαι μία ταχύτητα πάνω από τους συμπαίκτες σου στην εθνική Ελλάδας;» ήταν η επόμενη ερώτηση και ο φόργουορντ της εθνικής απάντησε: «Αν εγώ είμαι ο δωδέκατος παίκτης και είναι οι άλλοι 11 που είναι, όπως λέτε εσείς, μία ταχύτητα κάτω από εμένα, τότε γιατί να μην ταιριάζω εγώ με αυτούς; Να κατεβάσω εγώ δηλαδή μια ταχύτητα;»

«Δηλαδή αυτό να περιμένουν οι Έλληνες φίλαθλοι να δουν, λοιπόν; Να κατεβάσεις εσύ ταχύτητα Γιάννη;» Κι εκείνος με απόλυτη σοβαρότητα, εξήγησε: «Πρέπει να κατεβάσω εγώ ταχύτητα παιδιά! Να κατεβάσω λίγο ταχύτητα, να συμπληρώσω κι εγώ τους υπόλοιπους. Να μην έχουν οι 11 να συμπληρώσουν εμένα».

Παίζοντας απέναντι στους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ, τι δίνει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το να παίζει και απέναντι στους κορυφαίους της Ευρώπης; «Βέβαια και είναι σημαντικό να παίζεις απέναντι στους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες. Σε κάνει καλύτερο. Σίγουρα, βέβαια κάποιους τους έχω πετύχει κάπου αυτά τα 4-5 χρόνια που παίζω στις εθνικές ομάδες».

«Είμαστε πλήρης ομάδα»

Πόσο συμφωνεί ή διαφωνεί ότι αυτή η εθνική Ελλάδας είναι πλήρης; «Πιστεύω ότι είναι πλήρης η ομάδα με εκπληκτικούς και ταλαντούχους παίκτες σε κάθε θέση. Τι μπάσκετ θα παίξουμε; Ένα γρήγορο μπάσκετ, ομαδικό και σκληρό μπάσκετ, με πίεση στην άμυνα,» εξήγησε, αλλά όταν του είπαμε για το… μετάλλιο προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους:
«Ο στόχος που βάζουμε εμείς είναι γίνουμε ομάδα. Είμαστε τώρα μία εβδομάδα μαζί. Να γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα και όσο προχωράμε μπροστά θα βάζουμε καινούριους στόχους. Ο πρώτος στόχος μας είναι να… ταιριάξουμε… η χημεία!».

«Μακάρι να κερδίσω ένα μετάλλιο με την εθνική»

Τι θα σήμαινε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κατακτήσει ένα μετάλλιο με την εθνική Ελλάδας; «Πάρα πολλά! Θα σήμαινε πάρα πολλά για εμένα! Δεν το έχω γευτεί. Δεν έχω κατακτήσει μετάλλιο με την εθνική. Δεν ξέρω πως είναι το συναίσθημα αυτό. Μακάρι να μπορέσω να το αισθανθώ.
Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες. Είμαστε εδώ 60 ημέρες και κάνουμε προπόνηση. Γι’ αυτό θα μας έδινε πάρα πολύ χαρά σε εμάς τους παίκτες ένα μετάλλιο, αλλά παράλληλα θα έδινε σε πάρα πολύ κόσμο μεγάλη χαρά.

Δεν είμαστε μόνο εμείς που θέλουμε το μετάλλιο, το θέλει κι ο κόσμος, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε κι εμείς να πηδάμε βήματα, ένα ένα τα βήματα και μέσα από τη δουλειά θα έρθουν οι επιτυχίες,» κατέθεσε για να στείλει το εξής μήνυμα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες: «Θέλω κατ’ αρχάς να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη. Να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και να έχουν υπομονή γιατί οι επιτυχίες θα έρθουν μέσα από τη δουλειά».

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ποτσέκο: Έτσι προέκυψε η αγκαλιά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο—Viral το βίντεο

Για την αγκαλιά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο. Σε δηλώσεις του...

Από τα Σεπόλια στον Λευκό Οίκο: Στον Μπάιντεν οι πρωταθλητές Αντετοκούνμπο

Συγκίνηση και τιμή για όλη την Ελλάδα Από τα Σεπόλια πριν από μερικά χρόνια, βρίσκονται...

Αντετοκούνμπο και Γκάλης μαζί – Η επική συνάντηση

Πολλοί θαυμαστές του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Νίκου Γκάλη περίμεναν χρόνια αυτή τη στιγμή....

Αγωνία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: Τραυματίστηκε σοβαρά – Εξετάζεται η περίπτωση να έπαθε ζημιά στους χιαστούς

Τίποτα δεν πήγαινε καλά για τους Μπακς τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/6) στην Ατλάντα...