Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 22χρονου που τραυμάτισε τον διοικητή της Τροχαίας

52
Κρίσεις αντιστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ: Παραμένουν τέσσερις, φεύγει ένας

Στην ταυτοποίηση του δράστη που ξυλοκόπησε το διοικητή της Τροχαίας Αθηνών – στις 29 Αυγούστου στο κέντρο της Αθήνας – προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Θυμίζουμε, πως ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργος Διαμαντόπουλος, είχε ξυλοκοπηθεί στο κέντρο της Αθήνας πριν από μικρό χρονικό διάστημα.

Η αστυνομία επισήμανε, πως για την επίθεση ευθύνεται ένας 22χρονος ημεδαπός ο οποίος καταζητείται επίσης και για παραβίαση περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός άνδρας φέρεται να είχε συμμετάσχει και σε επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στα Εξάρχεια, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε επεισόδια με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Οι Αρχές σε σχετική τους με τον τραυματισμό του διοικητή ανακοίνωση επισήμαναν: «Τις βραδινές ώρες της 29 Αυγούστου, μετά τη λήξη πορείας ατόμων, που είχε πραγματοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, άγνωστος δράστης, προσέγγισε από πίσω, στην οδό Πανεπιστημίου, Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία και του επιτέθηκε αναίτια και αιφνιδιαστικά, καταφέροντάς του χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του».

Διαβάστε επίσης:  Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όλη η χώρα σήμερα

Ενώ προσθέτουν:

«Μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού επετεύχθη η ταυτοποίηση του δράστη. Πρόκειται για 22χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για αδικήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Για τα προαναφερόμενα αδικήματα του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους παραβίασε και έκτοτε αναζητείται».

Σημειώνουμε πως σε βάρος του 22χρονου σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, δικογραφία για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού.

Τονίζουμε, πως η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος προέβη σε άσκηση ποινικής δίωξης και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.