Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Αντώναρος: «Από το σπίτι μου δεν μπορούν να με διώξουν»

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένα ολόκληρο κρατικό πλέγμα -το οποίο αποτελεί η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία, δυο πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος- “συνασπίστηκαν” για να κάνουν μια σκευωρία.

Ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι υπάρχει μια σκευωρία, το προτιμότερο είναι να φθάσουν τα πράγματα στη διερεύνηση και στην διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης».

Αυτό τόνισε αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ και στους δημοσιογράφους Θάνος Σιαφάκα, και Γιώργο Νερούτσο, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος,

Τι είπε για την στάση του Κυρ. Μητσοτάκη στο θέμα της Novartis

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για «πολιτική σκευωρία», ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης «αναλαμβάνει αυτονόητα την πλήρη πολιτική ευθύνη των λεγομένων του. Μπορεί να ξέρει κάτι περισσότερο. Δεν έχει παρά να μας τα παρουσιάσει και εάν παρουσιάσει πειστικά στοιχεία, θα είμαι ο πρώτος που θα πω “ναι”».

Συνεχίζοντας είπε ότι τα στοιχεία τα οποία φαίνεται να υπάρχουν μέχρι στιγμής, δεν τον πείθουν ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να φθάσει στο ακροατήριο και να οδηγήσει σε καταδίκες.

«Το ίδιο δεν πείθομαι και για την ύπαρξη σκευωρίας. Είμαστε σε πολύ πρωταρχικό στάδιο αυτής της υπόθεσης» είπε, ενώ εκτίμησε ότι η υπόθεση Novartis, «δεν θα φύγει εύκολα από τη ζωή μας και θα ρίχνει βαριά τη σκιά της στο πολιτικό σύστημα το οποίο χρειάζεται ηρεμία αυτοσυγκέντρωση στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, την οικονομική ανόρθωση της χώρας».

Ανέφερε επίσης ότι δεν θέλει να χρησιμοποιεί τον όρο «σκάνδαλο», σημειώνοντας ότι ουδέποτε είχε μιλήσει και για «σκάνδαλο Βατοπεδίου», αλλά για «υπόθεση».

«Φθάσαμε στην αθώωση των λεγομένων τότε υπόπτων. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Ο κάθε εμπλεκόμενος είναι αθώος μέχρι τη στιγμή που, το απεύχομαι, θα καταδικαστεί» πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος και τόνισε ότι ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Τι είπε για την διαγραφή του

«Είμαι ψυχή τε και σώματι στη ΝΔ. Από το σπίτι μου δεν μπορούν να με διώξουν», είπε στην συνέχεια o Ευάγγελος Αντώναρος αναφερόμενος στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή του, χαρακτήρισε τη διαγραφή ως «ανυπόστατη», σημειώνοντας ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και δεν κλήθηκε ο ίδιος σε προηγούμενη ακρόαση.

«Φοβάμαι μήπως η έκφραση θέσεων από μικρές ομάδες γίνει κυρίαρχη θέση της ΝΔ» είπε και προσέθεσε: «Αυτό θέλω να αποτρέψω και νομίζω, χωρίς να έχω κάνει συζήτηση μαζί του, ότι αυτό είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνεται πλήρως ο κ. Μητσοτάκης και θέλω να εύχομαι ότι στην τελική ευθεία για τις εκλογές θα γίνουν όλες οι διορθωτικές ενέργειες που απαιτούνται για να ξαναβρούμε το ρόλο μας».

«Με ενοχλεί η συνεχής επίκληση θεμάτων που περισσότερο ενδιαφέρουν πρόσωπα και λιγότερο το σύνολο της ΝΔ», ανέφερε, ενώ ερωτηθείς εάν λέγοντας «μικρές ομάδες» αναφέρεται σε στελέχη που προήλθαν από τον ΛΑΟΣ, απάντησε, ότι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή είχε συμπεριλάβει το κόμμα αυτό στα «άκρα» του πολιτικού συστήματος.

«Υπάρχουν άτομα που έχουν προσέλθει στη ΝΔ, είναι σχετικά νέα στο κόμμα, και έχουν να δώσουν ακόμη πολλά διαπιστευτήρια στη ΝΔ. Δεν υπάρχει επετηρίδα αλλά και η χθεσινή συμπεριφορά δεν διαγράφεται εύκολα από τη μνήμη των ανθρώπων είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί μόνο τον κ. Γεωργιάδη αλλά και πρόσωπα που εκπροσωπούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρωβουλή και άλλα στελέχη.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...
ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κοντονής για Novartis: Υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ

Για την υπόθεση Novartis μετά και το «mea culpa» του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με...

Novartis: Κλείνει η υπόθεση και για τα μη πολιτικά πρόσωπα

Μετά από πολυετείς έρευνες της δικαιοσύνης έκλεισε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου η βασική...

Ο Αντώναρος κλείνει με ΣΥΡΙΖΑ

Έχω νέα για τον γάμο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βαγγέλη Αντώναρο. Όπως μου μετέφερε πηγή...

H σκοτεινή πλευρά του «Σαράφη» στην υπόθεση Novartis

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας, το «Μέγαρον Παλλάδος» στην Πανεπιστημίου, είναι...