Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Από Νέα Υόρκη η κατάθεση που “κλείδωσε” τη φυλάκιση Φιλιππίδη

Μάρτυρας-κλειδί έφτασε από τη Νέα Υόρκη και κατέθεσε τη φρίκη που έζησε το παιδί της από τον προφυλακισμένο ηθοποιό.

«Δεν γίνεται. Δεν είναι δυνατόν. Δεν το περίμενα αυτό που κάνατε». Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την προσωρινή κράτησή του. Φράσεις ενδεικτικές της έπαρσης που είχε ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ο οποίος πίστευε ότι θα επιστρέψει σπίτι του καθώς κανείς δεν θα μπορούσε να τον αγγίξει… Ακόμη και τώρα.

Η απάντηση στην αλαζονεία Φιλιππίδη ήταν οι φράσεις-καταπέλτης στο σκεπτικό του εντάλματος που σφράγισε την ανακριτική διαδικασία διατάσσοντας την προφυλάκισή του:

• «Επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεών του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος τους».

• «Είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, καθώς θα μπορούσε να επανέλθει στην επαγγελματική του δράση και να επαναλάβει τις ίδιες πράξεις και να διαπράξει τα ίδια αδικήματα».

Η κατάθεση της μάνας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, σημαντικό ρόλο στην προφυλάκιση του κατηγορουμένου έπαιξε και η κατάθεση της μητέρας της μίας καταγγέλλουσας για απόπειρα βιασμού από τον ηθοποιό, η οποία μετέβη στην Αθήνα από τη Νέα Υόρκη προκειμένου να εξεταστεί και έδωσε σημαντικές πληροφορίες που βοήθησαν στο να «δεθεί» η υπόθεση.

Η μάρτυρας φέρεται να είναι και εκείνη ηθοποιός. Η κόρη της, όπως είχε καταγγείλει και είχε αποκαλύψει το Documento, δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Π. Φιλιππίδη το 2010 στο θέατρο Μουσούρη και συγκεκριμένα στο καμαρίνι του ηθοποιού στο οποίο και πήγε προκειμένου να συζητήσουν για ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία.

Οπως κατέθεσε η ίδια, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά, εκείνη αντιστάθηκε, πάλεψαν αρκετή ώρα και τελικά η ηθοποιός κατάφερε να ξεφύγει.

«Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ, σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε με παθιασμένη φωνή “είσαι πολύ όμορφη, τι μουνάρα είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γαμήσω, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία”…» σημειώνει η γυναίκα στην καταγγελία της και προσθέτει: «Είχε κατεβάσει το παντελόνι του και είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μου έλεγε ότι ήθελε να του γλείψω και να του χαϊδέψω το πέος του και εγώ φώναζα ότι θέλω να σταματήσει. Φώναζα! […]. Συνέχισε τραβώντας το κολάν μου για να με γδύσει και κατάφερε να το κατεβάσει μέχρι ένα σημείο μαζί με το εσώρουχό μου».

Η ηθοποιός είχε καταγγείλει επίσης ότι ο Π. Φιλιππίδης παρακολουθούσε την καλλιτεχνική της πορεία μετά την επίθεση σε βάρος της και είχε παρέμβει ώστε να μην την προσλάβουν σε τηλεοπτικό σίριαλ.

Έδωσαν και σε άλλες δύναμη

Ωστόσο το γαϊτανάκι των καταγγελιών σε βάρος του Π. Φιλιππίδη ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους,η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη. Αφορούσαν ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και παρότι δεν οδήγησαν σε άσκηση διώξεων καθώς τα αδικήματα είχαν παραγραφεί, έδωσαν δύναμη και σε άλλες γυναίκες να βγουν μπροστά και να μιλήσουν.

Ετσι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε μετά το ξέσπασμα του ελληνικού #ΜeToo υπήρξαν ακόμη τρεις καταγγελίες σε βάρος του Π. Φιλιππίδη για αδικήματα τα οποία δεν είχαν παραγραφεί. Μία για βιασμό και δύο για απόπειρες βιασμού.

Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε το 2008 στο θέατρο Ηβη, στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Σύμφωνα με την καταγγελία, το θέατρο ήταν άδειο και ο Π. Φιλιππίδης επιτέθηκε και τελικά εξανάγκασε τη γυναίκα σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στον διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από τον λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε» κατέθεσε η γυναίκα.

Οι δύο καταγγελίες για απόπειρα βιασμού από τον ηθοποιό, τις οποίες αποκάλυψε το Documento, περιγράφουν επίσης τον ιδιαίτερα σκληρό τρόπο που είχε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια των καταγγελλόμενων επιθέσεων και τη χρήση της επαγγελματικής του θέσης με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ασκεί εξουσία στα θύματά του.

Η δεύτερη καταγγελία, η οποία συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, αφορά όσα είχε αποκαλύψει στο Documento η ηθοποιός Α.Γ., με το αδίκημα να φέρεται να διαπράχθηκε το καλοκαίρι του 2014. Η γυναίκα κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος την οδήγησε σε απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Ο Π. Φιλιππίδης κλείδωσε την πόρτα του αυτοκινήτου, ξεκίνησε να την αγγίζει και παρά το γεγονός ότι η ίδια ζητούσε επίμονα να σταματήσει, αυτός έφτασε στο σημείο να αυνανιστεί μπροστά της και να της φωνάζει «πάρ’ τον στο στόμα», ενώ εκείνη συνέχιζε να αντιστέκεται, με αποτέλεσμα να τη βρίσει και να την πετάξει έξω από το αυτοκίνητο λέγοντάς της: «Άντε γαμήσου, που θες και ρόλο».

Χαρακτηριστικό της αίσθησης παντοδυναμίας που είχε ο ηθοποιός είναι ότι όταν η γυναίκα του είπε πως θα τον καταγγείλει στα κανάλια αυτός της απάντησε κυνικά: «Τα κανάλια θα μου κλάσουν τα αρχίδια».

Από την Τετάρτη ο Π. Φιλιππίδης βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης, όπου κρατούνται όσοι έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Βρίσκεται στο ίδιο κατάστημα κράτησης με τον Δημήτρη Λιγνάδη, απ’ όπου βλέπουν και οι δύο τους να πέφτουν οι τίτλοι τέλους της μέχρι πρότινος οργιώδους ζωής τους.

ΠΗΓΗ: documentonews.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στην φυλακή η 25χρονη “Μαρία”

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία της η 25χρονη «Μαρία» η οποία φέρεται να...

Αλβανία: Θύελλα αντιδράσεων για την επίθεση και το σπρώξιμο Ράμα σε γυναίκα δημοσιογράφο

Ούτε την παρουσία όχι μιας αλλά πολλών τηλεοπτικών καμερών δεν φοβήθηκε ο Έντι Ράμα...

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 19 χρόνων σε 53χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ανιψιάς του

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος, που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης...

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης...