Αντικαπνιστικό έλεγχο και στα σχολεία, ζητά από τους Δήμους ο υπουργός Υγείας

10
Στις θέσεις τους από τις 6 Μαΐου οι καθηγητές

Με εγκύκλιό του για τους υγειονομικούς ελέγχους, ο Βασίλης Κικίλιας ζητεί αυστηρή τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και στους χώρους των σχολείων τονίζοντας ότι «περιοδικοί έλεγχοι θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας του σχολικού πληθυσμού».

Ο υπουργός αναφέρει πως τα αποτελέσματα των ελέγχων στους χώρους των σχολικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα των σχολικών κυλικείων, καντινών και των χώρων εστίασης , θα πρέπει να αποστέλλονται στο υπουργείο Υγείας, συγκεντρωτικά ανά σχολικό έτος.

Ο κ. Κικίλιας ζητεί από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Εργασίας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσουν τους εποπτευόμενους τους φορείς και τα νομικά πρόσωπα με απώτερο στόχο την καλύτερη συνεργασία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε επίσης:  Επίθεση με βιτριόλι: Εξετάζεται αν η δράστις είχε κάνει απόπειρα την προηγούμενη ημέρα

Με άλλη εγκύκλιο, που είχε στείλει τον περασμένο Ιούλιο, καθόριζε λεπτομερώς τους δημόσιους χώρους στους οποίους απαγορεύεται το κάπνισμα.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι χώροι που παρέχεται εκπαίδευση όπως: σχολεία, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, φροντιστήρια, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι παιδότοποι, καθώς και οι κλειστοί χώροι διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.