ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον αυταρχισμό Ερντογάν: Πρωτοσέλιδο Ολλανδικής εφημερίδας τον εμφανίζει ως πίθηκο

34
Ολλανδική εφημερίδα, Ερντογάν, πίθηκος,

Εκεί ακριβώς που τον πονάει χτύπησε η ολλανδική εφημερίδα De Delegraaf τον Ταγίπ Ερντογάν, ως απάντηση στη σύλληψη Ολλανδής δημοσιογράφου στην Τουρκία για κριτική κατά του Τούρκου προέδρου.

Η δυσανεξία στην οποιασδήποτε μορφής κριτική είναι πλέον γνωστή για τον Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση της Τουρκίας. Μετά την οδηγία που έδωσε το τουρκικό προξενείο στην Ολλανδία στους Τούρκους πολίτες να καταδίδουν οποιονδήποτε καταφέρεται εναντίον του Ερντογάν, ήρθε η σύλληψη της Ολλανδής -με τουρκική καταγωγή- δημοσιογράφου, Εμπρού Ουμάρ στην Τουρκία, με την κατηγορία των προσβλητικών σχολίων εναντίον του.

Η ολλανδική εφημερίδα De Delegraaf λοιπόν έκανε αυτό το οποίο ενοχλεί όσο τίποτε τον πρόεδρο της χώρας. Κριτική. Στο σημερινό πρωτοσέλιδο με τίτλο «Το μακρύ χέρι του Ερντογάν», ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίζεται ως πίθηκος που συνθλίβει την τουρκικής καταγωγής Ολλανδή δημοσιογράφο Εμπρού Ουμάρ και μαζί την ελευθερία του Τύπου.

Διαβάστε επίσης:  Τύμπανα πολέμου ή προσκλητήριο δημοπρασίας;

Η δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, όμως για την εφημερίδα αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της καταπάτησης των δικαιωμάτων στην Τουρκία.