Απαλλάσσονται από το ΦΠΑ όσες επιχειρήσεις διαθέτουν προϊόντα σε πρόσφυγες

177
Σλοβενία, περιορισμούς,μετανάστες, πρόσφυγες, Σερβία, διαμαρτύρεται,

Το υπουργείο Οικονομίας, ανακοίνωσε πως οι επιχειρήσεις που διαθέτουν προϊόντα προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, θα απαλλάσσονται από το ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, οι επιχειρήσεις εκείνες που συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με τους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, θα απαλλάσσονται από το ΦΠΑ.

Η απαλλαγή ΦΠΑ, αφορά στη δωρεάν διάθεση τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων στους πρόσφυγες με στόχο την στήριξη τέτοιων προσπαθειών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πλαίσια ενίσχυσης αντίστοιχων προσπαθειών, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα μεταφέρονται δωρεάν μέσω των ΕΛΤΑ δέματα πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν τη δική τους ενίσχυση προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Διαβάστε επίσης:  "Φωτιά" στη τιμή της βενζίνης

Υπενθυμίζουμε, πως οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που επιθυμούν να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μπορούν να αφήσουν είδη πρώτης ανάγκης σε πάνω από 11 διαφορετικά σημεία στην πόλη.