Απεργιακά συλλαλητήρια κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

25

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις σωματείων και εργαζομένων κατά του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, και ειδικά κατά της ρύθμισης για τις αλλαγές στον τρόπο λήψης απόφασης για τις απεργίες.

Απεργιακά συλλαλητήρια διοργανώνουν το μεσημέρι και το απόγευμα ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ και ΠΝΟ.

Απεργιακά συλλαλητήρια

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ οργανώνει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12:30 στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στις 18:00, στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποιησης το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 18:00 στην Ομόνοια.

Διαβάστε επίσης:  Υπόθεση Τοπαλούδη: Ραγδαίες εξελίξεις - «Εμπλέκεται και άλλος στη δολοφονία»

Στις 17:30 στην πλατεία Κάνιγγος θα συγκεντρωθούν τα μέλη της ΠΝΟ για να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.
Μπλακ άουτ στα μέσα μεταφοράς

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ακινητοποιημένα θα είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως ανακοίνωσαν τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Yπενθυμίζεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για την ίδια ημέρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.