Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.7 C
Athens

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Οι Αλβανοί ασκούν δίωξη στον δολοφονημένο Κατσίφα

Με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ο εισαγγελέας Τιράνων άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Με δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, επισημαίνει πως συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Τιράνων φέρεται να αρνήθηκε το αίτημα της οικογένειάς του να μεταφερθεί η σορός του 35χρονου στο Αργυρόκαστρο.

Από εκεί και πέρα, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας θα βρεθεί από σήμερα στα Τίρανα για να συμμετάσχει στις έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε θανάσιμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, βάσει και τον ευρημάτων του Έλληνα ιατροδικαστή, υποστηρίζει ότι πυροβολήθηκε όρθιος, ότι δεν ήταν κάπου κρυμμένος τη στιγμή που δέχθηκε από Αλβανούς αστυνομικούς δυο σφαίρες στην καρδιά. Υπάρχουν δηλαδή υπόνοιες στην οικογένεια πως η ειδική ομάδα RENEA των Αλβανών δεν επιχείρησε να ακινητοποιήσει και να συλλάβει τον 35χρονο αλλά να τον σκοτώσει.

Λένε μάλιστα πως επί περίπου δυο μήνες ο 35χρονος ήταν υπό παρακολούθηση, ενώ λίγες μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου είχε κληθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Όλα αυτά, λένε συγγενείς και φίλοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δείχνουν ότι είχε στοχοποιηθεί εδώ και καιρό από το καθεστώς.

Χθες ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης προσήλθε νωρίτερα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου ανέφερε: «Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας».

Στο μεταξύ, να κάνουν την κηδεία του παιδιού τους όσο το δυνατόν συντομότερα για να αναπαυθεί η ψυχή του, καθώς και να δοθούν απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες, ζητούν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η οικογένεια ζητά, όπως έγινε γνωστό, να σταματήσει κάθε διαδικασία για νέα νεκροτομή στη σορό, θεωρώντας ότι πλέον δεν έχει νόημα μετά και τη διαπίστωση ότι ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε αλλοιώσει βασικά στοιχεία. Το αίτημα υπέβαλε στις Αρχές Αργυροκάστρου ο πατέρας του θύματος προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η κηδεία.

Εντύπωση προκαλεί ότι την ίδια ώρα, τα Τίρανα «μαλώνουν» την Αθήνα με αφορμή το κάψιμο αλβανικής σημαίας στο κέντρο της πρωτεύουσας και ζητούν από την Ελλάδα να καταδικάσει τις «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Όταν ο φακός δημιουργεί τέχνη... 16 Απριλίου 2024

Γιάννης Φέρτης: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό 

«Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φέρτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί...

Έλον Μασκ: «Καταρρέει ο πληθυσμός της Ελλάδας» – Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Χ

– Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Space-X, της Tesla και πολλών άλλων εταιρειών Έλον Μασκ αναφορικά με την τραγική κατάσταση...

Σαν σήμερα 16 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Ο πλοίαρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος Σκλάβος από την Κεφαλλονιά περισυλλέγει στη θαλάσσια περιοχή...

Ισχυρή έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στον Βόλο

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πυροτεχνουργοί της αστυνομίας βρίσκονται στο νυχτερινό κέντρο «Πρεμιέρα», από όπου προκλήθηκε η έκρηξη που αναστάτωσε όλο τον Βόλο. Η αστυνομία...

Καιρός: Αίθριος με πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και τοπικές...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αγάπιος, Αγάπη, Βασίλισσα, Γαληνός, Γαλήνη, Ειρήνη, Λεωνίδας, Λεωνιδία, Νίκη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αλβανία: Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο μετά από καταγγελία Μπελέρη

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο. Πρόκειται για τον δήμαρχο που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι...

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν οι εσωκομματικές διώξεις

Η περίπτωση του Θύμιου Γεωργόπουλου αλλά και της δημοσιογράφου στο γραφείο Τύπου του κόμματος...

Οργή στο ΥΠ.ΕΞ.: Η απόφαση για Μπελέρη “δεν συνάδει με τις αρχές του Κράτους Δικαίου”

Ένοχος για εξαγορά ψήφων κρίθηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος καταδικάστηκε...

Αλβανία: Έκριναν ένοχο τον Μπελέρη

Ένοχος για την κατηγορία εξαγοράς ψήφων κρίθηκε από το αλβανικό Ειδικό Δικαστήριο κατά της...