Απεργία και πορεία ΑΔΕΔΥ

56
24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη

ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και ειρηνικές πορείες προς τη Βουλή. Η πορεία της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια.

Ανοιχτοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτιμάται ότι στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα. Στην απεργία συμμετέχουν -εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα- γιατροί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους, με στόχο να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις. «Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017.

Διαβάστε επίσης:  Βρούτσης: Πέρα από κάθε προσδοκία η φετινή συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με 48ωρη απεργία τις ημέρες που θα κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα συναντάται ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με τους θεσμούς με κύριο θέμα το ασφαλιστικό. Στις 17.30 συνάντηση με τους θεσμούς θα έχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.