Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Απαγωγή Κυπαρίσση: Μισό εκατ. ευρώ από τα λύτρα ψάχνει να βρει η ΕΛΑΣ

Στον εντοπισμό των δύο χώρων όπου κρατήθηκε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του ο επιχειρηματίας αλλά και του χρηματικού ποσού που καταβλήθηκε ως λύτρα για την απελευθέρωσή του επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη 3 δραστών μεταξύ των οποίων και του 34χρονου αρχηγού της εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την παρουσίαση της υπόθεσης από το ποσό των 800.000 ευρώ που καταβλήθηκε ως λύτρα από την οικογένεια του επιχειρηματία εντοπίστηκαν 300.000 ευρώ και οι έρευνες συνεχίζονται για το υπόλοιπο μισό εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τους τρεις συλληφθέντες πρόκειται για 2 άνδρες 34 και 41 ετών γνωστοί στην αστυνομία για ληστείες και ανατινάξεις ATM κυρίως σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Και οι δύο ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στην απαγωγή. Μάλιστα ο 34χρονος ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο εμπνευστής και οργανωτής της απαγωγής του 41χρονου. Το κίνητρό του όπως είπε ήταν το οικονομικό όφελος αφού μετά την αποφυλάκισή του το 2020 δεν κατάφερε να επανενταχθεί στην κοινωνία, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Τον επιχειρηματία τον στοχοποίησε όπως ισχυρίστηκε μέσα από το Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου παρουσίαζε την πλούσια ζωή που έκανε.

Το τρίτο άτομο που συνελήφθη είναι η 39χρονη σύντροφος του 41χρονου η οποία αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Η αστυνομία πιστεύει ότι στην απαγωγή έχουν εμπλοκή και 2-3 επιπλέον άτομα τα οποίο όμως είχαν περιφερειακό και υποστηρικτικό ρόλο στην απαγωγή.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε ο Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης αναφέροντας τα εξής:

Οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσεγγίζοντας τον σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του τον δέσμευσαν με χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο.

Ακολούθως, μετέβησαν σε έτερο σημείο στον οικισμό «Φοίνικα» Σπάτων όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο.

Εκεί τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό, να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του.

Κατά το χρονικό διάστημα κράτησης του οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειάς του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, ώστε να τον απελευθερώσουν.

Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε και στη συνέχεια πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής.

Ακολούθως στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε οργανωμένη και άρτια εκτελεσμένη αστυνομική επιχείρηση συνέλαβαν τρία άτομα (2 άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών) για την απαγωγή του επιχειρηματία.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων.

Κλείνοντας για αυτή την υπόθεση, θα ήθελα να σημειώσω ότι μεταξύ των συλληφθέντων ατόμων είναι και το αρχηγικό στέλεχος της ομάδας που διέπραξε την απαγωγή, την οποία ο ίδιος οργάνωσε.

Η παρουσίαση της υπόθεσης έγινε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης οποίος ανέφερε τα εξής:

Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αισθάνομαι την βαθιά υποχρέωση να εκφράσω δημοσίως την ευαρέσκεια και ικανοποίησή μου σε όλους, όσοι συμμετείχαν ή συνέβαλαν στον επιτυχή χειρισμό και έκβαση των υποθέσεων που σας παρουσιάζουμε σήμερα και συγκεκριμένα :

–    την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία και τη σύλληψη των δραστών εντός των επόμενων 24 ωρών από αυτή, καθώς και
 –   τη σύλληψη των δραστών ληστείας σε χρηματαποστολή στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη, μέσα σε μόλις λίγες ώρες, ταυτοποιώντας τελικά τη δράση τους και σε ομοειδείς περιπτώσεις

Οφείλω επίσης να επισημάνω ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Ελληνική Αστυνομία με μεθοδικότητα, ειδικό σχεδιασμό, υψηλό επαγγελματισμό, προανακριτική και επιχειρησιακή ικανότητα, υπομονή και επιμονή, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και υπέρμετρη ψυχική δύναμη, έχει σημειώσει μια σειρά εξιχνιάσεων σε σημαντικές υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, όπως:

–    η εξιχνίαση της -υποκινούμενης από οπαδικά κίνητρα- δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου, στη Θεσσαλονίκη, με τη σύλληψη 12 δραστών και
 –   η σύλληψη, σε λιγότερο από 48 ώρες, του δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Ανδραβίδα, όπου μια ολόκληρη οικογένεια δολοφονήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο.

Όλες αυτές οι υποθέσεις αδιαμφισβήτητα απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη, ωστόσο το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν σταματάει εδώ.

Κάθε περιστατικό αστυνομικής καθημερινότητας, αντιμετωπίζεται με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση από τον Έλληνα αστυνομικό, με γνώμονα πάντα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Συνεχίζουμε με αστείρευτη υπομονή και επιμονή, καθημερινά δίπλα στον πολίτη, αποδεικνύοντας ότι η ασφάλειά του είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό.

Κλείνοντας, θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν για την εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων. Ο υποδειγματικός τρόπος, η υπευθυνότητα και η αποτελεσματικότητα που επέδειξαν, σε όλο το φάσμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού, από την ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριακού υλικού έως την επιτυχή επιχειρησιακή δράση, αποδεικνύει καταφανέστατα πως η Ελληνική Αστυνομία έχει και τις ικανότητες και τη βούληση να εκπληρώνει την αποστολή της.

Το αίτημα της κοινωνίας των πολιτών για ασφάλεια είναι διαχρονικό και σε αυτό ανταποκρίνεται με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία, οδηγώντας τους δράστες κάθε εγκλήματος στη δικαιοσύνη.

Σας ευχαριστώ.»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανήλικος έσωσε την αδελφούλα του από απαγωγή με μια σφεντόνα

Ένα 13χρονο αγόρι έσωσε τη μικρή του αδερφή από απόπειρα απαγωγής, χρησιμοποιώντας ένα απλό...

Εντοπίστηκε το ένα κρησφύγετο που κρατούσαν όμηρο τον επιχειρηματία

Στην περιοχή του Χαλανδρίου εντοπίστηκε το ένα από τα δύο κρησφύγετα που πιστεύει η...

Νέα σύλληψη για την απαγωγή του επιχειρηματία στο Χαλάνδρι με πυροβολισμούς

Σε νέα σύλληψη για την υπόθεση της απαγωγής του 41χρονου επιχειρηματία στην περιοχή του...

Καρέ – Καρέ η απαγωγή της 44χρονης λογίστριας στη Θεσσαλονίκη

Από κάμερα κλειστού κυκλώματος καταγράφηκε η απαγωγή 44χρονης λογίστριας στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα....